Κόσμος
Τρίτη, 08 Απριλίου 2003 13:30

Βρετανός δημοσιογράφος για την επίθεση στο ξενοδοχείο «Palestine»

Βρετανός δημοσιογράφος στο ξενοδοχείο Palestine, δήλωσε, ότι, είδε ένα αμερικανικό άρμα μάχης να στοχεύει το κτίριο πριν από την έκρηξη.

Ο απεσταλμένος του τηλεοπτικού δικτύου Sky, Ντέϊβιντ Τσάτερ, δήλωσε, ότι, δεν άκουσε πυρά προερχόμενα από τον χώρο του ξενοδοχείου ή από τη γύρω περιοχή.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε, ότι, βρισκόταν σε μπαλκόνι του ξενοδοχείου και ότι είδε ένα αμερικανικό τανκ να έχει στραμμένο το πυροβόλο του προς το ξενοδοχείο. Πρόλαβε να μπει πριν ακούσει την έκρηξη.

Αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε, ότι, δεν είναι σε θέση να πει, εάν οι αμερικανικές δυνάμεις είναι υπεύθυνες για την επίθεση κατά του ξενοδοχείου, πρόσθεσε όμως ότι ελεύθεροι σκοπευτές πρέπει να δρουν στην περιοχή του ξενοδοχείου.

Οι ιρακινές δυνάμεις, που επιχειρούν από κατοικημένες περιοχές, όπως ξενοδοχεία, αποτελούν νόμιμους στόχους, δήλωσε ο αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος δήλωσε, ότι, οι αμερικανικές δυνάμεις πρέπει να γνώριζαν ότι το ξενοδοχείο είναι η βάση των ξένων δημοσιογράφων. «Πρέπει να μας είδαν, μας είδαν, τους είδαμε... δεν έγινε κανένα λάθος, το γνώριζαν ότι είμασταν εκεί», είπε προσθέτοντας, ότι, δεν άκουσε ούτε έναν πυροβολισμό προερχόμενο από την περιοχή του ξενοδοχείου, «σίγουρα όχι από το ξενοδοχείο», είπε.