Κόσμος
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 11:34

ΗΠΑ: Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή ο απαγωγέας των τριών γυναικών

Η εισαγγελία του Οχάιο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ζητήσει την απαγγελία κατηγοριών για φόνο εναντίον του Άριελ Κάστρο, που κατηγορείται ήδη για την απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση τριών γυναικών, τις οποίες επί περίπου μία δεκαετία κρατούσε αιχμάλωτες στο σπίτι του.

Η εισαγγελία του Οχάιο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ζητήσει την απαγγελία κατηγοριών για φόνο εναντίον του Άριελ Κάστρο, που κατηγορείται ήδη για την απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση τριών γυναικών, τις οποίες επί περίπου μία δεκαετία κρατούσε αιχμάλωτες στο σπίτι του.

Η κατηγορία για φόνο συνδέεται με τη μαρτυρία της τουλάχιστον μίας από τις γυναίκες ότι ο Κάστρο την είχε καταστήσει έγκυο και στη συνέχεια την είχε κακοποιήσει και της στερούσε την τροφή ώστε να αποβάλει.

Ο εισαγγελέας που έχει ανατεθεί στην υπόθεση δήλωσε ότι ερευνά «κάθε δολοφονία που διέπραξε (ο ύποπτος) όταν προκαλούσε τον τερματισμό στις εγκυμοσύνες αυτών των γυναικών στη διάρκεια του δεκαετούς μαρτυρίου τους».

«Το γραφείο μου θα εμπλακεί στην επίσημη διαδικασία κατά την οποία θα αναζητήσουμε την απαγγελία κατηγοριών που επισύρουν τη θανατική ποινή», πρόσθεσε.

«Αυτός ο απαγωγέας παιδιών είχε στήσει μία αίθουσα βασανιστηρίων και ιδιωτική φυλακή στην καρδιά της πόλης μας», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με έκθεση των αστυνομικών αρχών, η οποία διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται ότι η Μισέλ Νάιτ είπε στην αστυνομία ότι είχε μείνει «έγκυος τουλάχιστον πέντε φορές και ότι ο Κάστρο την άφηνε νηστική για δύο εβδομάδες και μετά την γρονθοκοπούσε επανειλημμένα στην κοιλιά για να αποβάλει».

Χθες, ο Κάστρο, πρώην οδηγός σχολικού λεωφορείου, οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την απαγωγή και τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό των Αμάντα Μπέρι, 27, Τζίνα Ντετζίζους, 23 και Μισέλ Νάιτ, 32 ετών. Κατηγορείται επίσης και για τη απαγωγή της εξάχρονης κόρης της Αμάντα Μπέρι, που φαίνεται ότι γεννήθηκε στη διάρκεια της αιχμαλωσίας.

Σύμφωνα με το CBS News, ο Κάστρο ομολόγησε τα εγκλήματά του σε ένα χειρόγραφο γράμμα, ίσως σημείωμα αυτοκτονίας, που βρέθηκε στο σπίτι. Σε αυτό αναφέρει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από συγγενή όταν ήταν παιδί.