Πολιτική
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2003 12:06

Γ. Παπαντωνίου : Επικίνδυνη εξέλιξη η πιθανή εισβολή της Τουρκίας στο Β. Ιράκ

Εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη, χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, την πιθανότητα εισβολής της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να ασκήσουν όλη την επιρροή τους για την αποτροπή αυτού του ενδεχομένου.

Επίσης δήλωσε, ότι, η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ, αποτελεί την προϋπόθεση για να περάσει η χώρα σε μία δημοκρατική διακυβέρνηση. Η Τουρκία, πρόσθεσε, πρέπει να μείνει εντός των συνόρων της.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Παπαντωνίου επανέλαβε, ότι, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο την ανοικοδόμηση του Ιράκ. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, θα εργαστούμε ώστε ελληνικές εταιρείες να λάβουν μέρος των χρεών τους και να έχουν ουσιαστική συμβολή στην ανοικοδόμηση του Ιράκ.

Ο κ. Παπαντωνίου κήρυξε σήμερα την έναρξη των εργασιών της Ατυπης Συνάντησης των Γενικών Διευθυντών Εξοπλισμών των υπουργείων Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αντικείμενο της οποίας είναι η προοπτική της ευρωπαικής βιομηχανικής ενοποίησης στον τομέα της Αμυνας.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων