Πολιτική
Τετάρτη, 08 Μαΐου 2013 14:56

Μήνυση Γ. Καμίνη κατά Γ. Γερμενή

Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, για απόπειρα σωματικής βλάβης και εξύβριση, κατέθεσαν οι δικηγόροι του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

 

Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, για απόπειρα σωματικής βλάβης και εξύβριση, κατέθεσαν οι δικηγόροι του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, για την απόπειρα επίθεσης σε βάρος του από τον βουλευτή, μέσα στο κτήριο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας  του Δήμου, μετά τη ματαίωση της διανομής τροφίμων για Έλληνες στο Σύνταγμα τη Μεγάλη Πέμπτη.

«Τα μέλη της φρουράς μου τον απομόνωσαν σε έναν παρακείμενο χώρο όπου στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν με σκοπό να τον οδηγήσουν εκτός του κτιρίου, ο μηνυόμενος έπιασε τη λαβή του όπλου που έφερε μαζί του αλλά τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς τον απέτρεψαν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση και τελικά τον οδήγησαν εκτός του κτιρίου», λέει στη μήνυση ο κ. Καμίνης.

Στη μήνυσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων ζητά την ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για άδικες και αξιόποινες πράξεις εξύβρισης, έργω εξύβριση, απρόκλητη επίθεση, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και τυχόν άλλες άδικες και αξιόποινες πράξεις που θα διαπιστωθούν κατά την ανάκριση. 

Ήδη σε σε βάρος του κ. Γερμενή έχει σχηματιστεί δικογραφία την οποία η Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάζει στη Βουλή.  

Ο φάκελος με το προανακριτικό υλικό που είχε φτάσει απο την αστυνομία στην Εισαγγελία αφορά τα αδικήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης και της εξύβρισης.

Ωστόσο, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, ο κ. Γερμενής πρέπει, πριν λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, να άρει τη βουλευτική του ασυλία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Για τον λόγο αυτόν οι δικαστικές αρχές στέλνουν τα στοιχεία στο Κοινοβούλιο.

Μηνύσεις προανήγγειλε από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή, καταφερόμενη κατά του δημάρχου Αθηναίων και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αποκαλεί «υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ». 

Η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει τον κ. Καμίνη δήμαρχο των λαθρομεταναστών, που «επιζητεί με κάθε μέσο τη δημοσιότητα και το χρίσμα της συγκυβέρνησης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές».

Βάλλει ακόμη κατά του Πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας πως «οι Σαμαράς και Δένδιας που φέρουν την απόλυτη ευθύνη για τα αίσχη της πλατείας Συντάγματος, να πάψουν να κρύβονται πίσω από τον Καμίνη».

Προσθέτει πως θα μηνύσει άμεσα «κάθε υπεύθυνο για όσες παρανομίες και αθλιότητες διεπράχθησαν την Μεγάλη Πέμπτη, οπότε και κατελύθη το άρθρο 11 του Συντάγματος και συμπληρώνει πως «πρωτίστως στρέφεται κατά της ηγεσίας του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ που χτύπησε με χημικά μία απόλυτα νόμιμη συνάθροιση».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμη πως οι διανομές τροφίμων μόνο σε Έλληνες συνεχίζονται εντατικά σε ολόκληρη τη χώρα.