Πολιτική
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2003 13:06

Δίκη «17Ν» : Βομβιστική επίθεση κατά γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των ΜΑΤ

Στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης, κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη και κατά λεωφορείου των ΜΑΤ, που βρισκόταν εκεί, στις 2 Νοεμβρίου 1991, πέρασε η ακροαματική διαδικασία, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ, Νικόλαος Γκόγκος, ο οποίος περιέγραψε τις συνθήκες της έκρηξης κατά την οποία σκοτώθηκε ο αστυφύλακας Γιάννης Βάρης και τραυματίστηκαν επτά συνάδελφοί του. Ο μάρτυρας κατέθεσε οτι αμέσως μετά την έκρηξη πήρε ταξί και πήγε στο «401» Στρατιωτικό Νοσοκομείο γιατί πίστευε, ότι, αιμορραγεί και όπως υποστήριξε δεν είχε αντιληφθεί, ότι, υπήρχε νεκρός μέσα στο λεωφορείο.

Οπως ανέφερε, μετά το περιστατικό τιμωρήθηκε από την υπηρεσία του με δίμηνη αργία, ποινή που, όπως είπε, δεν γνωρίζει γιατί του επιβλήθηκε. Κατέθεσε επίσης οτι περίπου είκοσι μέρες πριν την επίθεση η ίδια διμοιρία είχε λάβει εντολή να μεταβεί στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία», όπου υπήρχε ένταση λόγω απεργίας των εργαζομένων.

Εκεί, όπως είπε ο κ. Γκόγκος, είχε δει τον Παύλο Σερίφη να περπατά πάνω-κάτω και να κοιτάζει το αστυνομικό λεωφορείο. Ο ισχυρισμός αυτός προκάλεσε την αντίδραση του Παύλου Σερίφη, ο οποίος ζήτησε απο το μάρτυρα να ξεκαθαρίσει αν υπονοεί ότι πήρε τα στοιχεία της κλούβας.

Ο κατηγορούμενος τόνισε ότι τότε εργαζόταν στο τηλεφωνικό κέντρο του παρακείμενου νοσοκομείου «Αγλαϊα Κυριακού».

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται οι Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός,Δημήτρης Κουφοντίνας, Βασίλης Τζωρτζάτος, ενώ ως ηθικός αυτουργός φέρεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων