Κοινωνία
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 15:14

Ιωάννινα: Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον δράστη του διπλού φονικού

Τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή πήρε ο 30χρονος Αλβανός για τη δολοφονία των δύο ηλικιωμένων στα Κτίσματα Πωγωνίου, στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Κατά τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα, τα παιδιά και άλλοι συγγενείς των θυμάτων, επιχείρησαν να του επιτεθούν, αλλά εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς. 

Τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή πήρε ο 30χρονος Αλβανός, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ του Σαββάτου δολοφόνησε ζευγάρι ηλικιωμένων μέσα στο σπίτι τους σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου, στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Κατά τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα, τα παιδιά και άλλοι συγγενείς των θυμάτων, επιχείρησαν να του επιτεθούν, αλλά εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο βράδυ ο 30χρονος εισέβαλε οπλισμένος στο καφενείο του χωριού και κρατώντας χειροβομβίδες ζήτησε από τους θαμώνες να του δώσουν χρήματα. Στη συνέχεια, αφού αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης και κατά την έξοδό του από το κατάστημα -όταν κάποιοι από τους θαμώνες επιχείρησαν να τον καταδιώξουν-  απασφάλισε μία από τις χειροβομβίδες, την οποία πέταξε στο οδόστρωμα, χωρίς ωστόσο να εκραγεί.

Λίγο αργότερα εισέβαλε σε άλλο σπίτι του χωριού, όπου με την απειλή χειροβομβίδας λήστεψε μία ακόμη γυναίκα και ακολούθως στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης χτύπησε τους δύο ηλικιωμένους με πέτρα στο κεφάλι, την ώρα που κοιμόντουσαν και αφού αφαίρεσε χρυσαφικά, διέφυγε με το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητό τους που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε ακινητοποιημένο στην πόλη των Ιωαννίνων τα ξημερώματα της Κυριακής. Οπως διαπιστώθηκε, ο δράστης έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο, και στη συνέχεια διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Τελικά ο 30χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, περίπου στις δύο το μεσημέρι της Κυριακής, στη διασταύρωση Πεδινής Ιωαννίνων.

Κατά την επέμβαση των αστυνομικών για τη σύλληψή του απασφάλισε μία χειροβομβίδα, χωρίς όμως να καταφέρει να την πυροδοτήσει.

Σε σακίδιο που είχε πάνω του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου και τα κλοπιμαία. 

 Όπως προέκυψε, στις 25 Φεβρουαρίου είχε αποφυλακιστεί από τις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου, όπου είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης πέντε ετών και επτά μηνών, για διακεκριμένες κλοπές. Μετά την απέλασή του εισήλθε εκ νέου παράνομα στη χώρα.

Ο συλληφθείς κρατείται στο τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, εκατοντάδες κάτοικοι του Πωγωνίου πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας με αίτημα την καλύτερη αστυνόμευση στα ακριτικά χωριά και την επαναλειτουργία αστυνομικών σταθμών και των στρατιωτικών φυλακίων, όπως παλαιότερα.