Αθλητικά
Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 11:43

NBA: Μια νίκη μακριά από τους τελικούς Μαϊάμι και Μέμφις

Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει σε δύο από τις τέσσερις σειρές των πλέι οφ του ΝΒΑ, συγκεκριμένα δε στους ημιτελικούς Μαϊάμι-Σικάγο και Μέμφις-Οκλαχόμα.

Το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει σε δύο από τις τέσσερις σειρές των πλέι οφ του ΝΒΑ, συγκεκριμένα δε στους ημιτελικούς Μαϊάμι-Σικάγο και Μέμφις-Οκλαχόμα.

Η Χιτ και οι Γκρίζλις σημείωσαν τις τρίτες νίκες επί των Μπουλς και Θάντερ αντίστοιχα, έφτασαν στο 3-1 και χρειάζονται άλλη μία επιτυχία για να προκριθούν στους τελικούς των περιφερειών τους.

Στο Σικάγο, το Μαϊάμι νίκησε για τρίτο συνεχή αγώνα το Σικάγο, αυτή τη φορά με 88-65, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να έχει 27 πόντους, 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ και τους πρωταθλητές να καταγράφουν την κορυφαία επίδοσή στην ιστορία τους στα πλέι οφ ως προς τους πόντους που δέχθηκαν.

Παράλληλα, η επιθετική συγκομιδή των 65 πόντων συνιστά αρνητικό ρεκόρ για τους «Ταύρους», που είχαν να παρουσιάσουν το άθλιο ποσοστό του 25,7% στα σουτ.

Στη δυτική περιφέρεια, οι Γκρίζλις επικράτησαν της Οκλαχόμα με 103-97 στην παράταση, καθώς το καλάθι του Κέβιν Ντουράντ 6΄΄ πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου και η αστοχία του Ζακ Ράντολφ στην επίθεση που ακολούθησε οδήγησαν το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο.

Η… τρόικα των Μάικ Κόνλεϊ (24π.), Ράντολφ (23) και Μαρκ Γκασόλ (23) οδήγησε εκ του ασφαλούς για άλλο ένα ματς τις «Αρκούδες», ενώ από τον Οκλαχόμα, στην οποία η απουσία του Ράσελ Ουέστμπρουκ αποδεικνύεται δυσαναπλήρωτη, ο Ντουράντ πέτυχε 27 πόντους αλά πάλευε μόνος.