Πολιτική
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2003 21:05

Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (9/4/2003) Μέρος 5/5

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η προκήρυξη;

Κ.ΖΑΪΡΗΣ: (Διαβάζει):

«Την Τετάρτη 15 Μάρτη η 17Ν χτύπησε με δύο ρουκέτες τις εγκαταστάσεις του MEGA στην Παιανία, στη διάρκεια του βραδινού δελτίου ειδήσεων στις 8.30. Τόσο τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που ακολούθησαν όσο και ολόκληρος ο Τύπος τις επόμενες μέρες παρουσίασαν το χτύπημα σαν «τυφλό›.

Ισχυρίστηκαν ότι η 17Ν δεν είχε προειδοποιήσει κανέναν πριν από την εκτόξευση βάζοντας έτσι σε σοβαρό κίνδυνο τους εργαζόμενους του MEGA. Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Η 17Ν τηλεφώνησε στις 8.30 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία› και μιλώντας σαν 17Ν, ανέφερε ότι σε 15 με 20 λεπτά θα εκραγούν 2 βόμβες που είχαμε τοποθετήσει στις εγκαταστάσεις του MEGA στην Παιανία. Τους ζητήσαμε να τηλεφωνήσουν στο MEGA για να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι από τις εγκαταστάσεις.

Ας σημειωθεί εδώ ότι η ιδιοκτησία της «Ελευθεροτυπίας› είναι συμμέτοχος της ιδιοκτησίας του MEGA.

Αυτή την πρακτική ακολουθήσαμε στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις όπως στο εργοστάσιο των Τσιμέντων Χάλυψ, στο εργοστάσιο της Λεβενμπρόυ, στο ξενοδοχείο Πεντελικό, στα γραφεία της ΕΟΚ και αλλού. Τέλος προσθέταμε ότι η ενέργειά μας κατευθυνόταν ενάντια στους γκάγκστερ εφοπλιστές που σαν μιντιάρχες παραπλανούν καθημερινά τον κόσμο παρουσιάζοντας μια ψευδή εικόνα της πραγματικότητας.

Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία› δεν τηλεφώνησε στο MEGA. Ο διευθυντής μάλιστα Σ.Φυντανίδης δεν δίστασε να επέμβει τηλεφωνικά στο ζωντανό τηλεοπτικό ρεπορτάζ του MEGA, όπου ψευδολογώντας ασύστολα ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση της 17Ν, ότι κανείς δεν τηλεφώνησε στην «Ελευθεροτυπία›.

Την επόμενη μέρα Πέμπτη 16 Μάρτη τηλεφωνήσαμε στις 2.15 περίπου το απόγευμα στο ραδιοφωνικό σταθμό Sky. Μιλήσαμε, πάντα σαν 17Ν, με τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή και της εξηγήσαμε τα παραπάνω. Η άτυχη δημοσιογράφος αφού μας άκουσε έδειξε τέτοια έκπληξη που αναγκάστηκε να μας ρωτήσει: «δηλαδή ισχυρίζεστε ότι ειδοποιήσατε τηλεφωνικά την Ελευθεροτυπία και αυτή το έκρυψε;›. Στο δελτίο ειδήσεων του Sky που ακολούθησε αμέσως μετά τις 2.30 ο δημοσιογράφος Λ. Κομίνης ανέφερε αυτό το τηλεφώνημα χωρίς όμως να κατονομάσει την Ελευθεροτυπία.

Και ενώ λοιπόν ο ραδιοφωνικός σταθμός Sky είχε δημοσιοποιήσει το γεγονός ότι η 17Ν είχε προειδοποιήσει τηλεφωνικά, όλα τα ΜΜΕ έκαναν σαν να μην το άκουσα, απέκρυψαν και το δεύτερο τηλεφώνημα. Πέρα λοιπόν από το δελτίο ειδήσεων του Sky στις 2.30 της Πέμπτης, κανένα απολύτως ΜΜΕ είτε ηλεκτρονικό είτε έντυπο δεν ανέφερε τα τηλεφωνήματά μας και ενώ αυτά είχαν «βγει στον αέρα› πράγμα που αποδεικνύει ότι όλα τα ΜΜΕ ήταν προσυνεννοημένα μεταξύ τους. Ότι είχε πέσει η γραμμή να αποκρύψουν την προειδοποίηση.

Η εικόνα της πλεκτάνης είναι πια ολοκάθαρη. Η ιδιοκτησία και η διεύθυνση της «Ελευθεροτυπίας› και του MEGA απέκρυψαν την τηλεφωνική προειδοποίηση της 17Ν με ένα προφανή στόχο: να υπάρξουν θύματα ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους στο MEGA. Παρ’ ότι η άποψη αυτή φαίνεται εκ πρώτης όψεως εξωφρενική, για τους αρρωστημένους εγκεφάλους και εμπνευστές της των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών CIA – FBI που καθοδηγούν σήμερα την ελληνική αστυνομία αλλά και τα ΜΜΕ σε θέματα «τρομοκρατίας›, τα «αθώα θύματα› είναι απαραίτητα αφού θα οδηγήσουν στην εξάρθρωση της 17Ν σύμφωνα με το παραπάνω μεγαλοφυές σχέδιο.

Η απόκρυψη της τηλεφωνικής προειδοποίησης από τη μια θα δημιουργήσει τα «αθώα θύματα› και από την άλλη θα επιτρέψει στα κανάλια και στον Τύπο να ρίξουν την ευθύνη στη 17Ν και να αναπτύξουν μια συνεχή προπαγανδιστική εκστρατεία ενάντια στην «εγκληματική› 17Ν. Έτσι θα ανατραπεί το σημερινό κλίμα συμπάθειας του κόσμου γι’ αυτήν και θα επικρατήσει κλίμα κατακραυγής εναντίον της. Θα δημιουργηθούν οι ευνοϊκές πολιτικές συνθήκες για να μπει σε εφαρμογή το δεύτερο σκέλος της σκευωρίας. Επιδρομές σε σπίτια και συλλήψεις με ανοιχτή παραβίαση του συνταγματικού και νομικού καθεστώτος. Εφαρμογή τέλος του τρίτου σκέλους της σκευωρίας, για την οποία θα μιλήσουμε πιο κάτω, με την αποκάλυψη των δήθεν στοιχείων των ανατολικοευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών Στάζι, KGB, Ουγγρικές κλπ, των χαλκυεμένων από τους ίδιους τους Αμερικάνους πράκτορες της CIA – FBI που καθοδηγούν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ενάντια στους γνωστούς και μη υπόπτους.

Εάν λοιπόν κινδύνεψαν οι εργαζόμενοι στο MEGA, αυτό δεν οφείλεται στη μη προειδοποίηση της 17Ν, αλλά στο ότι απεκρύβη η τηλεφωνική προειδοποίησή της. Εάν η «Ελευθεροτυπία› ειδοποιούσε τηλεφωνικά στο MEGA, όπως το ζητήσαμε, είχαν όλο τον χρόνο σε 15 – 20 λεπτά να αποχωρήσουν όλοι από τον χώρο των εγκαταστάσεων όπως έγινε στο παρελθόν στις περιπτώσεις που αναφέραμε πιο πάνω. Εάν λοιπόν κινδύνεψαν αυτό οφείλεται στην ανεύθυνη και εγκληματική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης της «Ελευθεροτυπίας› και του MEGA που έπαιξαν με τη ζωή των εργαζομένων στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας να χτυπηθεί πολιτικά και να εξαρθρωθεί η 17Ν.

Η συμπεριφορά αυτή ρίχνει άπλετο φως στις πομπώδεις διακηρύξεις περί ιερότητας της ανθρώπινης ζωής με τις οποίες δεν χάνουν ευκαιρία να μας βομβαρδίζουν οι διάφοροι ουμανιστές, ιδιοκτήτες και διευθυντές των media. Δείχνει σε τί εκτίμηση οι κύριοι αυτοί έχουν τους δημοσιογράφους. Δείχνει ότι τους αντιμετωπίζουν περίπου όπως οι εφοπλιστές τους τριτοκοσμικούς ναυτεργάτες στους σκυλοπνίχτες τους.

Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό την εγκληματική και συνάμα μακιαβελική αυτή συμπεριφορά της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης της «Ελευθεροτυπίας› και του MEGA. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δέχτηκαν να λειτουργήσουν όχι σαν ανεξάρτητο ΜΜΕ, όπως ισχυρίζονται ότι είναι, αλλά σαν τμήμα, σαν εκτελεστικό όργανο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των μπάτσων. Ότι δέχτηκαν να εκτελέσουν τυφλά τις διαταγές των αρχηγών της, αμερικανών πρακτόρων της CIA και του FBI.

Τέλος το γεγονός ότι ούτε εκ των υστέρων και μετά το δεύτερο τηλεφώνημά μας στον SKY την Πέμπτη, κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε, ούτε καν σαν είδηση, ότι η 17Ν ισχυρίζεται ότι είχε προειδοποιήσει, είναι άκρως διαφωτιστικό. Γνώριζαν καλά ότι αν το έλεγαν, ανάμεσα σ’ αυτούς και σε μας, ο κόσμος εμάς θα πίστευε. Είχαν πλήρη συνείδηση της αναξιοπιστίας τους και της δικής μας αξιοπιστίας. Δηλαδή έχουμε μια κοινωνία όπου οι επίσημοι θεσμοί της έχουν αυτογνωσία της αναξιοπιστίας τους και γνώση της αξιοπιστίας των «εγκληματιών› που αγωνίζονται εναντίον τους. Κι όπως διδάσκουν τόσα ιστορικά παραδείγματα είναι κι αυτή μια ένδειξη κοινωνίας που όχι μόνο βρίσκεται σε βαθιά παρακμή, αλλά βαδίζει αργά μα σταθερά προς την κατάρρευση.

Η περίπτωση όμως της επίθεσής μας ενάντια στο MEGA δεν είναι η μοναδική όπου τα ΜΜΕ λειτουργούν εκτελώντας τυφλά τις διαταγές των αμερικάνων πρακτόρων των CIA-FBI αρχηγών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αναπτύξει με ιδιαίτερη ένταση μια ολόκληρη φιλολογία γύρω από στοιχεία που περιέχουν τα αρχεία των πρώην «σοσιαλιστικών› μυστικών υπηρεσιών των της ανατολικής Ευρώπης Στάζι, KGB, Ουγγρικές, Ρουμάνικες κτλ. Στοιχεία που δήθεν αναφέρονται στη 17Ν. Παράλληλα βλέπουμε τον αρμόδιο υπουργό Παπαθεμελή να ταξιδεύει επανειλημμένα στις χώρες αυτές με φανερό δήθεν στόχο να φέρει τα στοιχεία αυτά. Η υπόθεση θα ήταν απλά για γέλια αν δεν συνιστούσε το τρίτο σκέλος της σκευωρίας που αναφέραμε πιο πάνω.

Ας υποθέσουμε ότι κάποια ή και περισσότερες απ’ αυτές τις μυστικές υπηρεσίες είχαν πράγματι στοιχεία για τη 17Ν. Ας υποθέσουμε ότι στην κατάσταση πλήρους διάλυσης, ανέχειας και συνεργασίας ανάμεσα στους πρώην σταλινικούς πράκτορες και τους δυτικούς που επικράτησε μετά την κατάρρευση των προηγούμενων καθεστώτων, κάποιοι ανατολικοί πράκτορες θέλησαν πράγματι να δώσουν έναντι αμοιβής αυτά τα στοιχεία. Σε ποιον θα τα έδιναν; Σε ποιον θα τα μοσχοπουλούσαν; Στην ψωροκώσταινα ή στη CIA όταν μάλιστα ήξεραν το ζωηρό ενδιαφέρον της για το ζήτημα; Όταν ήξεραν ότι εδώ και 20 χρόνια έχει σπάσει τα μούτρα της στο κυνήγι της 17Ν στο οποίο έχει επιδοθεί με ιδιαίτερο ζήλο, κι όταν με αυτήν συνεργάζονταν στενά σε μια σειρά άλλα ζητήματα.

Αν λοιπόν οι φάκελοι αυτοί περιείχαν το παραμικρό στοιχείο για τη 17Ν η CIA θα το έπαιρνε στην κατοχή της εξαγοράζοντάς το αμέσως και με δική της πρωτοβουλία, εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια. Θα το είχε εκμεταλλευτεί και θα είχε προχωρήσει σε συλλήψεις μέσω του οργάνου της, του αντιτρομοκρατικού.

Ας προσθέσουμε ακόμη ότι αν υπήρχαν στοιχεία, αυτά θα παραδίδονταν με πλήρη μυστικότητα, ώστε να επιτρέψουν στον παραλήπτη να μας αιφνιδιάσει χωρίς να μας αφήσει χρονικά περιθώρια να καλυφθούμε. Η αποκάλυψη της παράδοσης, η σκηνοθεσία που έχει στηθεί με τα αλλεπάλληλα ταξίδια Παπαθεμελή και την επίσημη παράδοση των στοιχείων σ’ αυτόν, οι αφοπλιστικές ομολογίες Παπαθεμελή ότι «επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία›, η πλήρης απουσία από το προσκήνιο των αμερικάνων που λογικά σε ένα τέτοιο αλισβερίσι θα έπρεπε να είχαν τον πρώτο λόγο, δείχνει στον καθένα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία κι ότι άλλος είναι ο στόχος.

Το συμπέρασμα είναι ολοκάθαρο. Αν υπάρχουν στοιχεία, αυτά είναι χαλκευμένα και μάλιστα χαλκευμένα απ’ αυτόν που μόνο θα μοπρούσε να το κάνει: τη CIA και τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες. Οι Αμερικάνοι πράκτορες που διευθύνουν σήμερα το αντιτρομοκρατικό γνωρίζουν ποιοι είναι οι λεγόμενοι «ύποπτοι› αν δεν τους υποδείχνουν έμμεσα αυτοί οι ίδιοι.

Παρ’ ότι όμως αυτοί οι πράκτορες είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η μεγαλύτερη μυστική υπηρεσία του κόσμου. Διαθέτουν τον τελειότερο τεχνικό εξοπλισμό, έχουν δαπανήσει τεράστια κονδύλια που ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Έχουν όχι μόνο απόλυτη ελευθερία κινήσεων από την ελληνική κυβέρνηση αλλά είναι οι απόλυτοι άρχοντες του αντιτρομοκρατικού φτάνοντας στο σημείο να αλλάξουν τον αρχηγό τους γιατί τον θεωρούν μη συνεργάσιμο. Παρακολουθούν με κάθε μέσο μακροχρόνια αυτούς τους «υπόπτους›, όπως άλλωστε το έδειξε το προπέρσινο επεισόδιο της αποκάλυψης των αμερικανών πρακτόρων με τις περούκες μέσα στο φορτηγάκι στην Κυψέλη.

Παρ’ ότι λοιπόν διευθύνουν τα διάφορα αντιτρομοκρατικά τμήματα της ασφάλειας εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, το μόνο που έχουν πετύχει είναι η πλήρης απομυθοποίησης της CIA και του FBI και των περίφημων πρακτόρων τους. Με την παταγώδη αποτυχία τους να εξαρθρώσουν μια οργάνωση απλών λαϊκών αγωνιστών όπως η 17Ν, μιας μικρής χώρας και τα αλλεπάλληλα φιάσκο στα οποία έσπασαν τα μούτρα τους κατηγορώντας ψευδώς δεκάδες πολίτες ως μέλη ή αρχηγούς της 17Ν χωρίς κανένα στοιχειό. Ας θαυμάσουμε τις φοβερές ικανότητες αυτών των κυρίων που απαιτούν να τους αναγνωρίσουμε σαν πλανητάρχες.

Οι κύριοι αυτοί λοιπόν, αφού είδαν κι απόειδαν ότι δεν καταφέρνουν τίποτε ενάντια στη 17Ν μηχανεύτηκαν την εξής ιστορία: Δεν χρειάζεται να χολοσκάμε για στοιχεία αφού είμαστε ανίκανοι να τα εντοπίσουμε. Μπορούμε απλά να τα κατασκευάσουμε μόνοι μας, να τα πλασάρουμε σ’ αυτά τα αρχεία σε συνεργασία με ανατολικούς πράκτορες ή στους δικούς μας, όπως στην περίπτωση της Στάζι, αφού τα αρχεία της τα διαχειρίζεται σήμερα η πρώην δυτικογερμανική μυστική υπηρεσία. Να ψιθυρίσουμε μετά σ’ αυτούς να φωνάξουν τον Παπαθεμελή και στον Παπαθεμελή να πάει προς τα εκεί κι είμαστε ωραίοι.

Το καίριο σημείο της σκευωρίας είναι το εξής: Να μπορέσει η αστυνομία να λειτουργήσει όπως στις δικτατορίες. Να δικαιολογηθούν με τα «στοιχεία› οι επιδρομές σε σπίτια, οι συλλήψεις των «υπόπτων› και η ανάκρισή τους που θα γίνουν με ανοιχτή παραβίαση του νομικού καθεστώτος και να εξουδετερωθούν οι όποιες πολιτικές αντιδράσεις σ’ αυτές τις φασιστικού τύπου αστυνομικές αυθαιρεσίες. Σύμφωνα με τους εγκεφάλους της σκευωρίας, η αναφορά στις μυστικές υπηρεσίες των πρώην «σοσιαλιστικών› χωρών προσδίδει κύρος και βαρύτητα στα «στοιχεία› ενώ παράλληλα λειτουργεί προς τη μερική εξουδετέρωση της πολιτικής αντίδρασης δύο πολιτικών χωρών: της κομμουνιστικής αριστεράς της οποίας άλλωστε η ηγεσία ευκαιρία γυρεύει και κυρίως του χώρου των αναρχικών και αντιεξουσιαστών που είναι βέβαια ευαίσθητοι στις αστυνομικές αυθαιρεσίες, τμήμα του όμως υποστήριζε ότι η 17Ν ήταν όργανο της KGB. Όσον αφορά τέλος την υποτιθέμενη αντίδραση των ΜΜΕ η περίπτωση της πρόσφατης επίθεσής μας στο MEGA έδειξε ότι ελέγχονται ασφυκτικά κι απόλυτα.

Στο ίδιο επίσης πλαίσιο εντάσσονται η δήθεν σύνδεση Κάρλος-17Ν, οι αποκαλύψεις των Ελβετών κτλ. Παράλληλα και για να δέσει η σάλτσα θα γίνει επίκληση της απαραίτητης τεχνολογίας και των φοβερών τεχνικών δυνατοτήτων των αμερικανών με την παρουσίαση ορισμένων συγκεκριμένων χαλκευμένων στοιχείων, τύπου φωτογραφίας κάμερας της Ριανκούρ κτλ. (Μπορεί βέβαια σήμερα να αποκαλύφθηκε ότι ο περίφημος πληροφοριοδότης της ασφάλειας στη 17Ν που οδήγησε στη Ριανκούρ ήταν παραμύθι, ότι κατασκεύασαν ολόκληρη 17Ν-μαϊμού για να τσεπώσουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια της επικήρυξης κι ότι η δική μας εκδοχή της Ριανκούρ ήταν αληθινή αλλά τέτοια ψιλοπράγματα δεν πτοούν τις πρακτοράρες).

Το παραπάνω σχέδιο-σκευωρία που είναι κοινό μυστικό στα υψηλόβαθμα δημοσιογραφικά κλιμάκια είναι έτοιμοι εδώ και μήνες. Φαίνεται ότι σκοπεύουν να το βάλουν σε εφαρμογή αμέσως από χτύπημά μας σημαντικό, όπου, όπως λένε, θα υπάρξει «θύμα›. Αυτά τα θύματα προσπάθησαν εναγωνίως να δημιουργήσουν στην επίθεσή μας στο MEGA με την απόκρυψη της τηλεφωνικής προειδοποίησής μας αλλά δεν τους βγήκε και αναμένουν τη συνέχεια.

Σε ό,τι μας αφορά, ποτέ δε θα μας περνούσε απ’ το μυαλό η ιδέα να στερήσουμε απ’ τον ελληνικό λαό, στις άχαρες μέρες που περνά ένα θέαμα που προμηνύεται συγκλονιστικό και πολύ πιο διασκεδαστικό από τα προηγούμενα.

Υπάρχει κάποιος κύριος, πασίγνωστος στο χώρο του σαν Γιουσουφάκι, διευθυντής μεγάλης εφημερίδας «ποιότητας› που ανήκει σε ισχυρό οικονομικό παράγοντα, άνθρωπο των γραμμάτων και των τεχνών. Το πώς βέβαια ο κύριος αυτός αναρριχήθηκε σε αυτή τη θέση την οποία στους κουτόφραγκους κατέχουν συνήθως συγγραφείς και γενικά άνθρωποι αναγνωρισμένοι πλατύτερα σαν πνευματικοί ταγοί είναι κι αυτό ένα από τα μυστήρια της «καθ’ ημάς ανατολής›.

Πριν από μερικά χρόνια αποκαλύφθηκε στη Γαλλία ότι ο τότε σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μπερεγκοβουά είχε λάβει από έναν βιομήχανο φίλο του ένα άτοκο δάνειο ύψους περίπου 35.000.000 δραχμών –ποσού σχετικά μικρού για τα δεδομένα της δυτικής Ευρώπης- για να αγοράσει ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Το ζήτημα θεωρήθηκε σκάνδαλο αφού το άτοκο δάνειο είναι καλυμμένη δωροδοκία με συνέπεια ο πρωθυπουργός να αυτοκτονήσει αυτοπυροβολούμενος.

Ζητήθηκε λοιπόν τότε από το Γιουσουφάκι σε μια ζωντανή τηλεοπτική συζήτηση να σχολιάσει το γεγονός. Κι αυτός με την ιδιαίτερη λεπτότητα που αρμόζει σε κάποιον που μιλά για έναν αυτόχειρα που έδειξε τουλάχιστον ειλικρίνεια και ευαισθησία αλλά και τη γνωστή του άνεση ακόμη και στο ρόλο του Κάτωνα (έρημη Ελλάδα που σού’ μελλε να δεις το Γιουσουφάκι Κάτωνα) απεφάνθη: Καλά έκανε και αυτοκτόνησε αφού διέπραξε σκάνδαλο.

Τα χρόνια πέρασαν κι αποκαλύφθηκε η περιβόητη υπόθεση της βίλας Λιάνη και το «πόθεν έσχες› του Παπανδρέου. Αφήνοντας κατά μέρος τα γενικότερα ζητήματα που θέτει αυτό το «πόθεν έσχες› και παίρνοντας σαν αληθινά δεδομένα όσα δηλώνει για τις άτοκες δανειοδοτήσεις του Παπανδρέου απ’ τους φίλους του υπουργούς και τους άλλους επιχειρηματίες αυτό από μόνο του αποτελεί σκάνδαλο, ομολογία δωροδοκίας που ισοδυναμεί με πολλαπλάσιο Μπερεγκοβουά. Περιμένετε απ’ το Γιουσουφάκι να κατακεραυνώσει τον Παπανδρέου ζητώντας του να παραιτηθεί αν όχι ν’ αυτοκτονήσει; Οποία αφέλεια. Το Γιουσουφάκι έχει θάρρος. Πυροβολεί τους νεκρούς πρωθυπουργούς αλλά όχι τον ζωντανό Σουλτάνο.

Πριν όμως από την υπόθεση της βίλας Λιάνη έχει αποκαλυφθεί κι άλλη μια ανάλογη υπόθεση. Ο Παπανδρέου είχε «αγοράσει› από το γνωστό χρεοκοπημένο βιομήχανο των Τσιμέντων Χαλκίδας Κιοσέογλου, του οποίου η επιχείρηση χρωστάει σήμερα γύρω στα 200 δις και στο Δημόσιο εισφορές και φόρους 11 δις και βρίσκεται πρώτος στον κατάλογο των φοροφυγάδων που χρωστάνε στο Δημόσιο, το παραδοσιακό σπίτι του στη Χώρα της Πάτμου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών.

Η επίσημη «αγορά› θα γίνονταν το ’89 αλλά τα Κοσκωτικά την ανέστειλαν για λίγο για λόγους ευνόητους. Η υπόθεση ήταν σκάνδαλο, ανοιχτή δωροδοκία τρισχειρότερη απ’ αυτήν της βίλας Λιάνη, αφού δεν είναι δυνατό «ν’ αγοράζει› πρωθυπουργός ή έστω πρώην, περιουσιακό στοιχείο από τον πρώτο φοροφυγάδα της χώρας, από επιχειρηματία που έχει χρεοκοπήσει και χρωστάει τεράστια ποσά στο Δημόσιο. Περιμένετε κεραυνούς απ’ το Γιουσουφάκι; Οποία αφέλεια. Το Γιουσουφάκι είναι άτεγκτο αλλά έχει τρόπους. Δεν άνοιξε το στόμα του.

Αυτό όμως δεν έφτανε στο αφεντικό του, τον γνωστό άνθρωπο των τεχ΄νων. Έτσι όταν πέρυσι η 17Ν κατήγγειλε τον Παπανδρέου γι αυτό το σκάνδαλο, έβαλε τη λαϊκή δίδυμη αδελφή της εφημερίδας του Γιουσουφάκι να γράψει το εξής αμίμητο. Το σπίτι λέει, αγοράστηκε από τη γυναίκα του γιου του Παπανδρέου έναντι 14 εκατομμυρίων.

Αν το δεχτούμε αυτό σαν αληθινό, αποτελεί ομολογία της δωροδοκίας, αφού μόνο σαν συμβολικό μπορεί να θεωρηθεί ένα τέτοιο ποσό για ένα σπίτι του οποίου η αξία ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια και βρίσκεται σ’ ένα από τα ακριβότερα μέρη της Ελλάδας.

Βέβαια το γεγονός ότι η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Παπανδρέου, σε ένα είδος παγκόσμιας νομικής ευρεσιτεχνίας επέτρεψε πέρυσι στον Κιοσέογλου να θέσει σε λειτουργία την επιχείρηση των Τσιμέντων Χαλκίδας τσεπώνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια, χρηματοδοτούμενος από την Εθνική Τράπεζα, ενώ έχει χρεοκοπήσει και δεν πληρώνει φράγκο εισφορές και φόρους στο δημόσιο, δεν έχει καμία σχέση με την παραπάνω υπόθεση της «αγοράς του σπιτιού στη Πάτμο.

Ας συνοψίσουμε λοιπόν τα πράγματα: Το άτοκο δάνειο του πρώην Γάλλου πρωθυπουργού Μπερεγκοβουά είναι καλυμμένη δωροδοκία που δικαιολογεί την αυτοκτονία του. Τα πολλαπλάσια άτοκα δάνεια του σημερινού πρωθυπουργού Παπανδρέου για την αγορά της βίλας Λιάνη και μάλιστα από ξένους επιχειρηματίες δεν είναι καλυμμένες δωροδοκίες. Η «αγορά› με συμβολικό ποσό του σπιτιού Κιοσέογλου στην Πάτμο από τον επίσημα πρώτο φοροφυγάδα της χώρας και χρεοκοπημένο επιχειρηματία δεν είναι καλυμμένη δωροδοκία του πρωθυπουργού.

Εδώ θα μπορούσε βέβαια κάποιος κακόπιστος πολίτης, παρασυρμένος από τις παραπάνω αντιφάσεις να κάνει τις εξής απλές σκέψεις: Όταν κατακεραυνώνεις τον Γάλλο για το έλασσον κι αποσιωπάς το μείζον του δικού μας, αυτό δε μπορεί να γίνεται τυχαία. Όταν σαν διευθυντής μεγάλης εφημερίδας που μαζί με τη δίδυμη αδελφή της και το τηλεοπτικό κανάλι MEGA που ελέγχει μερικά το αφεντικό σου, επηρεάζοντας σημαντικό τμήμα της κοινή γνώμης αποκρύπτεις συστηματικά τον επανειλημμένο και οφθαλμοφανή χρηματισμό και δωροδοκία, σύμφωνα με τα ίδια τα λεγόμενά σου σε ανάλογες περιπτώσεις, του Έλληνα πρωθυπουργού Παπανδρέου, αυτό σημαίνει ομολογία δικού σου χρηματισμού για να τον καλύψεις. Σημαίνει εξαγορά σου. Σημαίνει συνενοχή Πολιτικών-Εκδοτών-Διευθυντών.

Οποιοσδήποτε όμως γνωρίζει έστω και λίγο το Γιουσουφάκι, ξέρει πόσο ασύστατες είναι αυτές οι σκέψεις. Όντας τελείως ανιδιοτελές, έχει απορρίψει τη ματαιότητα αυτής της χυδαίας επίγειας υλικότητας κι έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον αιθέριο κόσμο των μεγάλων ιδεών.

Η εικόνα είναι καθαρή. Στην Ιταλία και στη Γαλλία, πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί παραπέμπονται από τη δικαιοσύνη και κλείνονται στη φυλακή για σκάνδαλα που είναι καλαμπουράκια σε σχέση με τα δικά μας. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί Μητσοτάκης και Παπανδρέου, για να μιλήσουμε μόνο γι αυτούς, χρηματίζονται και δωροδοκούνται ανοιχτά χωρίς καν να το κρύβουν. Τα ΜΜΕ όντας ιδιοκτησία του ολιγοπώλιου των πανίσχυρων οικονομικών ομίλων, τους καλύπτουν έναντι ανταμοιβής, εμπαίζουν τον ελληνικό λαό κι είναι συνένοχοι.

Η Δικαιοσύνη αντί να τους κλείσει στη φυλακή όπως στη Γαλλία και στην Ιταλία, σφυρίζει αδιάφορα προσπαθώντας να αρπάξει κι αυτή μερίδιο από το γενικό πλιάτσικο. Το συμπέρασμα είναι σαφές: Όχι μόνο δεν πρέπει να αναστείλουμε τη δραστηριότητά μας αλλά αντίθετα τα ίδια τα πράγματα επιβάλλουν να την αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο. Να φτιάξουμε μία, δύο, τρεις, πολλές 17Ν. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Αθήνα 27/3/95. Ε.Ο. 17Ν.

Υ.Γ. Παρ’ ότι δεν είναι ο κατάλληλος χώρος αισθανόμαστε ζωηρή την ανάγκη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αδελφό κούρδικο λαό που δοκιμάζεται σκληρά αυτές τις μέρες από τις θηριωδίες του τουρκικού στρατού. Να καταγγείλουμε τη συμπαιγνία και υποκρισία της διεθνούς κοινότητας και της «νέας τάξης πραγμάτων› της.

Ενώ πριν από μερικά χρόνια είχαν καταστρέψει ολοκληρωτικά με πόλεμο το Ιράκ για να το τιμωρήσουν επειδή λέει είχε εισβάλει στο Κουβέιτ, σήμερα οι ίδιοι οι πλανητάρχες αμερικάνοι καθοδηγούν τους Τούρκους φασίστες στην εισβολή και κατοχή του Βόρειου Ιράκ και στη γενοκτονία του κούρδικου λαού, ενώ οι μεγάλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες τους στηρίζουν με την απλόχερη βοήθεια τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά.

Στη γενική συμπαιγνία συμμετέχει βέβαια και η ελληνική κυβέρνηση βάζοντας κι αυτή το λιθαράκι της. Με την πρόσφατη απόφαση εθνικής μειοδοσίας, για την άρση του βέτο για την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την Ευρώπη της κυβέρνησης των γραικύλων Παπανδρέου και ΣΙΑ κι ενώ δεν έχει αποχωρήσει ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ας θαυμάσουμε για πολλοστή φορά το σεβασμό της πολιτισμένης και δημοκρατικής Δύσης στις περιβόητες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας, του δικαιώματος των εθνών στην αυτοδιάθεση και στο δικαίωμα να δημιουργήσουν κράτος. Ας θαυμάσουμε τέλος την ειλικρίνεια των πρόσφατων υστερικών κρατών της Δύσης ενάντια στις εκκαθαρίσεις των εθνοτήτων στη Βοσνία, όταν σήμερα συμμετέχουν οι ίδιοι οι αμερικανοί με την ηλεκτρονική κατασκοπία και παρακολούθηση των κινήσεων των Κούρδων ανταρτών στην καθοδήγηση του τούρκικου στρατού, και οι δυτικοευρωπαϊοι στηρίζουν ενεργά με όπλα και χρήματα τις νεοναζιστικού τύπου εκκαθαριστικές επιχειρήσεις γενοκτονίας του ηρωικού κούρδικου λαού που αγωνίζεται δίκαια για το αναφαίρετο δικαίωμά του να δημιουργήσει αυτόνομο κράτος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τελείωσε και αυτή η προκήρυξη. Μπορούμε να διαβάσουμε του κ. Παπαδημητρίου την προκήρυξη.

«Επαναστατική Οργάνωση 17Ν. Αθήνα 16.12.1992. Στη χρονική περίοδο που κυριαρχούσε το σκάνδαλο Κοσκωτά, τόσο τα κόμματα της αριστεράς, ΚΚΕ – Συνασπισμός, όσο και η Νέα Δημοκρατία, είχαν υποστηρίξει την άποψη ότι με αυτό είχε «διαρραγεί› ο κοινωνικός ιστός και ότι η κάθαρση και η τιμωρία των ενόχων, ήταν απαραίτητες, για την ανασύνδεσή του και την ομαλή μελλοντική λειτουργία του πολιτεύματος. Ήταν η πολιτική των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων για την «κάθαρση› μέσω της οποίας θα έβγαινε η χώρα από την κρίση.

Το ΠΑΣΟΚ απ’ την πλευρά του υποστήριζε ότι ήταν θύμα πολιτικών διωγμών, με την σκανδαλολογία και την «κάθαρση›, λες και το σκάνδαλο ήταν ανύπαρκτο, η ηγεσία του δεν ευθύνονταν και ορισμένα από τα σημαντικότερα στελέχη του δεν είχαν πιαστεί κυριολεκτικά στα πράσα. Σε αντίθεση με τα καθεστωτικά κόμματα η 17Ν είχε υποστηρίξει, ότι η κρίση της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ πιο βαθιά. Ότι η έκταση της διαφθοράς και της φαυλότητας του πολιτικού κόσμου, της Βουλής της Δικαιοσύνης και γενικά των κορυφών της αστικής τάξης, σ’ όλες τις βαθμίδες έχουν οδηγήσει σε πλήρη εκφυλισμό τους θεσμούς.

Ότι κανένας τους, ούτε η Βουλή, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε οι εκλογές, δεν ήταν σε θέση να βγάλει τη χώρα απ’ την κρίση, να πραγματοποιήσει τις αποκαλούμενες από τα κόμματα, «κάθαρση› και τιμωρία.

Σήμερα πια, η άποψή μας επαληθεύτηκε πλήρως από τα γεγονότα. Μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, μετά από μια πολύμηνη διαδικασία «κάθαρσης›, με συμμετοχή, τόσο της Βουλής, όσο και της Δικαιοσύνης, καμία κάθαρση και τιμωρία δεν πραγματοποιήθηκε, κατά γενική ομολογία, ενώ η σημερινή κατάσταση είναι τρισχειρότερη από την προηγούμενη.

Το πολιτικό περιεχόμενο της αθωωτικής απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου, υπήρξε ολοκάθαρη για τον καθένα: Για τα μείζονα εγκλήματα των πολιτικών, βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργού, ενάντια στη χώρα, δεν υπάρχουν ούτε υπεύθυνοι, ούτε ένοχοι.

Ανεξάρτητα από τη φύση και το μέγεθος της απάτης που διέπραξαν, είναι όλοι τους αθώοι εξ ορισμού. Από την πλευρά της η Δικαιοσύνη μπορεί να καταδικάζει με εξοντωτικές ποινές μικροκλεφτρόνια, δεν είναι όμως σε θέση ν’ ασχοληθεί με τις μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις των τεράστιων σκανδάλων σε βάρος της χώρας, δεν είναι σε θέση να δικάσει τους υπεύθυνους.

Η Δικαιοσύνη όντας ανύπαρκτη γι’ αυτές τις υποθέσεις, αυτοαναιρεί τα θεμέλιά της, τους λόγους ύπαρξής της. Αφαιρεί από μόνη της το απαραίτητο κύρος που χρειάζεται τόσο αυτή, για να επιτελέσει «το έργο της›, όσο και η πολιτική βαθμίδα για να είναι αποδεκτή σαν ηγεσία. Και χάνουν έτσι και οι δυο την οποιαδήποτε ουσιαστική νομιμοποίησή τους.

Η αθωωτική απόφαση υπήρξε το πράσινο φως για την σημερινή χιονοστιβάδα των σκανδάλων που συγκλονίζουν τη χώρα. Αν η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι γραικύλοι υπουργοί της συναγωνίζονται με ιδιαίτερο ζήλο και χωρίς καν να κρατάνε τα προσχήματα, στις σκανδαλώδεις συμβάσεις και στις μίζες, στην ληστεία και λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, στο ξεπούλημα της χώρας, στην καταστροφή του 40% του βιομηχανικού παραγωγικού δυναμικού, αυτό γίνεται, επειδή οι κύριοι αυτοί εμπέδωσαν το μήνυμα της αθωωτικής απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου, «κλέβετε όσο μπορείτε περισσότερα, κανένας σας δεν θα πάθει τίποτα. Και αν παρ’ ελπίδα κάποιος ατζαμής διωχθεί, κανένα Δικαστήριο, είτε Ειδικό είτε όχι, δεν πρόκειται να τον καταδικάσει›.

Ανάμεσα στην παραπάνω πρακτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα καταστροφική είναι η πολιτική των «ιδιωτικοποιήσεων›. Η κυβέρνηση όντας σε αδυναμία να την υλοποιήσει με τιμές που να ανταποκρίνονται κάπως στην αξία των επιχειρήσεων, προχώρησε στην χαριστική τους παράδοση σε ημέτερους, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, με τιμές και μέθοδες εξευτελιστικές.

Προχώρησε σε μια πολιτική ξεπουλήματος της κοινωνικής περιουσίας, καταστροφής του παραγωγικού δυναμικού και σε ορισμένες περιπτώσεις αφελληνισμού της βιομηχανίας.

Αυτό έγινε με μια σειρά επιχειρήσεων. Με την Ολύμπικ Κέτεριγκ, με τα Τσιμέντα Χάλυψ. Με μια από τις λίγες ανταγωνιστικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο βιομηχανικές μονάδες τα τσιμέντα ΑΓΕΤ – Ηρακλής. Με τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Με την διάλυση της ΕΑΣ και τις χιλιάδες απολύσεις με την επιδότηση των μικροϊδιοκτητών. Με τους δυο διαγωνισμούς για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την Πειραϊκή-Πατραϊκή.

Αυτό γίνεται με την Ολυμπιακή, την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την Ιονική Τράπεζα, την Λάρκο. Η πολιτική αυτή ξεπουλήματος των οικονομικών μονάδων και καταστροφής του 40% του παραγωγικού δυναμικού, ισοδυναμεί με έγκλημα εσχάτης προδοσίας σε βάρος της χώρας.

Έγκλημα το οποίο συντελείται επειδή η κυβέρνηση, γνωρίζει ότι κανένας υπεύθυνος δεν πρόκειται να λογοδοτήσει πουθενά. Υπεύθυνοι γι’ αυτό το έγκλημα είναι όλοι όσοι αποφασίζουν την πραγματοποίησή του, ψηφίζοντας στην Βουλή υπέρ μιας τέτοιας πολιτικής, δηλαδή και οι 152 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Αποφασίσαμε λοιπόν να χτυπήσουμε έναν απ’ αυτούς τους κυρίους που ασελγούν και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της χώρας, γνωρίζοντας ότι τους καλύπτει η ασυλία και δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν πουθενά. Τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Παπαδημητρίου Ελευθέριο, γνωστότερο και σαν λοχία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, πυροβολώντας τον στα πόδια.

Συνυπεύθυνοι τέλος είναι και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΚΚΕ – Συνασπισμού. Ενώ κόπτονται ότι σαν σοσιαλιστές ενδιαφέρονται για το παραγωγικό δυναμικό της χώρας και γνωρίζουν ότι κανένας υπεύθυνος νεοδημοκράτης υπουργός, δεν πρόκειται να λογοδοτήσει, συναινούν σιωπηλά σ’ αυτό το έγκλημα, αποφεύγοντας να δεσμευτούν ανοιχτά μπροστά στον λαό, ότι αύριο θα καταγγείλουν όλες τις σημερινές σκανδαλώδεις συμβάσεις και «ιδιωτικοποιήσεις› της Νέας Δημοκρατίας.

Επαναστατική Οργάνωση 17Ν

Αθήνα 16.12.1992

Υστερόγραφο: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις δυναμικές ενέργειες ενάντια στις Οικονομίες Εφορίες. Αυτήν ενάντια στην εφορία Νέας Φιλαδελφείας με ρουκέτα την Δευτέρα 30 Νοέμβρη και αυτήν ενάντια στην Εφορία Αμαρουσίου Πέμπτη 3 Δεκέμβρη με βόμβα.

Θα εξακολουθήσουμε να τις χτυπάμε όσο το ισχύον φορολογικό σύστημα είναι ένα σύστημα απάτης που οργάνωνε το ίδιο το κράτος για να μεθοδεύσει την μεγάλη κύρια φοροδιαφυγή των μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων, μεγαλομηχανικών, μεγαλογιατρών, μεγαλοδικηγόρων, μεγαλοεργολάβων βουλευτών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιατροδικαστική Έκθεση του κ. Παπαδημητρίου. Αν έχει ο κ. Εισαγγελεύς ακόμα καλύτερα. Υπάρχει εδώ μάλιστα.

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκονται:

1.Ιατροδικαστική Έκθεση του κ. Παπαδημητρίου Ελευθέριου

2.Έκθεση Αυτοψίας της Αστυνομίας του χώρου στον οποίο διεπράχθη η απόπειρα δολοφονίας κατά του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Παπαδημητρίου Ελευθέριου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΄Εχουμε για τα βλήματα κυρίως αυτό. Θα τα διαβάσετε κύριε Εισαγγελεύ;

Στο σημείο αυτό αναγιγνώσκεται Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης με ημερομηνία 25.10.1993 του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Παπαδημητρίου Ελευθέριου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν έχουμε τίποτα άλλο. Μπορούμε να διακόψουμε για αύριο το πρωί στις 9.00 το πρωί.