Πολιτική
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2003 10:07

Δίκη «17Ν» : Κατάθεση της χήρας Μιχ. Βρανόπουλου

Με την κατάθεση της Σοφίας Δασκαλάκη, χήρας του πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Μιχάλη Βρανόπουλου, συνεχίζεται από τις 9 το πρωΐ η δίκη των 19 κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Η κ. Δασκαλάκη αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στη δολοφονία του πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας από τη «17 Νοέμβρη», στις 24 Ιανουαρίου του 1994. Αρνήθηκε πως υπήρχε πολιτικό κίνητρο για την ενέργεια αυτή και εξέφρασε τη βεβαιότητά της, με βάση τα σκίτσα, που αναγνώρισαν αυτόπτες μάρτυρες, ότι τον Μιχάλη Βρανόπουλο σκότωσαν ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Σάββας Ξηρός.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να δεχθούν έναν άνθρωπο πετυχημένο. Δεν μπορούσαν να δεχθούν κάποιον που ζει, προσφέρει και είναι περήφανος για τις πράξεις του. Αυτοί είναι περήφανοι για τις δικές τους πράξεις; Αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν στο περιθώριο και είναι ανύπαρκτοι. Είναι μια συμμορία δολοφόνων», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Δασκαλάκη.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην επαγγελματική πορεία του Μιχάλη Βρανόπουλου και υποστήριξε ότι μοναδικές συνέπειες από τον θάνατό του, ήταν στην οικογένειά της. «Τον σκότωσαν στη μέση της Αθήνας. Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κίνητρο γι' αυτό».

Η κ. Δασκαλάκη κατέθεσε πως θεωρεί υπεύθυνους για την επιλογή του συζύγου της ως στόχου της «17 Νοέμβρη» όλους όσοι αναλάμβαναν την ευθύνη με προκήρυξη.

Στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Βρανόπουλου αναμένεται να καταθέσει για πρώτη φορά προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία Β1.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων