Κόσμος
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2003 10:44

Προειδοποίηση Ισραήλ προς Συρία

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος προειδοποίησε σήμερα τη Συρία να «μην παίζει με τη φωτιά», μετά τις έντονα αντι-ισραηλινές και αντι-αμερικανικές δηλώσεις του Σύρου υπουργού Εξωτερικών, Φαρούκ Αλ-Σάραα.

«Το Ισραήλ δεν επιζητεί την κλιμάκωση με τη Συρία, αλλά η Δαμασκός παίζει με τη φωτιά απειλώνοντάς μας με τα όπλα της τρομοκρατίας που έχει», δήλωσε ο προσκείμενος στον Αριέλ Σαρόν αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Εχουμε προειδοποιήσει τη Συρία να μην επιχειρήσει να μας επιτεθεί, επωφελούμενη τον πόλεμο στο Ιράκ. Θα ήταν μια ακόμη μεγαλύτερη τρέλα από πλευράς της να το κάνει, μετά τη νίκη του αγγλο-αμερικανικού συνασπισμού», πρόσθεσε.

Ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι το Ισραήλ αρκείται σε αυτό το στάδιο να υποστηρίζει τις αμερικανικές προσπάθειες, ώστε να πάψει η Συρία να στηρίζει την τρομοκρατία», αλλά δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια εάν δεχτεί επίθεση, τόνισε.

Κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Γάλλο ομόλογό του, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ο Φαρούκ αλ Σάραα ήταν ιδιαίτερα επικριτικός μιλώντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. «Ακόμη και οι Ισραηλινοί θα πληρώσουν το τίμημα στο μέλλον, αν δεν πουν στους Αμερικανούς φίλους τους στην Ουάσινγκτον να σταματήσουν» τον πόλεμο στο Ιράκ, δήλωσε.