Αθλητικά
Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 15:30

Π.Λάσο: «Σεβόμαστε τον πρωταθλητή Ευρώπης»

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει μετά από 18 χρόνια σε ευρωπαϊκό τελικό και ο προπονητής της Πάμπλο Λάσο ελπίζει ότι η ομάδα του θα ανέβει στην κορυφή για 9η φορά στην ιστορία της.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει μετά από 18 χρόνια σε ευρωπαϊκό τελικό και ο προπονητής της Πάμπλο Λάσο ελπίζει ότι η ομάδα του θα ανέβει στην κορυφή για 9η φορά στην ιστορία της.

«Είναι ένας τελικός απέναντι στον πρωταθλητή, ο οποίος μάλιστα πέρσι φάνηκε να κάνει την έκπληξη, αλλά απέδειξε την αξία του. Εφτασε και πάλι στον τελικό. Έχει τον ιδιο κορμό και έναν προπονητή που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Έχουν μεγάλη επιτυχία όλη τη σεζόν κι αν εμείς θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό, θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι», επισήμανε αρχικά ο τεχνικός των Μαδριλένων.

Ο νυν προπονητής της «βασίλισσας» ήταν παίκτης της στον τελικό του 1995, ωστόσο, δεν αισθάνεται καμία απολύτως πίεση: «Προσπαθώ να μην αισθάνομαι την πίεση και νομίζω ότι τα καταφέρνω. Πίεση υπάρχει από την ημέρα που ανέλαβα το σύλλογο και ξέρω καλά τι σημαίνει να παίζεις στον τελικό. Το ίδιο και οι παίκτες μου. Επίσης γνωρίζουμε ποιον αντιμετωπίζουμε. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα κοιμηθήκαμε πολύ καλά και νιώθω ενθουσιασμένος. Ελπίζουμε να είναι η καλύτερη μας στιγμή στη σεζόν».

Τους παίκτες της Ρεάλ εκπροσώπησε ο Φελίπε Ρέγες: «Παίζουμε στον τελικό με μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει επιθετική άμυνα. Όπως συνηθίζεται στους περισσότερους τελικούς αναμένεται και σε αυτόν να γίνει ένας αμφίρροπος αγώνας. Εμείς έχουμε κίνητρο. Ελπίζω να μην είμαστε αρκετά νευρικοί και να σηκώσουμε το τρόπαι».

Ρωτήθηκε ο έμπειρος σέντερ εάν υπάρχει πίεση στην ομάδα του λόγω της μεγάλης αποχής που έχει από τελικούς: «Την πίεση την βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. Θέλουμε να πάρουμε το τρόπαιο και προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και να ξεχάσουμε όλα τα άλλα. Αυτό που θέλω να πως είναι πως όλοι μας θα δουλέψουμε σκληρά για να παίξουμε καλά και να σηκώσουμε το τρόπαιο. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο γιατί ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά, αλλά αυτός είναι ο στόχος όλων μας.»