Πολιτική
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2003 12:06

Δίκη «17Ν» : Υπόθεση δολοφονίας Ρόναλντ Στιούαρτ

Με την κατάθεση της κόρης του Αμερικανού λοχία, Ρόναλντ Στιούαρτ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη» στις 12 Μαρτίου του 1991, στη Γλυφάδα, κυρίας Νικόλ Μπάουζερ, συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Η μάρτυρας, που είναι η πρώτη Αμερικανίδα υπήκοος, η οποία καταθέτει στο δικαστήριο, χαρακτήρισε τη δολοφονία του Αμερικανού στρατιωτικού «ανόητη πράξη, που εκτελέστηκε από δειλούς».

«Δεν ήταν πολιτικό το κίνητρο. Ο πατέρας μου δεν ήταν υψηλόβαθο στέλεχος. Θεωρώ υπεύθυνα όλα τα μέλη της 17 Νοέμβρη», ανέφερε η μάρτυρας.

Νωρίτερα, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ερωτηθείς από τον εισαγγελέα, Χρήστος Λάμπρου, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την προκήρυξη της «17 Νοέμβρη», μετά την επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία, Βαρδή Βαρδινογιάννη.

«Στις αρχές της μεταπολίτευσης γίνονταν δεκάδες ενέργειες από διάφορες οργανώσεις που έστελναν προκηρύξεις. Και αυτές εγώ τις έγραφα;» ρώτησε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως μέχρι στιγμής έχουν συζητηθεί 15 υποθέσεις και δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο, που να αποδεικνύει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας που αντιμετωπίζει.

Ο εισαγγελέας Χρήστος Λάμπρου, πάντως, του απάντησε : «Αυτό το λέτε εσείς».

Το λόγο ζήτησε και πήρε επίσης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος σχολίασε το περιεχόμενο της κατάθεσης του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη.

«Στην κατάθεσή του ο κ. Βαρδινογιάννης είπε πως έκανε δικές του έρευνες και πρόσθεσε ότι ευτυχώς γι' αυτούς δεν τους βρήκα. Ο χαρακτηρισμός, που αναφέρεται γι'αυτόν στην προκήρυξη περί μαφιόζου, γκάνγκστερ και φονιά τον εκπροσωπεί επάξια», είπε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων