Όποιος έχει συναρμολογήσει έπιπλα «σε πακέτο» στο σπίτι του, ξέρει πολύ καλά ότι πρόκειται για μία εμπειρία που αρκετές φορές μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εκνευριστική: κομμάτια που «περισσεύουν», τμήματα τα οποία δεν «δένουν» μεταξύ τους κ.α. Ωστόσο, ο Ρος Κνέπερ του ΜΙΤ ενδεχομένως να έχει να προτείνει μία λύση στο θέμα, χρησιμοποιώντας ρομπότ τα οποία είναι σε θέση να συνεργάζονται μεταξύ τους.
Όποιος έχει συναρμολογήσει έπιπλα «σε πακέτο» στο σπίτι του, ξέρει πολύ καλά ότι πρόκειται για μία εμπειρία που αρκετές φορές μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εκνευριστική: κομμάτια που «περισσεύουν», τμήματα τα οποία δεν «δένουν» μεταξύ τους και άλλα «φαινόμενα» τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα έντονα…νεύρα. Ωστόσο, ο Ρος Κνέπερ του ΜΙΤ ενδεχομένως να έχει να προτείνει μία ρομποτική λύση στο θέμα, χρησιμοποιώντας ρομπότ τα οποία είναι σε θέση να συνεργάζονται μεταξύ τους.
Όπως περιγράφεται σχετικά το πρόγραμμα IKEA Furniture Assembly, «με την ευρεία έννοια, σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η αυτόνομη συναρμολόγηση επίπλων του ΙΚΕΑ μέσω της χρήσης μίας ομάδας ρομπότ.
Πολλή από τη δουλειά γίνεται από τα τέσσερα KUKA youBots μας. Μακροπρόθεσμα, το όραμα είναι τα ρομπότ να ανοίγουν τη συσκευασία, να βγάζουν τα έπιπλα και ή να ακολουθούν οδηγίες ή να εκτελούν μία σειρά βημάτων που θα έχουν αποτέλεσμα την πλήρη συναρμολόγηση του ‘κιτ’…η παρούσα εφαρμογή του συστήματος είναι το IkeaBot. Αν και τα έπιπλα του ΙΚΕΑ τις περισσότερες φορές συναρμολογούνται στο σπίτι, πολλές από τις δυνατότητες του προγράμματος ενδείκνυνται και για θέματα βιομηχανικών αυτοματισμών».
Ως «οδηγίες» για τα ρομπότ χρησιμοποιούνται αρχεία λογισμικού που μπορούν να «αναγνωστούν» από αυτά και περιγράφουν τα συσκευασμένα έπιπλα που έχουν αγοραστεί. Επί της παρούσης, τα ρομπότ μπορούν να δουλέψουν μόνο στα τραπεζάκια καφέ Lack, ωστόσο η ομάδα του ΜΙΤ σκοπεύει να διευρύνει σύντομα τη γκάμα των επίπλων τα οποία μπορούν να συναρμολογήσουν.