Κόσμος
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 14:18

Λιβύη: Ένοπλοι περικύκλωσαν το υπουργείο Δικαιοσύνης

Ένοπλοι που ζητούν τον πολιτικό αποκλεισμό των συνεργατών του παλιού καθεστώτος περικύκλωσαν σήμερα την έδρα του λιβυκού υπουργείου Δικαιοσύνης στην Τρίπολη, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου, επεκτείνοντας τη δράση τους, καθώς εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους το υπουργείο Εξωτερικών.

Ένοπλοι που ζητούν τον πολιτικό αποκλεισμό των συνεργατών του παλιού καθεστώτος περικύκλωσαν σήμερα την έδρα του λιβυκού υπουργείου Δικαιοσύνης στην Τρίπολη, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου, επεκτείνοντας τη δράση τους, καθώς εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους το υπουργείο Εξωτερικών.

«Πολλοί ένοπλοι πάνω σε οχήματα εξοπλισμένα με αντιαεροπορικά πυροβόλα περικύκλωσαν σήμερα το πρωί την έδρα του υπουργείου Δικαιοσύνης», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάλιντ Μπεν Ράμπχα, επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του υπουργείου. «Ζήτησαν από τον υπουργό και από το προσωπικό να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους και έκλεισαν το υπουργείο», διευκρίνισε.

Οι ένοπλες ομάδες ζητούν να περάσει νόμος που θα απαγορεύει στους αξιωματούχους του καθεστώτος Καντάφι να αναλαμβάνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές θέσεις.