Πολιτική
Τρίτη, 08 Απριλίου 2003 18:54

Aνεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (08/04/2003) Μέρος 5/9

Ι. ΒΛΑΧΟΣ: Κύριε μάρτυς, μήπως ενθυμείσθε, ό,τι ενθυμείσθε, το άτομο αυτό το ψηλό που είδατε λίγο ?

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Το είδα όσο είδα και τους άλλους.

Ι. ΒΛΑΧΟΣ: Κάτι ιδιαίτερο από τις κινήσεις του θυμάστε κάτι;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Όχι, δεν κινιόταν πολύ. Οι αστυνομικοί υπέθεταν πως ήταν και τραυματισμένος, έτσι έλεγαν στην αρχή, κάτι τέτοιο είχαν υπόψη τους.

Ι. ΒΛΑΧΟΣ: Είδατε καθόλου το πρόσωπο του έστω και αμυδρά κάποια στιγμή;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Δεν μπορώ να δώσω περιγραφή, δεν ήρθα τόσο κοντά.

Ι. ΒΛΑΧΟΣ: Να σας θυμίσω λίγο, έχετε καταθέσει ότι έκρυβε το πρόσωπο του.

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Όχι, κάπως σαν κατεβασμένο το κεφάλι, σαν να ήταν τραυματισμένος. Γι’ αυτό σας είπα, οι αστυνομικοί είχαν υποθέσει ότι είχε τραυματιστεί, αυτή την εντύπωση είχαν, ότι είχε κάπως το κεφάλι του προς τα κάτω.

Ι. ΒΛΑΧΟΣ: Αφήστε τι υπέθεσαν οι αστυνομικοί. Αυτό δεν το ξέρουμε.

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Ξέρω απλώς σε κουβέντα που έκανα μαζί τους.

Ι. ΒΛΑΧΟΣ: Θέλω απλώς να σας θυμίσω ότι λέτε εδώ σε κάποια στιγμή ότι ?

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Στην αναγνώριση. Είχε σκυμμένο κάπως το κεφάλι του.

Ι. ΒΛΑΧΟΣ: Το θυμάστε.

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Ναι. Πως δεν το θυμάμαι;

Ι. ΒΛΑΧΟΣ: Ότι έκρυβε το πρόσωπο του λέτε. Έκρυβε με το χέρι του το πρόσωπο του λέτε ακριβώς. Το επιβεβαιώνετε αυτό.

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Επιβεβαιώνω όλη την προανακριτική μου κατάθεση. Έχουν περάσει 11 χρόνια.

Ι. ΒΛΑΧΟΣ: Μήπως ενθυμείσθε από αυτά που είδατε εάν έφερε γένια, μουστάκι;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Κανένας δεν είχε ούτε γένια, ούτε μουστάκι.

Ι. ΒΛΑΧΟΣ: Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Δαλιάνης έχει τον λόγο.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Πείτε μου σας παρακαλώ κατ’ αρχήν το εξής: τι φωτισμός υπήρχε τη στιγμή που σας σταμάτησαν με το ταξί στην οδό Αυλώνος;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Δεν έχει ιδιαίτερο φωτισμό η οδός Αυλώνος σε όλο της το μήκος.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Δηλαδή πως θα το χαρακτηρίζατε; Ότι ήταν σκοτεινά;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Μισοσκόταδο.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Κατά την εκτίμηση σας από τι απόσταση μπορούσε να διακρίνει κάποιος χαρακτηριστικά με αυτές τις συνθήκες;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Αναλόγως. Ορισμένοι βλέπουν καλά. Εγώ βλέπω καλά, δεν ακούω καλά. Εγώ βλέπω καλά. Και στα 10-20 μέτρα μπορούσα να διακρίνω.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Πείτε μου κάτι άλλο. Είπατε ότι η εντύπωση που σας δημιουργήθηκε από τους 4 που ήρθαν εκείνη τη στιγμή, ήταν ότι οι 3 ήταν κοντοί και ο ένας ψηλός. Δηλαδή τους διακρίνατε σε δύο θα έλεγα μεγέθη. Ναι ή όχι;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Ναι, διαφορά μεγάλη.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Μεταξύ των τριών κοντών παρατηρήσατε διαφορές ύψους;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Δεν θυμάμαι τώρα. Σας είπα, με ρώτησε και ο κύριος ?

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ήδη είπε ότι «ο ένας ο οποίος με έβγαλε ήταν ο πιο κοντός 5 πόντους. Μη λέμε τα ίδια, το είπε.

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Έχω την εντύπωση ότι αυτός που με έβγαλε έξω ήταν λίγο πιο κοντός.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Δεν το λέτε σε κανένα σημείο αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν το έχετε πει λέει πουθενά αυτό που λέτε τώρα.

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Σας το λέω τώρα. Αφού τώρα με ρωτάτε, τώρα το λέω.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Πείτε μου σας παρακαλώ κάτι άλλο. Ο ψηλός μεταξύ των 4 αυτών ατόμων που είχε και τη σημαντική διαφορά, σε ποιο σημείο του ταξί μπήκε; Μπροστά ή πίσω;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Δεν ξέρω.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Ούτε αυτό το παρατηρήσατε. Κάτι άλλο. Είπατε σε κάποιο σημείο ότι πλησίασε το ταξί ένας αστυνομικός βγάζοντας το περίστροφο του. Σε τι απόσταση το πλησίασε αυτό το ταξί;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Από 5 -15 μέτρα.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Πείτε μου σας παρακαλώ κάτι άλλο. Όταν πήγατε για ανάκριση στον κ. Ζερβομπεάκο σας επεδείχθησαν φωτογραφίες και πόσες;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Μάλιστα.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Πόσες;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Μία.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Ποιανού;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Ενός από τους κατηγορούμενους.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Ποιου;

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Δεν θυμάμαι τώρα. Ενός από τους κατηγορούμενους.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Μία πάντως φωτογραφία σας επεδείχθη.

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Ναι, μια.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Όχι των 4 προσώπων που κατηγορούνται γι’ αυτή την υπόθεση.

Γ.ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ: Όχι.

Μ. ΔΑΛΙΑΝΗΣ: Ευχαριστώ. Δεν έχω άλλη ερώτηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να έρθει ο κύριος Καδάς.

Ι. ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ: Θέλω να κάνω μια παρατήρηση γιατί είναι σημαντική. Είναι σημαντικό κάτι που είπε ο μάρτυρας. Ακούσαμε πολλούς μάρτυρες να έχουν περάσει από δω και να έχουν πει -ειλικρινείς μάρτυρες- ότι «μετά από τόσα χρόνια δεν μπορώ να αναγνωρίσω›.

Ο παρών μάρτυρας είπε κάτι το οποίο είναι εντυπωσιακό. Είπε ότι «τους βλέπω επί 8 μήνες και μου έχουν γίνει οικείοι. Μετά από αυτό το πράγμα εγώ δεν μπορώ να τους αναγνωρίσω›. Θα ήθελα να το σημειώσετε. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά ειλικρινές. Είναι πραγματικά ?

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι να πω; Αυτό λέει, αυτός είναι υπεύθυνος γι’ αυτό που λέει.

Ι. ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ: Δεν ισχύει μόνο γι’ αυτόν τον μάρτυρα κύριοι Δικαστές και κύριε Πρόεδρε. Πρόσωπα με τα οποία βομβαρδίζονται επί μήνες ?

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν εσείς νομίζετε ότι οι άνθρωποι είναι μονοδιάστατοι και ότι ό,τι γνωρίζουν είναι κατά εικόνα και κατά ομοίωση, εγώ βλέπω ατομικότητα στον καθένα ?

Ι. ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ: Δεν θεωρώ ότι είναι μονοδιάστατοι. Ζω στον ίδιο κόσμο που ζείτε κι εσείς κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βλέπω κάποια ατομικότητα στον κάθε άνθρωπο και τον σέβομαι πραγματικά λόγω της ατομικότητας και της διαφοροποίησης του με τον ίδιο σεβασμό.

Ι. ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ: Νομίζω ότι είναι ένα γεγονός ?

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Που λέτε ότι ισχύει για όλους.

Ι. ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ: Υπό το φως του οποίου θα πρέπει να δείτε και πολλές από εκείνες τις καταθέσεις των ανθρώπων που παρουσιάζονται σήμερα, μετά από 15-20 χρόνια, να πουν ότι την αναγνώρισα, τον αναγνώρισα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάθε περίπτωση εξετάζεται χωριστά. Ελάτε. Παρακαλώ. ¶κουσα με προσοχή την άποψη σας, αλλά τον άνθρωπο δεν τον θέλω μονοδιάστατο. Κάθε ένας έχει ατομικότητα. Παρακαλώ να έρθει ο κ. Καδάς.

(Διαλογικές συζητήσεις)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρίσταται πολιτικός ενάγων; Είναι από τους αστυνομικούς. Πέστε μου που πηγαίνατε εκείνη την ημέρα και τι βρήκατε μπροστά σας. Υπηρετούσατε σε αστυνομικό Τμήμα.

Χ. ΚΑΔΑΣ: Εκείνη την ημέρα υπηρετούσα στην ¶μεση Δράση. Περιοχή Κολωνού, Σεπολίων, κέντρο πόλεως με λίγα λόγια. Είχαμε τον κωδικό Α23. Ήμουν συνοδός πληρώματος και οδηγός ήταν ο Σωκράτης Κότσιας.

Γύρω στις 00:50 το βράδυ μας έδωσε το τηλεφωνικό κέντρο και σ’ εμάς και στο δεύτερο περιπολικό του τομέα μας το Α25 να μεταβούμε στα Σεπόλια στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και Ρόδου, όπου υπάρχουν 4 ύποπτα άτομα τα οποία περιεργάζονται οχήματα με φακούς.

Ήμαστε μαζί όταν λάβαμε το σήμα και τα δύο περιπολικά και το Α23 και το Α25. Συμφωνήσαμε να μεταβούμε σαν Α23 από την οδό Αυλώνος και το Α25 από την οδό Δυρραχίου για να προσεγγίσουμε το σημείο από διαφορετικές εισόδους και εξόδους.

Ακολουθήσαμε την οδό Ιωαννίνων, βγήκαμε στην οδό Σεπολίων, μετά στην οδό Αυλώνος, φτάσαμε στη γωνία Αυλώνος και Ρόδου. Ακριβώς στο αποπάνω στενό ήταν οι γραμμές του τρένου. Κωνσταντινουπόλεως και Ρόδου που είχε δώσει το Κέντρο το σήμα.

Όταν φτάσαμε εκεί, είδαμε στη γωνία Αυλώνος και Ρόδου ένα άτομο το οποίο είχε σακβουαγιάζ, φόραγε τζάκετ, στεκόταν στη γωνία Αυλώνος και Ρόδου. Από το σημείο που στεκόταν παρατηρούσε και την οδό Αυλώνος και την οδό Ρόδου.

Είπα του οδηγού μου ότι αυτός είναι ο πιθανόν τσιλιαδόρος σε κάποια κλοπή που γίνεται και αποφασίσαμε παρ’ όλο που μας φάνηκε ύποπτος να μην τον ελέγξουμε αρχικά για να μη δώσουμε χρόνο σ’ αυτούς που ενεργούν την κλοπή να διαφύγουν.

Στρίψαμε δεξιά στην οδό Ρόδου, με πολύ μικρή ταχύτητα ανεβήκαμε μέχρι την οδό Κωνσταντινουπόλεως. Μικρή ταχύτητα γιατί; Εγώ έλεγχα τα δεξιά σταθμευμένα οχήματα μήπως κάποιος είχε διαρρήξει κάποιο όχημα και ήταν μέσα και ο Σωκράτης Κότσιας τα αριστερά σταθμευμένα δεξιά από τη Ρόδου.

Κάναμε γύρω στα 2-3 λεπτά να ανέβουμε μέχρι την οδό Κωνσταντινουπόλεως. Όταν φτάσαμε στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στις γραμμές του τρένου δεν βρήκαμε κάποιο άτομο από αυτά που αναζητούσαμε. Τότε μας ενημέρωσε το Κέντρο ότι τα άτομα που αναζητούμε κατέρχονται πεζοί διαμέσου της οδού Ρόδου προς την οδό Δυρραχίου.

Κάναμε αναστροφή επί της Ρόδου και αποφασίσαμε να πάμε να ελέγξουμε το άτομο που ήταν στη γωνία Αυλώνος και Ρόδου, το οποίο άτομο όση ώρα κάναμε τον έλεγχο μέχρι να φτάσουμε πάνω ήταν στη γωνία και παρατηρούσε όλες μας τις κινήσεις. Αυτό το είδα από τον καθρέφτη του περιπολικού που είχα και προς το μέρος του γυρισμένο για να βλέπω τι γίνεται πίσω μας.

Φτάνοντας στη γωνία Ρόδου και Αυλώνος αυτός που είχαμε δει αρχικά αποσύρθηκε προς την οδό Αυλώνος. Στρίψαμε αριστερά να μπούμε στην οδό Αυλώνος παρ’ ότι απαγορευόταν, ήταν μονόδρομος, στρίψαμε κι εμείς να μπούμε αριστερά όπως είχε μπει αυτό το άτομο και τότε είδαμε το άτομο αυτό στο πεζοδρόμιο αριστερά μας και μπροστά του υπήρχαν άλλα δύο άτομα, σύνολο τρία. Υπήρχε μετά από 7-8 μέτρα από τη γωνία του τετραγώνου, ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο ανάποδα στη ροή του δρόμου, όπως κινούμαστε κι εμείς. Μετά το σταθμευμένο ήταν ένα φορτηγάκι κόκκινο, κανονικά σταθμευμένο με τη ροή των οχημάτων.

Ο οδηγός μου σταμάτησε το αυτοκίνητο σε τέτοιο σημείο ώστε η αριστερή του πόρτα, η πόρτα του οδηγού, να είναι ανάμεσα στα δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, το φορτηγάκι και το ΙΧ. Κατέβηκα αμέσως κάτω με το περίστροφό μου και το φακό που είχα, τους είπα «ψηλά τα χέρια, στον τοίχο› και στους τρεις. Οι δύο γύρισαν το κεφάλι προς τον τοίχο και το σώμα τους λίγο, ο τρίτος, αυτό που είχα δηλαδή αρχικά, δε γύρισε.

Πλησίασα προς το μέρος του, μας χώριζε μόνο ο ουρανός του σταθμευμένου αυτοκινήτου, έριξα τη δέσμη του φακού μου στο πρόσωπό του, του είπα «εσύ δεν ακούς; Γύρνα κι εσύ στον τοίχο› και γύρισε κι αυτός την πλάτη του προς εμένα. Τότε είδα σα να αμφισβητούν κάτι, χαμηλόφωνα και να κοιτούν προς τα δεξιά τους, προς το μέρος που ήταν το φορτηγάκι το σταθμευμένο. Ασυναίσθητα γύρισα κι εγώ να δω τί γίνεται και βλέπω πίσω απ’ το φορτηγάκι, απ’ το πίσω μέρος του, από τη μεριά του δρόμου όμως, να πετάγεται ένα τέταρτο άτομο και να κρατά στο χέρι του ένα πιστόλι.

Με το που βγήκε πυροβόλησε από τη θέση του ισχίου, προς το μέρος μου. Πρόλαβα, έπεσα κάτω, αυτός κινήθηκε με πολύ γρήγορα βήματα, αυτός που είχε βγει με το πιστόλι, πλησίασε το περιπολικό στην πόρτα από τη μεριά του οδηγού. Ο οδηγός μου πήγε να ανοίξει την πόρτα να κατέβει, του την έκλεισε με το δεξί πόδι και ο οδηγός έκανε την κίνηση, όπως ήταν καθιστός στο κάθισμα, να του πιάσει το όπλο του με το χέρι του και άπλωσε το χέρι του από το παράθυρο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ήταν ανοιχτό δηλαδή το παράθυρο.

Χ. ΚΑΔΑΣ: Ναι, ήταν ανοιχτό. Αυτός με το αριστερό του χέρι, όπως ήταν όρθιος, πιάνει τον καρπό του αριστερού χεριού του οδηγού, βάζει το όπλο κάτω από τη μασχάλη, πυροβολεί μια φορά τον Κότσια, ο Κότσιας γέρνει δεξιά με το αυτοκίνητο, βάζει το όπλο μέσα απ’ το παράθυρο και πυροβολεί μία ή δυο φορές, δε θυμάμαι ακριβώς, πάλι.

Στη συνέχει γυρίζει προς τα εμένα και ερχόταν με το όπλο προτεταμένο, όπως ήμουν κάτω, προς το μέρος μου. Σηκώθηκα από κάτω, παράλληλα με αυτόν ερχόταν και αυτός που είχαμε δει απ’ την αρχή, απ’ το πεζοδρόμιο, απ’ την άλλη μεριά του οχήματος. Εγώ είχα καλυφθεί πίσω από το σταθμευμένο, σηκώθηκα από κάτω και πυροβόλησα γύρω στα 3-4 μέτρα σ’ αυτόν που πυροβόλησε αρχικά εμένα και μετά τον συνάδελφό μου. αφού τον πυροβόλησα, γύρισα κατ’ ευθείαν και πυροβολώ και το άλλο άτομο που ερχόταν παράλληλα.

Έσκυψε αυτός που είχαμε απ’ την αρχή, ο άλλος οπισθοχώρησε και κρύφτηκε πίσω από το σταθμευμένο. Τότε δέχτηκα δύο πυροβολισμούς με τον δεύτερο που έριξα, από τη μεριά του φορτηγού και του οχήματος, στο μπροστινό μέρος. Δέχτηκα δυο πυροβολισμούς από διαφορετικά όπλα γιατί πρόλαβα και είδα τις λάμψεις από διαφορετικά σημεία. Έσκυψα πίσω απ’ το αυτοκίνητο, μετά από δευτερόλεπτα ξαναέκαναν κίνηση, απ’ ότι έβλεπα τις σκιές τους να έρχονται προς το μέρος μου, έριξα άλλους δυο πυροβολισμούς, δέχθηκα πάλι πυροβολισμούς και ξαφνικά άκουσα κάποια βήματα, ένα φρενάρισμα δυνατό πίσω μου και βήματα πίσω δεξιά μου.

Όπως γύρισα το κεφάλι μου είδα το δεύτερο περιπολικό, να έρχεται ο συνοδός του, ο Γιώργος Σταμάτης και να καλύπτεται πίσω δεξιά μου στη γωνία Ρόδου και Αυλώνος. Στο χέρι του κρατούσε το αυτόματο, το υπηρεσιακό αυτόματο. Αμέσως σκέφτηκα να ρίξω και τις δύο τελευταίες σφαίρες που είχα στο περίστροφό μου και να περάσω τρέχοντας δίπλα του ώστε να μπορέσω να έχω και μια απόσταση γύρω στα 10-15 μ. για να μπορέσω να γεμίσω το όπλο μου, γιατί είναι δύσκολη η επαναγέμιση του περιστρόφου, γιατί μπαίνει μία-μία σφαίρα, έχει μύλο.

Πυροβόλησα δυο φορές και με το που είδα ότι έσκυψαν, έτρεξα κατευθείαν απέναντι και καλύφθηκα δίπλα στον συνάδελφό μου τον Γιώργο Σταμάτη. Πήγα να τον ενημερώσω ότι τραυματίστηκε ο Σωκράτης, είπα τη λέξη «Γιώργο› και πριν ολοκληρώσω τη φράση μου, άκουσα κάτι να κυλάει και να περνά ακριβώς δίπλα μας στη γωνία. Κοιτάζω και βλέπω μια χειροβομβίδα. Του φωνάζω: «χειροβομβίδα, πέσε κάτω›, πέφτω κάτω εκεί που ήμουν, έτρεξα λίγο και έπεσα κάτω, ο Γιώργος Σταμάτης κινήθηκε παράλληλα με τον τοίχο της οδού Ρόδου, έσκασε η χειροβομβίδα γύρω στα 3 μ. από μένα, αλλά είχα προλάβει και είχα πέσει κάτω.

Τραυματίστηκε όμως στο αριστερό μου πόδι, το κατάλαβα ότι τραυματίστηκα, σηκώθηκα, δεν είχα ιδιαίτερο πόνο από τον τραυματισμό εκείνη τη στιγμή, είδα ότι ο συνάδελφος είχε τραυματιστεί και στα δύο πόδια, με ενημέρωσε, μου λέει «εγώ χτύπησα και στα δυό πόδια› αλλά δε μπορούσε να περπατήσει καλά. Μετά βγήκαμε και οι τρεις μαζί στην οδό Αυλώνος από την οδό Ρόδου.

Εκεί μαζί με τον οδηγό του δεύτερου περιπολικού, ήρθε και αυτός στο σημείο, είδα στην οδό Χριστομάνου και Αυλώνος, στο προηγούμενο στενό, να είναι ένα ταξί σταματημένο και να κατεβάζουν κάποιον από τη δεξιά πόρτα με την απειλή όπλου, δεν είδα τί όπλο, να κατεβάζουν τον επιβάτη κάτω, ένας απ’ τους τέσσερις που είχαμε τη συμπλοκή. Πίσω απ’ το ταξί είχαν εγκλωβιστεί άλλα αυτοκίνητα, σταματημένα κι αυτά, είχαν κατέβει κάτω οι επιβάτες, οι οδηγοί, είχαν βγει απ’ τα σπίτια ο κόσμος έξω αν δει τί γίνεται, ήταν γύρω στα 30 άτομα, γύρω και πίσω απ’ το ταξί.

Ξαφνικά μέσα στον κόσμο και στο αριστερό πεζοδρόμιο της οδού Αυλώνος, δεξιά όπως έβλεπα εγώ, είδα να ξεπετάγεται ένας με στολή. Γνώρισαν ότι ήταν ο συνάδελφός μου ο Παπαφώτης. Με το που βγήκε απ’ τον κόσμο, είχε ένα φούρνο εκεί στη γωνία, είχε πολύ φωτισμό, φαινόταν καθαρά, κάποιος από αυτούς που ήταν στην αριστερή πλευρά του ταξί, τον πυροβόλησε τρεις φορές. Είδα τον Παπαφώτη να πιάνει το στομάχι του και να πέφτει στο έδαφος. Ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς, σηκώθηκε και έφυγε τρέχοντας προς το μέρος απ’ όπου είχε έρθει.

Αυτοί που μπήκαν στο ταξί οι τέσσερις, κάποιος φώναξε «σταματήστε να ρίξουμε κι άλλη χειροβομβίδα›, δύο φορές το είπε αυτό το πράγμα, εν συνεχεία έβαλαν μπροστά και έφυγαν. Πήραν την οδό Χριστομάνους αριστερά και έφυγαν από το σημείο. Σε πολύ λίγο χρόνο άκουσα τον Παπαφώτη πάλι στον ασύρματο, να λέει ότι καθώς πήγαιναν στο νοσοκομείο, δέχθηκαν άλλες δυο χειροβομβίδες από το ταξί, κάπου στην οδό Αγίου Μελετίου. Έτυχε να βρεθούν πίσω απ’ το ταξί και τους έριξαν άλλες δυο χειροβομβίδες και εν συνεχεία ότι το ταξί πέρασε από την οδό Λιοσίων και το έχασαν.

Όλο αυτό κράτησε, από τη στιγμή που τους έβαλα στον τοίχο μέχρι τη στιγμή που έφυγαν, γύρω στα 20-25 δευτερόλεπτα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τόσο γρήγορα. Αυτοί οι τέσσερις που είπατε εσείς, φαίνονταν συγκροτημένη ομάδα ή ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε ή βρέθηκαν τυχαία και ο ένας υποστήριζε τον άλον;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Εμένα μου φάνηκαν σαν ομάδα στην οποία ο καθένας είχε κάποιο ρόλο. Δηλαδή κάποιος θα έκανε την α’ ενέργεια, κάποιος τη β’. Ήταν συγκροτημένη ομάδα, ο καθένας είχε κάποιο ρόλο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καταρχήν μου λέτε ότι σκοπός τους ήταν κάποια κλοπή αυτοκινήτου απ’ ότι κατάλαβα.

Χ. ΚΑΔΑΣ: Το κέντρο δήλωσε ότι πρόκειται για κλοπή. Τώρα, κατά πόσον ευσταθεί αυτό, δε νομίζω κ. Πρόεδρε να πας να κλέψεις ένα αυτοκίνητο και να κουβαλάς μαζί σου χειροβομβίδες. Εγώ πιστεύω ότι ήθελαν να χτυπήσουν αστυνομικούς. Χειροβομβίδες και όπλα μαζί, τέσσερα άτομα....

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κοιτάξτε, και οι αστυνομικοί αν τους ανακάλυψαν και τους χτύπησαν, είναι το ίδιο για μας. Δηλαδή δεν πήγαν εκεί με προοπτική να τους πιάσουν οι αστυνομικοί επ’ αυτοφώρω να κλέβουν και μετά να τους χτυπήσουν.....

Χ. ΚΑΔΑΣ: Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ήθελαν να χτυπήσουν αστυνομικούς. Τώρα για ποιο λόγο; Είτε για να πάρουν κάποιο περιπολικό, είτε για κάτι άλλο, για εντυπωσιασμό, δεν ξέρω. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πυροβολούσαν όλοι λέτε. Κατά πόσων ατόμων;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Αρχικά έριξε σε μένα που είχα το υπηρεσιακό πιστόλι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πόσες έριξαν εναντίον σας;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Μία στην αρχή, μετά μου έριξαν δύο από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, μετά άλλες 2-3 σφαίρες, γύρω στις 5-6 σφαίρες περίπου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ένα πιστόλι τα έριχνε ή περισσότερα;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Διαφορετικά όλα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πόσα;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Δύο ή τρία όπλα. Τα τρία τα είδα καθαρά. Το τέταρτο....

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς είστε ο ένας που λέτε ότι σας πυροβόλησαν. ¶λλοι που πυροβολήθηκαν ήταν, ποιοι;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Ο Σωκράτης Κότσις τραυματίστηκε από πυροβολισμούς, ήταν ο οδηγός μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τον πυροβόλησε ένα συγκεκριμένο άτομο ή περισσότερα άτομα;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Μέχρι εκεί που είδα εγώ, ένας συγκεκριμένος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ένα ή δύο όπλα;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Εγώ είδα ένα όπλο, μέχρι εκεί που είδα εγώ. Όπως αποχωρούσαν εάν ξαναπυροβόλησαν....

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πάντως παρατήρησε ο ίδιος ένας όπλο, αυτό είναι ό,τι είδε με τα μάτια του. Μετά έχουμε τον κ. Παπαφώτη.

Χ. ΚΑΔΑΣ: Του έριξαν 3 πυροβολισμούς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ένα όπλο ή περισσότερα όπλα; ¶λλος;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Ο κ. Σταμάτης, είναι τραυματίας από θραύσματα χειροβομβίδας όπως κι εγώ. Μαζί τραυματιστήκαμε από την έκρηξη την πρώτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο Σταυρακάκης;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Ο Σταυρακάκης δεν τραυματίστηκε, είναι ο οδηγός του τρίτου περιπολικού του κ. Παπαφώτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έριξαν και κατ’ αυτού;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Έριξαν κατά του περιπολικού του κ. Παπαφώτη, όπως ανέφερα και προηγουμένως, δυο χειροβομβίδες επί της Αγ. Μελετίου, όπως ανέβαιναν για το νοσοκομείο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ρίχνοντας χειροβομβίδες εναντίον ενός περιπολικού, τί θέλεις να κάνεις; Να τους εκφοβίσεις να σταματήσουν ή να τους σκοτώσεις;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Να τους σκοτώσεις. Η χειροβομβίδα είναι βαρύ όπλο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτοί τώρα δρούσαν με συλλογική θέληση να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές ή ο καθένας «εγώ θέλω να σκοτώσω εκείνον, εγώ να σκοτώσω τον άλλον;› Ή όλοι μαζί κι όποιον σκοτώσουμε;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Δρούσαν συλλογικά να μας σκοτώσουν. Ήθελαν νεκρούς, κάτι το οποίο δεν το πέτυχαν τελικά. Αυτό οφείλεται σε μας, το ότι δεν είχαμε νεκρούς. Σε μας και στην τύχη μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να ρωτήσω κάτι, γιατί μου κάνει εντύπωση σε σας: Είχατε ειδική εκπαίδευση εσείς πάρει; Γιατί εκ του συστάδην, σαν αστυνομικός, όχι αστυνομικός τάξεως που πάμε και πιάνουμε κανένα κλεφτρόνι κλπ., δείξατε ότι είχατε κάποια ψυχραιμία και ευχέρεια στο χειρισμό.

Χ. ΚΑΔΑΣ: Από το στρατό ό,τι είχα μάθει και μετά κάτι σεμινάρια που είχα περάσει ως αστυνομικός της ¶μεσης Δράσης, στα οποία παρέχεται μια εκπαίδευση και κάποια μηνύματα κινδύνου που είχα λάβει από τους συγκεκριμένους, γιατί είχε καλοκαιρία και φορούσαν όλοι τζάκετ με τους γιακάδες σηκωμένους, οπότε υπέθεσα ότι πιθανό να έχουν κάποιο όπλο κρυμμένο μέσα από τα ρούχα τους και ήμουν σε εγρήγορση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς επιχειρήσατε να τους σκοτώσετε ή απλώς έτσι, ρίχνατε εκφοβιστικά;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Εγώ ανταπέδωσα τα πυρά κανονικά, καταρχήν για να μπορέσω να επιζήσω σ’ εκείνο το σημείο.....

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δηλαδή αν τους χτυπούσατε, καλό θα ήταν;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Πιθανό να είχε εξοντωθεί κάποιος αν τους έπαιρνε κάποια σφαίρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νιώσατε ότι αμυνόσαστε εκείνη την ώρα για τη ζωή σας;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Βέβαια, δέχθηκα πυροβολισμούς και ανταπέδωσα για να γλιτώσω, για να σωθώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το ίδιο και οι συνάδελφοί σας;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Και οι συνάδελφοί μου το ίδιο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τους είδατε από πολύ κοντά αυτούς τους ανθρώπους; Σε τί απόσταση;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Γύρω στα 2 μ. περίπου τους τρεις και τον άλλον 3-4 μέτρα το ανώτερο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αναγνωρίζετε κάποιον απ’ αυτούς;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Αναγνωρίζω αυτόν που είδα αρχικά, που στεκόταν στη γωνία, στην οδό Αυλώνος και Ρόδου και στη συνέχεια ήταν ο τελευταίος που γύρισε και του έριξα το φακό στο πρόσωπο. Είδα πολύ καλά το πρόσωπό του και τον αναγνωρίζω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιος είναι;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός. Καθώς και τον τέταρτο που βγήκε από το φορτηγάκι και πυροβόλησε, ξεκίνησε τη συμπλοκή, με μεγάλες πιθανότητες, τον αδερφό του, το Σάββα Ξηρό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με πιθανότητες πόσες;

Χ. ΚΑΔΑΣ: ¶νω του 80%.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το είχατε πει αυτό;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Για τον Σάββα δεν το είχα πει, γιατί όταν έγινε η έκρηξη, έβγαλαν μετά από δυο μέρες τη φωτογραφία τους στις εφημερίδες, κάτι μου θύμιζε, αλλά δεν ήμουν απόλυτα σίγουρος. Στη συνέχεια που τον είδα που πήγε για να προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό και τον είδα όρθιο και με πιο μακρύ μαλλί, με μεγάλες πιθανότητες αναγνωρίζω ότι ήταν ο Σάββας Ξηρός.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ¶λλα πρόσωπα δεν τα είδατε από κοντά;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Όπως ήταν οι τρεις μαζί και οι δύο γύρισαν στον τοίχο, όταν κατέβηκα με το που με είδαν, είδαν ότι κρατούσα και το φακό, έστρεψαν τα πρόσωπά τους προς τη μεριά του τοίχου, για να μη μπορώ εγώ να διακρίνω πιο ακριβή χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όταν τους είπατε εσείς «στρίψτε στον τοίχο›....

Χ. ΚΑΔΑΣ: Αυτοί είχαν ήδη γυρίσει το κεφάλι....

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συμμορφώθηκαν οι δύο. Είπαν «καλύτερα να συμμορφωθούμε παρά να μας δούν› λέτε, έτσι;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Εγώ πιστεύω ότι απ’ το φακό πιο πολύ γύρισαν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μετά, όταν ξαναγύρισαν πίσω, είχαν και αυτοί πιστόλια;

Χ. ΚΑΔΑΣ: Δεν είδα όταν γύρισαν, είδα όμως όταν πυροβόλησαν, πυροβόλησαν από εκεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δηλαδή και οι τέσσερις είχαν πιστόλια και πυροβολούσαν. Αυτό λέτε. Χειροβομβίδες ποιος έριξε;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Χειροβομβίδα δεν είδα όχι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ούτε ποιοι ήταν αυτοί που ρίχνανε στο περιπολικό που τους κυνηγούσε;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Όχι δεν το ξέρω αυτό δεν το γνωρίζω ποιος έριξε τις χειροβομβίδες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Εισαγγελεύς.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε μάρτυς εάν, όταν κάνατε τον έλεγχο οι κύριοι αυτοί τον δέχονταν τον έλεγχο, θα γινότανε τίποτα;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Πιστεύω βέβαια, εφόσον θα τους έκανα μετά σωματική έρευνα θα τους έψαχνα, θα ανακάλυπτα τα όπλα επάνω τους.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εάν ήσαν συνηθισμένοι άνθρωποι όμως.

Χ.ΚΑΔΑΣ: Εάν ήταν συνηθισμένοι κλέφτες και κάναμε τον έλεγχο, το πολύ να βρίσκαμε επάνω τους διαρρηκτικά εργαλεία, το πολύ. Όχι χειροβομβίδες και 45άρια και περίστροφα.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Στην προηγούμενη ερώτηση, εάν βρίσκατε ένα πιστόλι επάνω τους θα είχαν ορισμένες συνέπειες.

Χ.ΚΑΔΑΣ: Θα ακολουθούσε σύλληψη και προσαγωγή στο εκεί Αστυνομικό Τμήμα.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Όταν είπατε ότι οι τρεις συμμορφώθηκαν.

Χ.ΚΑΔΑΣ: Οι δυο αρχικά και εν συνεχεία ο τρίτος.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Αυτή η συμμόρφωση ήταν πραγματική, ή απέβλεπε σε παραπλάνηση;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Απέβλεπε σε παραπλάνηση, γιατί ενώ τους λέω «ψηλά τα χέρια στα τοίχο›, δεν σήκωσαν τα χέρια ψηλά, γύρισαν πλάτη προς εμένα, προς τον τοίχο και είχαν τα χέρια τους κοντά στα σώματά τους, για να μπορούν, όπως εξελίχθηκε στη συνέχεια να βγάλουν τα όπλα τους και να μας χτυπήσουν.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Υπήρξε επικοινωνία με το τέταρτο πρόσωπο;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Κάτι είπαν χαμηλόφωνα οι τρεις μεταξύ τους και κοίταξαν προς το φορτηγάκι. Και από εκεί κοίταξα και εγώ τι γίνεται για να δω τι ακριβώς συμβαίνει και είδα το τέταρτο πρόσωπο που βγήκε.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κάτι ακόμα. Στο τόπο εκεί, βρέθηκε αυτοκίνητο των κατηγορουμένων;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Απ’ ότι μου είπαν μετά από την Ασφάλεια που διερεύνησε δεν βρέθηκε αυτοκίνητο, έτσι μου είπαν, τώρα κατά πόσο αληθεύει δεν ξέρω, μου είπαν ότι δεν βρέθηκε.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ:Τώρα για τις χειροβομβίδες, πόσες πετάξανε οι κατηγορούμενοι;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Μια έριξαν εναντίον εμένα και του συναδέλφου μου του Γιώργου Σταμάτη, και στη συνέχεια όπως έμαθα, έριξαν δυο εναντίον του Παπαφώτη και του Σταυρακάκη, στο περιπολικό μέσα που πήγαιναν επί της Αγίου Μελετίου.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Μετά είπατε βέβαια για την άμυνα, ότι εσείς αμυνθήκατε.

Χ.ΚΑΔΑΣ: Οπωσδήποτε. Δεν μου δόθηκε άλλη δυνατότητα, παρά να αμυνθώ, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Αμυνθήκατε σύμφωνα με την επίθεση.

Χ.ΚΑΔΑΣ: Σύμφωνα με την επίθεση και όσο μπορούσα καλύτερα.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Λέω δεχθήκατε μια επίθεση.

Χ.ΚΑΔΑΣ: Δέχθηκα επίθεση, βέβαια.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Με πυροβόλο όπλο, με ανθρωποκτόνο σκοπό;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Με ανθρωποκτόνο σκοπό ναι, γι’ αυτό μου ρίξανε και την χειροβομβίδα, είχαν σκοπό να μας σκοτώσουν. Και απάντησα ναι, έπρεπε να απαντήσω, θα ήμουν νεκρός αν δεν απαντούσα.

κ.ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε μάρτυρα, τι απόσταση υπάρχει μεταξύ του τόπου που έπεσε η μια χειροβομβίδα μπροστά σας, κοντά σας και εκείνου του τόπου που έπεσαν οι άλλες δυο που είπατε για ?

Χ.ΚΑΔΑΣ: Τις αποστάσεις μεταξύ των εκρήξεων εννοείτε. Η χειροβομβίδα έπεσε στο σημείο που είχαμε τις αλλαγές πυροβολισμών η πρώτη εναντίον μου και η δεύτερη έπεσε επί της Αγίου Μελετίου, είναι αρκετά μακριά από εκεί.

κ.ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή χιλιόμετρο;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Ακριβώς δεν έμαθα που έπεσε, κάπου τόσο, δεν είμαι βέβαιος.

κ.ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πού ακριβώς όχι. Στον ασύρματο άκουσα ότι ρίξανε επί της Αγίου Μελετίου δυο χειροβομβίδες εναντίον του περιπολικού.

κ.ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Λέω μήπως πήγατε εκεί μετά.

Χ.ΚΑΔΑΣ: Όχι δεν πήγα εκεί, πήγα μετά στο νοσοκομείο.

κ.ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ένα δεύτερο, οι δεύτερες χειροβομβίδες που εσείς είπατε για Παπαφώτη;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Παπαφώτη και Σταυρακάκη οδηγό. Ο οποίος Παπαφώτης ήταν ήδη τραυματισμένος.

κ.ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστε την ερώτηση. Οι δεύτερες πέσανε πριν επιβιβαστούν εκείνοι που εσείς είδατε οι 3, 4 στο ταξί, ή μετά;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Είχαν επιβιβαστεί στο ταξί, είχαν αποχωρήσει από το σημείο, αλλά όλως τυχαίως το περιπολικό το οποίο μετέφερε τον Παπαφώτη στο νοσοκομείο, βρέθηκε πίσω από το ταξί, επί της οδού Αγίου Μελετίου, τα άτομα αυτά πιθανόν είδαν το φάρο και τη σειρήνα ή γνώρισαν και ξανάριξαν πάλι χειροβομβίδες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Από έδρας κάποια άλλη ερώτηση; Όχι. Κάτι ήθελα να σας ρωτήσω. Είπατε ότι αναγνωρίζετε δυο μεταξύ αυτών. Τι ακριβώς πράξεις έκανε ο ένας και τι έκανε ο άλλος; Να εξειδικεύουμε τα πράγματα. Διότι τώρα βλέπω ότι είπατε δυο. Για τον Χριστόδουλο, τι έκανε ο Χριστόδουλος;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Όταν τον πυροβόλησα, τον δεύτερο πυροβολισμό που έριξα, πρόλαβε και έσκυψε δεν τον πέτυχα. Αλλά όπως έσκυβε, είδα ότι στο χέρι του κρατούσε περίστροφο. Στη συνέχεια δέχθηκα πυροβολισμούς από την μεριά του μπροστινού τμήματος του οχήματος και ήταν σκοτάδι. Έβλεπα βέβαια τις σκιές, αλλά ακριβώς δεν ξεχώριζα ποιοι ρίχνανε, αλλά έβλεπα ότι ήταν από διαφορετικά όπλα, έβλεπα τις λάμψεις.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν μπορείτε όμως να πείτε ότι ήταν ο Χριστόδουλος αυτός ο οποίος έριχνε;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Είδα ότι είχε όπλο, αλλά ποιος από τους τρεις πυροβόλησε δεν μπορώ να πω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι άλλο έκανε ο Χριστόδουλος απ’ όσα είδατε; Για να ξεχωρίζουμε τα πράγματα γιατί έχουμε ένα σύνθετο ζήτημα που πρέπει να το αναλύσουμε.

Χ.ΚΑΔΑΣ: Αρχικά στη γωνία παρατηρούσε το χώρο και στη συνέχεια ήρθε προς το μέρος μου, παράλληλα με τον τέταρτο που είχε δει και με πυροβόλησε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιος;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Ο Χριστόδουλος, ήρθε προς το μέρος μου, παράλληλα με τον τέταρτο που με πυροβόλησε στην αρχή, έριξα και στους δυο, έσκυψε, είδα ότι είχε το όπλο, μετά δεν μπόρεσα να δω να εξειδικεύσω τι άλλο έκανε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πάμε στον κ. Σάββα Ξηρό, τι έκανε;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Βγήκε τελευταίος από το κλειστό φορτηγάκι, με πυροβόλησε. Έφθασε στον οδηγό μου τον πυροβόλησε και εν συνεχεία ήρθε με το όπλο προτεταμένο προς το μέρος μου. Ήμουν κάτω στο έδαφος και περπατούσε με το όπλο μπροστά έτσι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιος απ’ όλους πυροβόλησε; Ποιον και ποιον πυροβόλησε ο ένας και ποιον και ποιον ο άλλος; Μου είπατε ο Χριστόδουλος δεν είδατε αν σας πυροβόλησε εσάς την πρώτη φορά.

Χ.ΚΑΔΑΣ: Όπλο είχε, δεν είδα να με πυροβόλησε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Την δεύτερη φορά;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Δεν είδα, έβλεπε μόνο το περίγραμμα του σώματός τους ήταν σκοτάδι, τα κεφάλια τους ήταν καλυμμένα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο Σάββας πυροβόλησε εσάς και ποιον άλλον;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Αρχικά εμένα και στη συνέχεια τον Σωκράτη Γκότσια τον οδηγό μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτός τον χτύπησε τον Γκότσια;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Αυτός τον χτύπησε ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ήθελε να τον σκοτώσει τον Γκότσια;

Χ.ΚΑΔΑΣ: Βέβαια τον χτύπησε εξ επαφής. Του έβαλε το όπλο κάτω από τη μασχάλη και όταν έγειρε μέσα στο περιπολικό, τραυματίας ή?από το παράθυρο και την έριξε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ δεν θέλω τίποτα άλλο, ήθελα να ξεχωρίσω την δράση του καθενός.