Πολιτική
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2003 21:06

Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (2/4/2003) Μέρος 6/9

Περιμένουμε λοιπόν εναγωνίως να συλλάβει η κυβέρνηση της Ν.Δ. τους ΠΑΣΟΚους που μας καθοδηγούν για να μάθουμε επιτέλους κι εμείς τίνος το παιχνίδι παίζουμε. Όπως είχαμε τονίσει και στην ανακοίνωσή μας τον Ιούλιο, μας εξαπάτησε τους ψηφοφόρους, όχι μόνο με τη στήριξη της κυβέρνησης ενώ μιλούσα προεκλογικά για προοδευτική κυβέρνηση, αλλά και με το παραμύθι ότι η στήριξη ήταν αναγκαία για να πραγματοποιηθεί η κάθαρση, ενώ γνώριζε ότι η Ν.Δ. όντας υπόλογη για ανάλογα σκάνδαλα, δε μπορούσε να την πραγματοποιήσει και θα αναγκαζόταν να μεθοδεύσει την παραγραφή, πράγμα που κάνει σήμερα χωρίς να κρατά καν τα προσχήματα.

Ανακύπτει κατά συνέπεια το ερώτημα γιατί ο Συνασπισμός προτίμησε να εξαπατήσει τον κόσμο του και να στηρίξει την κυβέρνηση των απατεώνων της Ν.Δ., δήθεν για την κάθαρση. Η απάντηση δόθηκε από ένα από τα ανώτερα μέλη της ηγεσίας του Συνασπισμού, τη Μαρία Δαμανάκη. Σε συνέντευξή της 30/7 σε κυριακάτικη εφημερίδα δηλώνει τα εξής καταπληκτικά: «Γιατί η σημασία του σκανδάλου Κοσκωτά δεν εξαντλείται στο ότι ήταν μεγάλο σκάνδαλο. ¶λλωστε...... οδήγησε στην κατάρρευση ένα ολόκληρο σύστημα που υποδομήθηκε προσεκτικά από το 1944 πάνω στη λογική της αναλογίας δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία, να έρχεται ο καθένας με τους δικούς του και να προχωρά η Ελλάδα›.

Σ’ αυτές τις τρεις αράδες εμπεριέχεται όλη η ουσία, όλη η αλήθεια για την πολιτική του Συνασπισμού. Δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση για να γίνει η κάθαρση, αλλά γιατί το πολιτικό σύστημα λόγω του σκανδάλου έχει καταρρεύσει, έχει χρεοκοπήσει και πρέπει να το αναστηλώσουμε. Η κάθαρση λοιπόν δεν είναι αναγκαία σαν τέτοια και ούτε ενδιαφέρεται αν είναι πραγματοποιήσιμη, είναι απαραίτητη όμως γι αυτή την αναστήλωση.

Η συμμετοχή λοιπόν του Συνασπισμού είναι απολύτως απαραίτητη σ’ αυτή την αναστήλωση, αφού αν επιχειρούσε μόνη της η Ν.Δ. αυτή την κάθαρση-αναστήλωση, θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι. Ο στόχος όμως και ο τελικός σκοπός ενός Κομμουνιστικού κόμματος παντού και πάντα είναι να οδηγεί στην κατάρρευση το πολιτικό αστικό σύστημα. ¶ρα, οι παραπάνω ομολογίες σημαίνουν ότι το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός δεν έχουν τέτοιο σκοπό. Στόχος του είναι να έρχεται ο καθένας, δηλαδή η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και αυτοί απλά θα τρέχουν να αναστηλώσουν το καραβοτσακισμένο σύστημα μόλις αυτό βουλιάζει από τα πολλά σκάνδαλα.

Η υποστήριξη λοιπόν της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι στρατηγική επιλογή στήριξης του αστικού καθεστώτος σε μια στιγμή που αυτό κινδυνεύει σοβαρά να καταρρεύσει από τα σκάνδαλα και όχι αναγκαία τακτική επιλογή που δεν βοηθά την παραπέρα πάλη του ΚΚΕ με τον σοσιαλισμό. Είναι στρατηγική επιλογή που αναιρεί τον τελικό στόχο του σοσιαλισμού και τις επαναστατικές αρχές του κομμουνισμού και όχι τακτικός ελιγμός για την ασφαλέστερη πραγματοποίησή του.

Είναι αυτό ακριβώς που αποκαλεί ο Λένιν «προδοτικός συμβιβασμός στον αριστερισμό›, όπου μιλά για τα είδη συμβιβασμών, κάνοντας σαφή διάκριση ανάμεσα στον αναγκαίο τακτικό συμβιβασμό και τον προδοτικό. Αυτός είναι ο λόγος που αυτή η πολιτική του ΚΚΕ και του Συνασπισμού έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλες μαζικές διαφωνίες στον τόπο, στη βάση τόσο του ΚΚΕ όσο της ΚΝΕ αλλά και στη μεγάλη μάζα των Αριστερών. Και αυτό, παρόλο ότι το σύνολο σχεδόν του ημερήσιου Τύπου (παραπέμπει στην υποσημείωση 1) το κάνουν από μια σκοπιά ΠΑΣΟΚοι και αντικομμουνιστικοί με αποτέλεσμα ζημιώνουν περισσότερο τους διαφωνούντες που χτυπάνε.

Προπαγανδίζει και λιβανίζει καθημερινά την πολιτική, κολακεύει της ηγεσίες, αποκρύβει και συσκοτίζει το πραγματικό κοινωνικό της περιεχόμενο και ψευδολογεί ασύστολα ενάντια στους διαφωνούντες, παρουσιάζοντάς τους άλλοτε σαν δογματικούς άλλοτε σαν συντηρητικούς.

β) Παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο, παρουσιάζει τους σταλινικούς ηγέτες σαν δημοκράτες και το δικαίωμα στη διαφωνία και στην αυτονομία..... Αυτό δείχνει όλη την αντιμπεριαλιστική πρακτική συστηματικής παραπληροφόρησης.... Αν ο Συνασπισμός δεν υποστήριζε σήμερα την κυβέρνηση της Ν.Δ. για το ίδιο θέμα, ζήτημα της σχέσης ΚΚΕ-ΚΝΕ, η θέση του Τύπου θα ήταν ακριβώς αντίθετη. Θα είχαμε καθημερινά σε όλες τις φυλλάδες, δεκάδες πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους, δεκάδες άρθρα όπου δημοκράτες Δεξιοί αντιεξουσιαστές της Αριστεράς, θα κατακεραύνωναν την αδιόρθωτη σταλινική ηγεσία του Φλωράκη-Φαράκου που δεν είναι σε θέση να συλλάβει τα μηνύματα της περεστρόικα και που θα υπεράσπιζαν σε επίπεδο αρχών το ιερό δικαίωμα της διαφωνίας.

Αυτός τέλος είναι ο λόγος που εξηγεί όλη την πρόσφατη συμπεριφορά του ΚΚΕ και του Συνασπισμού. Από τη μία έχει μεταβληθεί σε χυδαίο απατεώνα που εμπαίζει το λαό. Σκάνδαλο δεν είναι μόνο να κλέβεις αλλά και να εμπαίζεις το λαό..... και από την άλλη σε μόνιμο καρπαζοεισπράκτορα που δεν προλαβαίνει να μετράει τις σβουριχτές σφαλιάρες της Ν.Δ. παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των φυλλάδων αλλά και της Ν.Δ. να τις παρουσιάσει σαν χάδια.

Γιατί αν έχεις πάρει τη μεγάλη απόφαση να παραιτηθείς από τις αρχές σου, να στηρίξεις πολιτικό σύστημα που κινδυνεύει με κατάρρευση απ’ τα σκάνδαλα όπως θα έλεγε και η Δαμανάκη, δεν διστάζεις πια μπροστά σε τίποτα. Τα δέχεσαι όλα πια, όλα φαντάζουν μηδαμινά και ασήμαντα μπροστά σε αυτήν τη στρατηγική απόφαση. Και το λαό θα τον εξαπατήσεις μιλώντας του για προοδευτική κυβέρνηση. Θα τον εμπαίζεις ότι κάνεις κάθαρση ενώ πας για παραγραφή. Θα τον εξαπατήσεις προσπαθώντας να εξαγνίσεις τη Ν.Δ. λόγω της αναγκαίας αναστήλωσης των ζητημάτων, ενώ ξέρεις ότι οι νεοδημοκράτες δεν είναι απλά συντηρητικοί αλλά απατεώνες, λυμεώνες του 1 τρις των προβληματικών, οι ίδιοι αν όχι χειρότεροι από τους κλέφτες τους ΠΑΣΟΚους.

Θα εμπαίζεις το λαό με προκλητικό λαϊκίστικο τρόπο ότι δήθεν κάηκαν οι φάκελοι ενώ όλα τα στοιχεία τα πέρασες στα κομπιούτερ γιατί το ηλεκτρονικό φακέλωμα σήμερα κάνει θραύση. Και τον Τούρκο αγωνιστή θα συναινέσεις να παραδοθεί στους Τούρκους φασίστες δήμιούς του, βγάζοντας εκ των υστέρων, ανέξοδες υποκριτικές διαμαρτυρίες και στον Παλαιστίνιο θα κάνεις την πάπια επιτρέποντας την αυριανή έκδοσή του στους Αμερικανούς. Τίποτα πια δε μένει που να μπορεί να αρνηθείς, που να έχει για σένα κάποια αξία.....›

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δε λέει για τον Μπακογιάννη από δω και κάτω. Λέει την πολιτική κατάσταση και εκτιμήσεις. Μας χρειάζονται όλα; Δε νομίζω ότι χρειάζονται. Αυτά που λέει για τον Μπακογιάννη τα διαβάσαμε. Μιλάει για το Κομμουνιστικό Κόμμα.... ¶μα θέλετε να τη διαβάσουμε, αλλά επειδή περνά η ώρα, να διακόψουμε για να μη χαλάσουμε και το πρόγραμμα της φυλακής, για μισή ώρα.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να συνεχιστεί η ανάγνωση των προκηρύξεων, είναι μερικές σελίδες και στη συνέχει να έρθει ο κ. Βαρδινογιάννης αφού δεν υπάρχει αντίρρηση.

κ. ZΑΪΡΗΣ: (διαβάζει)

«..... δηλαδή μόνο απ’ αυτή την περίπτωση οι μεγαλομέτοχοι της Πειραϊκής Πατραϊκής ελήστεψαν 550 εκατομμύρια απ’ το δημόσιο, ποσό που σε σημερινές δραχμές ξεπερνάει τα 6 δις. Μέρος αυτού του ποσού μαζί με άλλα που εξήχθησαν με ανάλογους τρόπους, χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Γερμανία με την πιο μοντέρνα τεχνολογία και γι’ αυτό έχει κέρδη παρότι οι εργατικοί μισθοί είναι πολύ υψηλότεροι απ’ τους ελληνικούς, ενώ παράλληλα η Πειραϊκή Πατραϊκή στην Ελλάδα αφέθηκε με απαρχαιωμένο εξοπλισμό, με λογική συνέπεια να είναι μη ανταγωνιστική και ζημιογόνος.

Συμπέρασμα.

Πρώτον. Όχι μόνο δεν έγινε επένδυση εκσυγχρονισμού στο εργοστάσιο στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα αυτό εγκαταλείφθηκε εσκεμμένα για να γίνει ζημιογόνο, για να το φορτωθεί το κοινωνικό σύνολο όταν θα έπαιρνε η Νέα Δημοκρατία την εξουσία.

Δεύτερον. Τα κεφάλαια για την επένδυση εδώ δεν μεταφέρθηκαν παράνομα στο εξωτερικό και επενδύθηκαν σε υπερσύγχρονο εργοστάσιο.

Τρίτον. Τα κεφάλαια αυτά προέρχονται από την δωρεά επιχορήγηση του δημοσίου για την ενίσχυση των βιομηχανικών επενδύσεων στην χώρα και την κλοπή του δανείου, δηλαδή ανήκουν στον ελληνικό λαό και όχι στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Δεν είναι η ανωτερότητα της ελληνικής πρωτοβουλία που εξηγεί τη διαφορά στην αποδοτικότητα των δύο εργοστασίων, αλλά η ληστρική συμπεριφορά καθαρού απατεώνα των μεγαλομετόχων της Πειραϊκής Πατραϊκής σε βάρος της χώρας, με τη συνεργασία και συμμετοχή βέβαια των τότε υπευθύνων υπουργών της Νέας Δημοκρατίας.

Ένας μάλιστα μεγαλομέτοχος ο Στράτος, ήταν την ίδια εποχή και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας. Ένα κράτος όχι σοσιαλιστικό, αλλά απλά αστικό που σέβεται τον εαυτό του και δεν είναι κράτος μαριονέτα των απατεώνων, θα έπρεπε να έχει διεκδικήσει την κυριότητα του εργοστασίου στη Γερμανία, αφού δημιουργήθηκε με κλεμμένα χρήματα του λαού, αλλά και να έχει κλείσει στη φυλακή προ πολλού τους μεγαλομέτοχους, αλλά και τους συνένοχους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.

Η περίπτωση όμως της Πειραϊκής Πατραϊκής, όχι μόνο δεν είναι η μοναδική, αλλά αντίθετα είναι αντιπροσωπευτική του λεγόμενου σκανδάλου των προβληματικών, οι οποίες βέβαια είναι πολύ περισσότερες απ’ αυτές που έχει επίσημα το κράτος επαγάγει στον Οργανισμό Ανασυγκροτήσεως Επιχειρήσεων.

Θα αναφέρουμε μόνο τη Χαλυβουργική που αφέθηκε από τους μεγαλομέτοχους Αγγελόπουλος να χρεοκοπήσει, ενώ παράλληλα με παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος μέσω απάτης δημιούργησαν υπερσύγχρονο χαλυβουργείο στην Αγγλία αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σύνολο αυτών των επιχειρήσεων παρουσίασε συνολικά χρέη το ’80, ’81 350 δις δραχμές, ποσό που και μόνο με τον πληθωρισμό αντιπροσωπεύει σήμερα ποσό περίπου 1 τρις δραχμές.

Τα κεφάλαια αυτά όπως ακριβώς στις περιπτώσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής και της Χαλυβουργικής, αντιπροσωπεύουν τα ποσά που προορίζονταν από το δημόσιο για εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση των ντόπιων επιχειρήσεων και εξήχθησαν παράνομα με διάφορες απάτες στο εξωτερικό, όπου και επενδύθηκαν.

Το σκάνδαλο αυτό είναι τουλάχιστον εξίσου σοβαρό, αν όχι σοβαρότερο απ’ αυτό του Κοσκωτά. Δεν είναι μόνο ποσοτικό, αφού τα κλεμμένα αντιστοιχούν σε 30 Κοσκωτάδες, αλλά κυρίως ποιοτικά.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο, αλλά με συλλογική δραστηριότητα, με το σύνολο της αφρόκρεμας της μεγάλης ντόπιας καπιταλιστικής τάξης. Έχουμε να κάνουμε με συνειδητή επιλογή στρατηγική όχι μόνο του ηγεμονεύοντα ομίλου, αλλά όλης της άρχουσας τάξης στη βιομηχανία, αφού οι επιχειρήσεις τους όχι μόνο αντιπροσωπεύουν πάνω απ’ το 1/3 της ελληνικής βιομηχανίας, αλλά είναι και οι κυρίαρχες μέσα στους διάφορους βιομηχανικούς κλάδους.

Στρατηγική που αποφασίστηκε για να ξεπεραστούν ανέξοδα οι δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, η αναγκαιότητα της ανασυγκρότησης, αλλά και το αβέβαιο μέλλον και απ’ την σίγουρη τότε πτώση της Νέας Δημοκρατίας. Στρατηγική που συνιστά καθαρά συλλογική απάτη και ληστεία της χώρας και της εργασίας του λαού, στρατηγική εθνικής αιμοδοσίας, απ’ την άρχουσα μεγάλη αστική τάξη.

Στρατηγική εγκατάλειψη των ζημιογόνων μη ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, με τον απηρχαιωμένο εξοπλισμό στην πλάτη του λαού. Στρατηγική που βάζει την όποια μικρή ανταγωνιστικότητα όχι στον εκσυγχρονισμό, αλλά στη συνεχή διολίσθηση της δραχμής, με αποτέλεσμα σήμερα να ξεπουλιέται η ελληνική οικονομία, να εξαγοράζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις για ποσά γελοία σε ξένο συνάλλαγμα από ξένους καπιταλιστές.

Στρατηγική τέλος που αποφασίστηκε όχι μόνο από οικονομικούς παράγοντες τους καπιταλιστές, αλλά και απ΄ την ηγεσία του πολιτικού εκπροσώπου της στην τότε ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, τους αρμόδιους τότε υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, που αποφάσισαν τη χρηματοδότηση, δηλαδή τη ληστεία αυτών των επιχειρήσεων, με πλήρη γνώση ότι τα κεφάλαια δεν επενδύονταν και

πήγαιναν στο εξωτερικό εισπράττοντας σαν αντίτιμο τις μίζες τους, όπως ακριβώς σήμερα ο Κουτσόγιωργας, Μητσοτάκης, Έβερτ, Παλαιοκρασσάς, Δήμας και Σία, είναι οι ένοχοι και συνένοχοι αυτής της ληστείας της χώρας.

Στρατηγική τέλος για την οποία σήμερα ευθύνεται και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αφού μετά από 8 χρόνια εξουσίας δεν έκανε το παραμικρό βήμα προς μία άλλη στρατηγική, αλλά πορεύτηκε μέσα στα ίδια πλαίσια. Έτσι σήμερα έχει και αυτό ευθύνες για την παρουσία των παραγωγικών επενδύσεων, για την επιδείνωση της θέσης των προβληματικών, αλλά και για την συνεχιζόμενη ευαισθησία τους απ’ τους διάφορους τεχνοκράτες που διόρισε στη διοίκηση που δεν έχει καμιά βέβαια σχέση με τον σοσιαλισμό, αλλά με τον κρατικό αλλά και δυτικό καπιταλισμό.

Πολλοί απ’ αυτούς τους διευθυντές άφησαν εσκεμμένα τις επιχειρήσεις να χειροτερεύουν παίζοντας ανοιχτά το παιχνίδι των μεγαλομέτοχων και αγνοώντας έτσι μεσοπρόθεσμα την επάνοδό τους, μη παραλείποντας παράλληλα να λυμαίνονται και αυτοί το δημόσιο χρήμα.

Έτσι, αν είναι σήμερα αλήθεια ότι ο συμβολαιογράφος και ο εκκαθαριστής ? θα πάρουν από 400 εκατ. δραχμές, αυτό συνιστά συνέχιση της απάτης και της ληστείας του δημόσιου χρήματος, παρότι βέβαια μπορεί να παρουσιάζεται σαν νόμιμη αυτή η αμοιβή.

Όταν σήμερα μιλάμε για προβληματικές, δεν μπορεί να γίνεται σύγχυση. ¶λλοι ποιοι τη δημιούργησαν και γιατί, ποιοι είναι οι κύριοι υπεύθυνο χειριστές και άλλοι ποιοι συνέχισαν μετά να διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα με δαπάνες μη παραγωγικές, αλλά και με παράλληλες πρακτικές ληστείες του, με αποτέλεσμα να είναι και αυτοί σήμερα υπεύθυνοι.

Η στρατηγική αυτή για την οποία ευθύνεται κύρια ο δυτικός ληστρικός όμιλος της άρχουσας καπιταλιστικής τάξης, δηλαδή η δυτική πρωτοβουλία, η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνη για την συνεχή επιδείνωση της οικονομίας την τελευταία 15ετία, την χειροτέρευση της θέσης της στο διεθνή καταμερισμό της εργασίας, την συνεχή αποβιομηχανοποίηση, την άμεση εξάρτηση, αλλά και το ξεπούλημά της, τα ελλείμματά της, την πτώση του βιοτικού επιπέδου και τη ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων.

Υποσημείωση 1

Η Ελλάδα σήμερα είναι η χώρα της Ευρώπης με τις χειρότερες και τις πιο υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης για τους εργαζόμενους, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές, περιβαλλοντικές.

Ένα μόνο στοιχείο δείχνει ανάγλυφα την πορεία. Το 1972 ο μέσος μισθός του Έλληνα εργάτη ήταν ίσος περίπου μ’ αυτό του Ισπανού. Το 1977 είναι ο μισός του Ισπανού. Η επερχόμενη στενή λιτότητα με νέα μεγάλη πτώση του βιοτικού επιπέδου, κάνει πια ορατή την πορεία προς την τριτοκοσμοποίηση της οικονομίας με πιθανές πια καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας και Αργεντινής.

Δικαίωμα του Φλωράκη και του Κύρκου είναι να συναινέσουν σ’ αυτή τα λιτότητα, ποτέ όμως η εργατική τάξη δεν πρόκειται να συμφιλιωθεί με τους ? της χώρας, με αγοραπατεώνες καπιταλιστές που καταλήστευσαν την εργασία, μετέφεραν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό ρημάζοντας τη χώρα.

Ποτέ δεν πρόκειται να συναινέσει στην πολιτική λιτότητας των απατεώνων της Νέας Δημοκρατίας, συνενόχων των καπιταλιστών, αλλά ούτε και σε ανάλογη πολιτική των ανάλογων απατεώνων του ΠΑΣΟΚ, των υπευθύνων για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Όσα γράφουμε βέβαια εδώ για την δυτική πρωτοβουλία και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι τίποτα καινούργιο, αλλά είναι πράγματα πασίγνωστα. Αν όμως σήμερα ηχούν κάποια περίεργα, είναι γιατί .. του λεγόμενου δημοκρατικού χώρου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ›, «ΒΗΜΑ›, «ΝΕΑ›, έχουν κάνει μυστικές συμφωνίες με τον Μητσοτάκη με οικονομικά ανταλλάγματα ανάμεσα στα οποία είναι η χαριστική προσφορά σταθμού δυτικής τηλεόρασης ? με συνέπεια το καθημερινό αηδιαστικό γλείψιμο Μητσοτάκη και Σία, με πρωτοστατούντες βέβαια τους διάφορους αριστερούς και ?

Δεν είναι τυχαίο μου μιλάνε μόνο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, σαν να μην υπήρξαν ξανά ανάλογα και μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα, σαν να μην τα διέπραξε η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ο κοινωνικός χώρος που εκπροσωπεί, δηλαδή η άρχουσα μεγάλη καπιταλιστική τάξη που ρήμαξε τη χώρα.

Αν δούμε μέσα απ’ το παραπάνω πρίσμα την κάθαρση και πρέπει να την δούμε, είναι .. και προφανής ότι αυτή δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί και ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθεί απολύτως κανένας υπεύθυνος για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ούτε καν ο ίδιος ο Κοσκωτάς.

Και είναι ηλίου φαεινότερο ότι όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως η Νέα Δημοκρατία, έχουν συμφέρον να προχωρήσουν τη μέθοδο της παραγραφής και η σημερινή κάθαρση στη Βουλή είναι η στάχτη στα μάτια του κόσμου, καθαρή .. και ?

¶λλωστε στην ίδια αυτή διαδικασία της κάθαρσης υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που βγάζουν μάτι, που την καθιστούν αίολη, που την αυτογελοιοποιούν. Ένα απ’ αυτά είναι το .. Μπακογιάννη, για να μην μιλήσουμε για τίποτα άλλο. Είναι γνωστό ότι ο εισαγγελέας εφετών Ευθυμιάδης με την αναφορά του αρ. 264/1.6.1989 εντόπισε όλα τα αδικήματα της κακουργηματικής (απάτης Κοσκωτά), της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και της ψευδούς πιστοποιήσεως των Κοσκωτά, Μπακογιάννη κλπ.

Είναι επίσης γνωστό ότι ζήτησε την άσκηση ποινικής διώξεως εναντίον του Μπακογιάννη, ποινική δίωξη που ασκήθηκε σύμφωνα με ορισμένα πρόσφατα δημοσιεύματα και ενώ η ανακριτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Κοσκωτά έχει στα χέρια της την αναφορά το εισαγγελέα Ευθυμιάδη, εντούτοις κάνει το κορόιδο και δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με τις καραμπινάτες απάτες.

Γράφουμε αυτή την προκήρυξη όταν η ανακριτική επιτροπή της Βουλής παράδωσε το πόρισμά της για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Απ’ όσα βέβαια δημοσιεύτηκαν πουθενά δεν είδαμε λέξη για τις απάτες και τις ? του Μπακογιάννη παρότι γνωρίζουμε την αναφορά Ευθυμιάδη.

Σύμφωνα με την παραπάνω αναφορά το εθνικό μετοχικό κεφάλαιο της ΓΡΑΜΜΗΣ που αποτελούνται από 12 εκατ. του Μπακογιάννη, 22 εκατομμύρια της αδελφής του και 15 εκατομ. του Κουνελάκη, ποτέ δεν πληρώθηκε απ’ αυτούς όπως ψευδοδήλωσαν, αλλά προήλθε απ’ τα κλεμμένα του Κοσκωτά.

Γράφει ο εισαγγελέας επί λέξει: «Στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας του έτους 1982 αναγιγνώσκουμε ότι οι ως άνω ? της εταιρείες και μόνιμοι μέτοχοι φέρονται να έχουν δήθεν μετρήσει, να έχουν δήθεν πληρώσει και να έχουν δήθεν καταβάλει στο ταμείο της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο, ενώ οι ιδρυτές της εταιρείας οι μέτοχοι Π. Μπακογιάννη, Δ. Κουναλάκης και Α. Ν. Κασβίκη, αδελφή του Μπακογιάννη, δεν κατέβαλαν ούτε μία δραχμή απ’ το μετοχικό κεφάλαιο.

Το αρχικό αυτού ιδρυτικό κεφάλαιο είναι προϊόν εγκλημάτων. Το χρηματικό αυτό ποσό δεν κατατέθηκε από τους ιδρυτές μετόχους, ούτε στην Τράπεζα Κρήτης, είτε στην Τράπεζα Αμέρικαν Εξπρές, ούτε της μετρητοίς στο ταμείο της Α.Ε. ΓΡΑΜΜΗ.

Περιήλθε όμως στο ταμείο της Α.Ε. ΓΡΑΜΜΗ από τα διαθέσιμα της Τράπεζας Κρήτης στην Τράπεζα της Ελλάδος›. Και συμπεραίνει ο εισαγγελεύς: «Από τις αναφορές αυτές βεβαιώνεται επαρκώς ότι η ίδρυση της Α.Ε. ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΜΕ που εκδίδει εφημερίδες και περιοδικά και η ίδρυση και η λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών, οικονομικώς στηρίχθηκε στο έγκλημα.

Η προέλευση του ιδρυτικού μετοχικού κεφαλαίου είναι προϊόν εγκλήματος, θεωρώντας υπεύθυνο τον Μπακογιάννη για: Πρώτον. Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος που αφορά την καταβολή του ιδρυτικού κεφαλαίου της Α.Ε. ΓΡΑΜΜΗ που η προέλευσή του είχε ως πηγή το κακούργημα της απάτης Κοσκωτά. Δεύτερον. Την ψευδή πιστοποίηση, βεβαίωση και εξαπάτηση της Νομαρχίας Αθηνών›.

Σύμφωνα όμως με τον ? εισαγγελέα ? (υπήρξε βασικός επίτροπος στο στρατοδικείο Αθηνών το ’68 με ’69) όπου δικάστηκαν 536 υποθέσεις ? ενάντια ? όλα τα παραπάνω αδικήματα είναι πλημμελήματα και έχουν παραγραφεί επειδή έχει περάσει 5ετία.

Στο σημείο αυτό θα ανοίξουμε μια μικρή παρένθεση σχετικά με την ιδεολογία που κάνει θραύση σήμερα στη χώρα, όχι μόνο σε σχέση με τη συγκεκριμένη περίπτωση Μπακογιάννη, αλλά και με τα άλλα σκάνδαλα και το ενδεχόμενο παραγραφής τους στο νομικίστικο κρετινισμό.

Κατηγορούνται διάφοροι επώνυμοι για τεράστιες απάτες ? οποιοσδήποτε απλός άνθρωπος που είναι αθώος θα το αρνιόταν με όλες του τις δυνάμεις, θα έφερνε αποδείξεις της αθωότητάς του, επί της ουσίας ? ως συκοφάντης. Όχι όμως αυτοί. Αυτοί δεν απαντάνε επί της ουσίας ενώ με τη σιωπή τους επιβεβαιώνουν την ενοχή τους.

Έχουν όμως μία μη ??.. είτε έκλεψε είτε όχι ?? Σύμφωνα με το τάδε άρθρο του τάδε νόμου ?..

Σύμφωνα με το τάδε άρθρο του τάδε νόμου, είμαι συμμέτοχος, άρα πρέπει να δικαστώ με βουλευτές που έχουν ???

Σύμφωνα με το τάδε άρθρο και τις εξής ?? αρκεί η παραπομπή απ’ τη Βουλή, αλλά άλλοι νομικοί και το ανώτατο ειδικό δικαστήριο θα αποφανθούν ότι χρειάζονται τα κριτήρια ?.. ή και η διοίκηση, άρα παραγράφονται τα σκάνδαλα.

Αλλά όλοι αυτοί οι φωστήρες που προβάλουν αυτή την γραμμή υπεράσπισης, δεν αντιλαμβάνονται τον πολιτικό κρετινισμό της. Δεν αντιλαμβάνονται ότι αντί να φαίνονται ?.. από μόνοι τους ομολογούν ότι είναι ένοχοι απέναντι στο νόμο. Δεν αντιλαμβάνονται, δεν ??. Αποκαθιστούν τον διαρραγέντα κοινωνικό ιστό των διαρρηγνύουν ακόμη περισσότερο.

Δεν αντιλαμβάνονται αντί να αναστηλώσουν τους ?? επιταχύνουν την κατάρρευσή τους γελοιοποιώντας τους ακόμα περισσότερο. Γιατί ο απλός λαός που διαβάζει ??.. όλες αυτές τις βαρύγδουπες νομικίστικες φλυαρίες, σκέπτεται πολύ απλά και τι με νοιάζει εμένα τι λέει ο κάθε νόμος. Μήπως εγώ τον έφτιαξα; Μήπως με ρώτησαν ποτέ; Αυτοί κλέβουν, αυτοί φτιάχνουν τους νόμους.

Δικοί τους είναι οι δικαστές, δικά τους τα κοινοβούλια. Δικό τους το πεπόνι, δικό τους το μαχαίρι. Ενώ οι ίδιοι ούτε καν αρνούνται ότι είναι κλέφτες και απατεώνες, κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει, ούτε η Βουλή, ούτε οι νόμοι, ούτε η δικαιοσύνη, ακόμα και τον Κοσκωτά. Καλά έλεγαν ότι οι πολιτικοί είναι κλεφτρόνια.

Τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει η νομική πλευρά της υπόθεσης που είναι δευτερεύουσα, αλλά η ουσιαστική. Ότι υπάρχουν εγκλήματα και σκάνδαλα, ότι υπάρχουν απατεώνες και συστηματική ατιμωρησία. Για τον λαό ??. Το υπερσκάνδαλο των σκανδάλων ?.. όσο και αυτό του Κοσκωτά είναι υπαρκτά και κανένα νομικό κατασκεύασμα, καμία δικολαβία δεν πρόκειται να το παραγράψει, γιατί είναι τεράστια τα εγκλήματα σε βάρος της χώρας και ο λαός απαιτεί την τιμωρία των ενόχων.

Ξαναγυρίζοντας στο ζήτημα του Μπακογιάννη, κανέναν δεν ενδιαφέρει αν ο χουντικός εισαγγελέας, ο πρώην βασιλικός επίτροπος ? χαρακτήρισε τα εγκλήματα του Μπακογιάννη πλημμελήματα, επιτρέποντας έτσι την παραγραφή τους. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ουσία, ότι ο Μπακογιάννης έκανε όλα τα παραπάνω και παρακάτω εγκλήματα, όπως και αν τα χαρακτηρίζει ο ?

Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι την εποχή εκείνη που έγιναν όλα τα παραπάνω εγκλήματα, ο Κοσκωτάς ήταν ένας απλός υπάλληλος της Τράπεζας Κρήτης και συνεπώς έχει δείξει ?.. Μπακογιάννης είναι εκείνος που ??. Του σκανδάλου Κοσκωτά και ότι αυτός μεταμορφώθηκε σε εκδότη εφημερίδων, περιοδικών και ? τοπικού ραδιοφώνου, αφού καταλήστευσε την Τράπεζα Κρήτης και βρήκε την πρώτη ? υποστήριξη με όλες τις μορφές συμμετοχής από την ιεραρχία της Τράπεζας Κρήτης που δεν ήταν τότε δική του και την ΓΡΑΜΜΗ ? Μπακογιάννη.

Αυτό όμως που ενδιαφέρει ακόμα περισσότερο είναι ότι μετά απ’ την ίδρυση της ΓΡΑΜΜΗΣ έχουμε σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα Ευθυμιάδη 8 συνολικά αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΡΑΜΜΗΣ μέσω των κλεμμένων χρημάτων απ’ την Τράπεζα Κρήτης, μέχρις ότου αυτό έφτασε στα 4,5 δις.

Στις πέντε απ’ αυτές τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, κλοπές, συμμετείχε ο Μπακογιάννης αφού ήταν Αντιπρόεδρος της ΓΡΑΜΜΗΣ μέχρι τον Φλεβάρη το ’85. Αυτό που ενδιαφέρει ακόμη είναι ότι η ΓΡΑΜΜΗ με Αντιπρόεδρο πάντα και μέτοχο τον Μπακογιάννη χρησιμοποιήθηκε ως μέσο απ’ τον Κοσκωτά για την αγορά της Τράπεζας Κρήτης.

Έτσι ο Κοσκωτάς όντας απλός υπάλληλος της Τράπεζας Κρήτης ?. της ΓΡΑΜΜΗΣ με Αντιπρόεδρο τον Μπακογιάννη στην Τράπεζα Μακεδονίας Θράκης και μ’ αυτά τα κεφάλαια αγόρασε την Τράπεζα Κρήτης. Έχει άλλο δημοσιευτεί η φωτοτυπία επιταγής στις 5.12.84 με την οποία ο Κοσκωτάς πιστώνει με 400 εκατ. τον λογαριασμό της ΓΡΑΜΜΗΣ του Μπακογιάννη στην Τράπεζα Μακεδονίας Θράκης, ποσό που είναι μέρος του κεφαλαίου με το οποίο αγοράστηκε η Τράπεζα Κρήτης, χωρίς ποτέ να το διαπιστώσει κανείς.

Αποφασίσαμε να εκτελέσουμε την απατεώνα ? των χρημάτων Παύλο Μπακογιάννη. Ο κύριος αυτός είναι υπεύθυνος όχι μόνο γιατί έκρυψε τα πρώτα 60 εκατ. του ιδιωτικού κεφαλαίου της ΓΡΑΜΜΗΣ, αλλά για τις εκατοντάδες εκατομμύρια που είτε έκλεψε μαζί με τον συνεργάτη του Κοσκωτά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΡΑΜΜΗΣ, αλλά και για την αγορά μέσω της ΓΡΑΜΜΗΣ της Τράπεζα Κρήτης ??? με τα κλεμμένα του Κοσκωτά για την ανεκτίμητη συνεργασία του και εκδούλευση, χωρίς της οποίας δεν θα μπορούσε να ? ούτε σε εκδότη, ούτε σε τραπεζίτη.

Ο Μπακογιάννης υπήρξε ο κύριος και βασικός συνεργάτης του Κοσκωτά και άρα συνένοχός του στην πρώην ΓΡΑΜΜΗ, στην πρώτη φάση της σταδιοδρομίας του, που υπήρξε καθοριστική για την μετέπειτα αναρρίχησή του στις κορυφές τους ? και τραπεζικού κατεστημένου.

Και είναι η έσχατη κατάπτωση για το συνασπισμό να δέχεται, να συζητάει και να διαπραγματεύεται με έναν τέτοιο απατεώνα σαν εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

Το γεγονός ότι χτυπάμε τον Μπακογιάννη δεν σημαίνει ότι θεωρούμε ? για το σκάνδαλο Κοσκωτά, τον Παπανδρέου ???.. Οι ευθύνες όμως όλων αυτών υπάρχουν κυρίως αφ’ ότου ο Κοσκωτάς έγινε τραπεζίτης και εκδότης και συνεπώς αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες και συνενοχή άλλων και κυρίως σημερινών κορυφαίων παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας.

Η ενέργεια αυτή είχε αποφασιστεί να γίνει σαν δεύτερο σκέλος μιας ενέργειας που στόχευε τους δύο υπεύθυνους πολιτικούς χώρους για το σκάνδαλο Κοσκωτά, δηλαδή τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα δύο απ’ τους κύριους υπεύθυνους από τον κάθε χώρο τον Πέτσο και τον Μπακογιάννη.

Έχει αποφασιστεί να γίνει μια βδομάδα περίπου μετά την ? ενάντια στον Πέτσο. Δυστυχώς όμως η ενέργεια αναβλήθηκε τότε για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή η επίθεση ενάντια στον Πέτσο απέτυχε επιχειρησιακά και επειδή κυρίως δεν προλαβαίναμε χρονικά. Η επίθεση ενάντια στον Πέτσο καθυστέρησε περίπου τρεις εβδομάδες, με συνέπεια να καθυστερήσει και η δεύτερη και να εξαφανιστεί ο Μπακογιάννης λόγω των εκλογών.

¶λλωστε αυτό φαίνεται και απ΄ το ίδιο το κείμενο ενάντια στον Πέτσο, όπου ενώ χτυπάμε τη Νέα Δημοκρατία και ? δεν λέμε εσκεμμένα λέξη ενάντια στον Μπακογιάννη.

Αυτά όλα τα λέμε γιατί προβλέπουμε την δυσμενή για μας συγκυρία της παραγωγής ? του Παπανδρέου θα δώσει και πάλι πάτημα στις διάφορες φυλλάδες, τις γνωστές αποθήκες δηλητηρίων, να πουν και πάλι ότι μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ, αφού δεν δίστασαν να το πουν ακόμα και όταν χτυπήσαμε το ΠΑΣΟΚ και τον Πέτσο.

Ας καταλάβουν ότι είμαστε ? κίνημα αποφασίζει τη δραστηριότητά του με βάση τις δικές του αναλύσεις και πάντως τους θεωρεί υπεύθυνους απατεώνες και κλέφτες και δεν ενδιαφέρεται για το αν οι ίδιες φυλλάδες που έλεγαν χθες ότι μας βάζει η χούντα ή η Νέα Δημοκρατία, σήμερα λένε ότι μας βάζει το ΠΑΣΟΚ.

¶λλωστε σήμερα ποια είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν παραμύθι, γιατί ξεσκεπάζονται σύμφωνα με τα παραμύθια τους, ότι μέχρι τώρα μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ ? τον κρατικό μηχανισμό. Σήμερα όμως αυτός ελέγχεται απ’ τη Νέα Δημοκρατία που έχει κάθε συμφέρον και θα έχει μεγάλα εκλογικά οφέλη αν αποδείκνυε ότι δεν υπάρχει 17Ν και το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω απ’ την τρομοκρατία.

Περιμένουμε εναγωνίως να συλλάβει η κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία, τους ΠΑΣΟΚους που μας καθοδηγούν για να μάθουμε επιτέλους και εμείς οι ? τίνος το παιχνίδι παίζουμε.

Όπως είχαμε τονίσει και στην ανακοίνωσή μας τον Ιούλιο ο συνασπισμός εξαπάτησε ?. Όχι μόνο με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ενώ μιλούσε προεκλογικά για προοδευτική κυβέρνηση, αλλά και με το παραμύθι ότι η στήριξη ήτα αναγκαία για να πραγματοποιηθεί η κάθαρση, ενώ γνώριζε ότι η Νέα Δημοκρατία όντας υπόλογη για ανάλογα σκάνδαλα δεν μπορούσε να τις πραγματοποιήσει και θα αναγκάζονταν να μεθοδεύσει πίσω από τα ??. της Βουλής την παραγραφή, πράγμα που κάνει σήμερα χωρίς να κρατάει ?.

Ανακύπτει κατά συνέπεια το ερώτημα γιατί ο Συνασπισμός προτίμησε να εξαπατήσει τον κόσμο του και να στηρίξει την κυβέρνηση των απατεώνων της Νέας Δημοκρατίας. Η απάντηση δόθηκε από ένα απ΄ τα νεότερα μέλη της ηγεσίας του Συνασπισμού την Μαρία Δαμανάκη.

Σε συνέντευξή της στις 30ης Ιούλη σε κυριακάτικη εφημερίδα δηλώνει το εξής καταπληκτικό. .. η σημασία του Σκανδάλου Κοσκωτά δεν εξαντλείται στο ότι ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο. ¶λλωστε το γεγονός που οδήγησε στην κατάρρευση ένα ολόκληρο σύστημα που οικοδομήθηκε προσεκτικά απ’ το 1994 πάνω στην λογική της ανεργίας και των μεγάλων κομμάτων στην εξουσία. Να ? ο καθένας τους δικούς του και να προχωράει η Ελλάδα.

Σ’ αυτές τις τρεις αράδες περιέχεται όλη η ουσία, όλη η αλήθεια για την πολιτική του Συνασπισμού. Δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση για να γίνει κάθαρση, αλλά γιατί το πολιτικό σύστημα λόγω του σκανδάλου έχει καταρρεύσει, έχει χρεοκοπήσει και πρέπει να το αναστηλώσει η κάθαρση.

? και ούτε ενδιαφέρεται αν είναι να πραγματοποιήσει, είναι απαραίτητη όμως γι’ αυτή την αναστήλωση. Η συμμετοχή του Συνασπισμού είναι απώλεια της απαραίτητης αναστήλωσης, αφού αν επιχειρούσε μόνη της η Νέα Δημοκρατία αυτή την κάθαρση, αναστήλωση, θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι.

Ο στόχος όμως και ο τελικός σκοπός ενός κομμουνιστικού κόμματος παντού και πάντα είναι να οδηγήσει στην κατάρρευση το πολιτικό ? σύστημα. ¶ρα η παραπάνω ομολογία σημαίνει ότι το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός δεν έχουν τέτοιο σκοπό ούτε στόχο ??? δηλαδή η Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και αυτοί απλά θα τρέχουν να αναστηλώσουν το καραβοτσακισμένο σύστημα μόλις αυτό βουλιάζει απ’ τα πολλά σκάνδαλα.

Η υποστήριξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι στρατηγική επιλογή στήριξης του .. καθεστώτος σε μία στιγμή που αυτό κινδυνεύει σοβαρά να καταρρεύσει απ’ τα σκάνδαλα και όχι η αναγκαία τακτική επιλογή που δήθεν βοηθάει τον πέρα πάλι το ΚΚΕ και το Συνασπισμό.

Είναι στρατηγική επιλογή που αναιρεί τον τελικό στόχο του σοσιαλισμού και τις επαναστατικές αρχές του κομμουνισμού και όχι τακτικός ελιγμός για την ασφαλέστερη πραγματοποίησή του. Είναι αυτό ακριβώς που αποκαλεί ο Λένιν προδοτικός συμβιβασμός στον αριστερισμό, όπου μιλάει για τα δύο είδη συμβιβασμών κάνοντας αυτή τη διάκριση ανάμεσα στον αναγκαίο τακτικό συμβιβασμό και τον προοδευτικό, όπου ?

Αυτός είναι ο λόγος που αυτή η πολιτική του ΚΚΕ και του Συνασπισμού έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλες μαζικές διαφωνίες στον τρόπο, στη βάση τόσο στο ΚΚΕ τόσο και της ΚΝΕ, αλλά και στην μεγάλη μάζα αριστερών. Και αυτό παρόλο ότι το σύνολο σχεδόν του ημερήσιου τύπου ??? με αποτέλεσμα να ζημιώνουν περισσότερο τους διαφωνούντες παρά αυτούς που τους χτυπάνε.

Προπαγανδίζει και λιβανίζει καθημερινά αυτή την πολιτική, κολακεύει τις ηγεσίες, αποκρύβει και συσκοτίζει το πραγματικό κοινωνικό της περιεχόμενο, την ψευδολογεί ασύστολα, ενάντια στους διαφωνούντες που παρουσιάζονται ως άλλοθι, παρουσιάζοντας το μαύρο-άσπρο στην συμπεριφορά των ..... να παρουσιάζει τους σταλινικούς ηγέτες σαν δημοκράτες και το δικαίωμα στη διαφωνία και στην αυτονομία ιδιαίτερα σε συστήματα στρατηγικής σαν σταλινική αυθαιρεσία δείχνει όλη την αντιδραστική πρακτική συστηματικής παραπληροφόρησης και αποδεικνύει όλη την αντιδραστική πρακτική. Αν ο Συνασπισμός δεν αποστηρίζει σήμερα την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το ίδιο αυτό θέμα, ζήτημα της σχέσης ΚΚΕ-ΚΝΕ, η θέση του Τύπου θα ήταν ακριβώς αντίθετη.

Θα είχαμε καθημερινά σε όλες τις φυλλάδες δεκάδες πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους. Δεκάδες άρθρα όπου Δημοκράτες, Δεξιοί, Αντεξουσιαστές, Φανατικοί, Αριστερά θα κατακεραύνωναν την αδιόρθωτη σταλινική ηγεσία του Φλωράκη - Φαράκου που δεν είναι σε θέση να συλλάβει τα μηνύματα της περεστρόικα και που θα περάσει σε επίπεδο αρχών .... διαφωνία. Αποκρύπτει και συσκοτίζει.

Αυτό τέλος είναι ο λόγος που εξηγεί όλη την πρόσφατη συμπεριφορά του ΚΚΕ και του Συνασπισμού. Από την μία έχει μεταβληθεί σε χυδαίο απατεώνα που εμπαίζει το λαό -σκάνδαλο δεν είναι μόνο να κλέβεις αλλά και να εμπαίζεις το λαό- με τους φακέλους δήλωσε ο Βουλευτής του Συνασπισμού κάπως και από την άλλη σε μόνιμο καρπαζοεισπράκτορα που δεν προλαβαίνει να μετράει τις σβουριχτές σφαλιάρες της Δημοκρατίας παρόλο φιλότιμες προσπάθειες των φυλλάδων αλλά και της Νέας Δημοκρατίας να τους παρουσιάσει σαν ....

Γιατί αν έχεις πάρει τη μεγάλη απόφαση να παραιτηθείς από τις αρχές σου, να στηρίξεις το πολιτικό σύστημα που κινδυνεύει με κατάρρευση από τα σκάνδαλα όπως θα έλεγε και η Δαμανάκη, δεν διστάζεις πια μπροστά σε τίποτα. Τα δέχεσαι όλα πια αφού όλα φαντάζουν μηδαμινά και ασήμαντα μπροστά σε αυτή την σημαντική απόφαση. Και το λαό θα εξαπατήσεις μιλώντας του για προοδευτική Κυβέρνηση.

Θα τον εμπαίζεις ότι κάνεις κάθαρση ενώ πας για παραγραφή. Θα τον εξαπατήσεις προσπαθώντας να εξαγνίσεις τη Νέα Δημοκρατία λόγω της αναγκαίας αναστήλωσης του συστήματος, ενώ ξέρεις ότι οι Νεοδημοκράτες δεν είναι απλά συντηρητικοί αλλά απατεώνες λυμαίνοντας του 1 τρισεκατομμυρίου των προβληματικών, ίδιοι αν όχι χειρότεροι από τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚους. Θα εμπαίζει το λαό με προκλητικό, λαϊκίστικο τρόπο ότι δεν δήθεν καήκανε οι φάκελοι ενώ όλα τα στοιχεία τους πέρασαν στα computers και το ηλεκτρονικό φακέλωμα σήμερα κάνει θραύση.

Και τον Τούρκο αγωνιστή θα συναινέσεις να παραδοθεί στους Τούρκους φασίστες δήμιούς του, βγάζοντας εκ των υστέρων ανέξοδες υποκριτικές διαμαρτυρίες. Και στον Παλαιστίνιο Χαμπτάν θα έκανες την πάπια επιτρέποντας την αυριανή έκδοσή του στους Αμερικανούς. Τίποτε πια δεν μένει που να μπορεί να έχει για σένα κάποια αξία.

Οι υποχωρήσεις σε παλινωδίες από την γελοιοποίηση θα ερχόταν η μία μετά την άλλη και την εθνική τηλεόραση θα προσφέρεις αυθαίρετα και χαριστικά στους εμπόρους - εκδότες και τον Βαρδινογιάννη και στη συμβολική αύξηση του ψωμιού....

.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν βγάζουμε μερικά κομμάτια από δω και κάτω; Γιατί δεν λέει για τον Μπακογιάννη πλέον. Λέει την πολιτική κατάσταση και εκτιμήσεις. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται όλα. Αυτά που είπε για τον Μπακογιάννη τα διαβάσαμε νομίζω πιο κάτω. Την έχω διαβάσει αυτή ειδικά. Μιλάει για το Κομμουνιστικό Κόμμα. Δεν είναι εδώ και να απαντήσει. Ή, είναι; Είναι κανένας από σας;

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Ποιος θα επιλέξει ποια κομμάτια θα διαβάσουμε εδώ; Να την διαβάσουμε όλη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ¶μα θέλετε είπα να την διαβάσουμε, αλλά επειδή περνάει η ώρα.

Ι. ΡΑΧΙΩΤΗΣ: Το αίτημά μας είναι να διαβαστεί έστω και μετά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα το ικανοποιήσουμε το αίτημα ούτως ή άλλως. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, αλλά αν υπήρχε συναίνεση. Δεν υπάρχει. Τότε να διακόψουμε, για να μην χαλάσουμε και το πρόγραμμα της φυλακής, για μισή ώρα.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ