Αθλητικά
Σάββατο, 11 Μαΐου 2013 13:42

«Μπορούμε να γράψουμε ιστορία»

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να «γράψει ιστορία» και να ανέβει για 2η διαδοχική χρονιά στην κορυφή της Ευρώπης, σύμφωνα με τις δηλώσεις των Κώστα Παπανικολάου και Τζος Πάουελ στην Twitcam της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να «γράψει ιστορία» και να ανέβει για 2η διαδοχική χρονιά στην κορυφή της Ευρώπης, σύμφωνα με τις δηλώσεις των Κώστα Παπανικολάου και Τζος Πάουελ στην Twitcam της διοργάνωσης.

Οι δύο «ερυθρόλευκοι» δεν «πετούν στα σύννεφα» μετά την επιβλητική εμφάνιση και νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντίθετα γνωρίζουν πολύ καλά ότι το έργο τους στον αυριανό τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πάρα πολύ δύσκολο.

«Αν το πετύχεις αυτό, γράφεις ιστορία. Θα ήταν κάτι σπουδαίο. Όμως δεν το προσεγγίζουμε έτσι. Πάμε να παίξουμε ένα ακόμη παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Θα προετοιμαστούμε καλά, θα δούμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και θα κυνηγήσουμε τη νίκη», ανέφερε ο Παπανικολάου, ενώ αναφερόμενος στην αντίπαλο της ελληνικής ομάδας τόνισε: «Το ματς θα είναι δύσκολο. Είναι μία πλήρης ομάδα, που της αρέσει να παίζει γρήγορα και διαθέτει παίκτες που μπορούν να πετύχουν δύσκολα καλάθια. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι, γιατί αν βρουν ρυθμό η Ρεάλ είναι μια ομάδα που μπορεί να σε σκοτώσει».

Σε ερώτηση που έγινε στον Αμερικανό σέντερ για το που θα κριθεί το παιχνίδι εξήγησε: «Εμείς πρέπει να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Νικητής θα είναι αυτός που θέλει το παιχνίδι περισσότερο. Ποιος θα πεθάνει γι’ αυτό! Πρέπει κάθε ομάδα να δείξει την ενέργεια και τη χημεία της».

Για την κριτική που δέχτηκε στη διάρκεια της σεζόν ο προπονητής, Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Πάουελ παραδέχθηκε πως υπήρξε αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του, αλλά «έμεινε προσηλωμένος στη δουλειά του και τα κατάφερε. Είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος, δεν έκανε πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αλλά έβαλε κάποιες πινελιές και βοήθησε την ομάδα να συνεχίζει να παίζει καλά».

Ασχετα με το τι θα γίνει στον τελικό ο Πάουελ ξεκαθάρισε πως «...στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην Ελλάδα για να παίξουμε στα play offs και τους τελικούς».

Κώστας Παπανικολάου και Τζος Πάουελ έστειλαν το μήνυμά τους προς τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Τους ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή τους χθες. Ξέρουμε πως την Κυριακή θα είναι ακόμη περισσότεροι. Είναι πολύ καλό να νιώθεις σαν να παίζεις στην έδρα σου. Ελπίζουμε να κάνουν την ίδια δουλειά και την Κυριακή», είπε ο διεθνής φόργουορντ ενώ ο συμπαίκτης του φώναξε «Red Nation».