Πολιτική
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, καθώς και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Βαθμιαία τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και στα βόρεια ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Από αργά το απόγευμα πάντως, τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα υπόλοιπα νότιοι, νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νότια πρόσκαιρα ισχυροί και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπονται τοπικές βροχές και πιθανώς το απόγευμα πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχή και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.