Αθλητικά
Σάββατο, 04 Μαΐου 2013 18:39

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Λεβερκούζεν

Το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε η Λεβερκούζεν, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του γερμανικού πρωταθλήματος.

 

Το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε η Λεβερκούζεν, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του γερμανικού πρωταθλήματος.

Με τα τέρματα των Τοπράκ και Κλισλινγκ (πέναλτι) οι «ασπιρίνες» έφτασαν τους 59 βαθμούς κι άσχετα με το τι θα γίνει στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές από τη νέα σεζόν θα συμμετέχουν στους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την ευκαιρία να κάνει σημαντικό βήμα για την παραμονή της έχασε η Βέρντερ Βρέμης, που «αυτοκτόνησε» στην έδρας της κόντρα στην Χοφενχάιμ. Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, που σε ένα ακόμη ματς έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, αν και προηγήθηκε 2-0 με τέρματα των Χαντ (2΄ πέναλτι) και Ντε Μπρούινε (24΄) στα τελευταία 4 λεπτά δέχτηκε δύο τέρματα από τον Σίπλοκ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να λήξει ισόπαλο 2-2 και οι «πράσινοι» να παραμένουν μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

«Ζωντανή» στο παιχνίδι της κατάκτησης της 4ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Μέιερ, που πέτυχε δύο γκολ (30΄ πέν. και 87΄), ενώ ο Λάκιτς στο 50΄ είχε κάνει το 2-0. Ο Σαχίν μείωσε προσωρινά για τους φιλοξενούμενους (78΄), στην ενδεκάδα των οποίων ξεκίνησε ο Στέλιος Μαλεζάς.

Η «πεσμένη» Γκρόιτερ Φιρτ επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Στουτγκάρδης με τέρματα των Σακάι (αυτογκόλ 52΄) και Αζέμι (89΄). Ο Θανάσης Πέτσος μπήκε αλλαγή στο 46΄ για τους φιλοξενούμενους.

Στο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής, Ανόβερο και Μάιντς αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2. Ο Μίλερ πέτυχε και τα δύο τέρματα της Μάιντς (25΄, 79΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Σόμπιεχ (37΄) και Ντιουφ (70΄).