Αθλητικά
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 20:08

Υποβιβάστηκε στην Α2 η Καβάλα

Με νίκες προχώρησαν οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι στην 25η αγωνιστική της Α1. Η πρώτη ομάδα που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία μπάσκετ είναι η Καβάλα, μετά τη σημερινή της ήττα από τον Άρη.

Με νίκες προχώρησαν οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι στην 25η αγωνιστική της Α1. Η πρώτη ομάδα που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία μπάσκετ είναι η Καβάλα, μετά τη σημερινή της ήττα από τον Άρη.

Η 25η αγωνιστική (προτελευταία) της κανονικής περιόδου της Α1 αποδείχθηκε γρουσούζικη για την Καβάλα, που ηττήθηκε 80-79 από τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» και υποβιβάστηκε μαθηματικά στη μικρότερη κατηγορία. Η μακεδονική ομάδα υστερεί σε όλες τις ισοβαθμίες, αν κι έχει ένα ματς λιγότερο (εκτός με Παναθηναϊκό), ενώ οι Θεσσαλονικείς μετά την επιτυχία τους «βλέπουν» ακόμη και την 6η θέση.

Με κορυφαίο το Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που πέτυχε 21 πόντους, ο Παναθηναϊκός «διασκέδασε τις εντυπώσεις» από τον αποκλεισμό του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, επικρατώντας 93-77 του Κολοσσού Ρόδου στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Οι «πράσινοι», που επέστρεψαν στις εγχώριες υποχρεώσεις του μετά από περίπου ένα μήνα (έχουν δύο ματς λιγότερα με Καβάλα και Απόλλωνα Πάτρας) έπαιξαν κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, υποχρεώνοντας τους Ροδίτες στην 10η εκτός έδρας ήττα του.

Χωρίς να συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα ο Ολυμπιακός επικράτησε στη Νέα Σμύρνη με 66-57 του Πανιωνίου, ο οποίος ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες που είχε για την κατάκτηση της 2ης θέσης. Οι «ερυθρόλευκοι» με «κεκτημένη ταχύτητα» μετά την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας πήραν άλλη μία νίκη, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη, που πέτυχε 14 πόντους.

Η ομάδα που όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει την Καβάλα στην Α2 είναι το Περιστέρι, που γνώρισε βαριά ήττα στο Ρέθυμνο από τον ΑΓΟΡ με 101-76. Το έργο της ομάδας του Τζίμη Κουστένη έγινε ακόμη πιο δύσκολο, μετά τη μεγάλη νίκη του Πανελευσινιακού επί του Ικαρου με 78-65. Η ομάδα του Θριάσιου Πεδίου με το «δίποντο» που πήρε εξασφάλισε την παραμονή της στην Α1.

Η απρόσμενη ήττα του Ηλυσιακού από τον αδιάφορο ΚΑΟΔ με 76-74 έβαλε σε μεγάλους μπελάδες την ομάδα των Ιλισίων, που καλείται να παίξει την παραμονή της την τελευταία αγωνιστική στο μεγάλο ντέρμπι με το Περιστέρι εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι, πάντως, στον κρίσιμο αγώνα δεν θα έχουν τη στήριξη των οπαδών τους, μετά την τιμωρία που τους επιβλήθηκε για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ματς με τον Άρη (μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών).