Πολιτική
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 18:55

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σ. Κεδίκογλου ανάγει την πολιτική διαφωνία σε ψεύδη

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι επικρίσεις του Σίμου Κεδίκογλου κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ.

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι επικρίσεις του Σίμου Κεδίκογλου κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ.

«Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε με ποιο ακριβώς τρόπο θεωρεί (ο κ. Κεδίκογλου) ότι, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκπληρώνει τον θεσμικό του ρόλο όταν ανάγει την πολιτική διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ψεύδη και θεωρίες συνομωσίας», επεσήμανε ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης.

Παρατήρησε ακόμη ότι με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «αν η κερδοφορία του ΟΠΑΠ παραμείνει σταθερή, (που δεν θα παραμείνει, αλλά θα αυξηθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις του ίδιου του οργανισμού) ο υποψήφιος αγοραστής του εναπομείναντος στο δημόσιο πακέτου μετοχών του ΟΠΑΠ θα κάνει απόσβεση σε τέσσερα έτη».

«Με την ανακοίνωση μας επισημάναμε: πρώτον, ότι η μέση κερδοφορία του οργανισμού ήταν 500 εκατ. ευρώ, δεύτερον ότι ο ΟΠΑΠ θα αποκτήσει υπεραξίες από τα νέα παιχνίδια που θα αναλάβει και τρίτον ο ΟΠΑΠ είχε ένα μεγάλο διαφημιστικό κόστος που εξυπηρετούσε κοινωνικά και σε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρηματικά συμφέροντα. Τούτων δοθέντων, η αποτίμηση της κερδοφορίας του οργανισμού στα 180 εκατ. ευρώ (34% των 600) παραμένει προκλητική», κατέληξε ο κ. Σταθάκης.