Την ανάγκη ανάδειξης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη και της ελληνικής μεσογειακής διατροφής και κουζίνας ως σύγχρονο πρότυπο ευζωΐας, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) και ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης κατά την εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: «Αύξηση της παραγωγικότητας των ελληνικών προϊόντων μέσα από την ποιότητα».
Την ανάγκη ανάδειξης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη και της ελληνικής μεσογειακής διατροφής και κουζίνας ως σύγχρονο πρότυπο ευζωΐας, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) και ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης κατά την εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα: «Αύξηση της παραγωγικότητας των ελληνικών προϊόντων μέσα από την ποιότητα».
«Πέρα από την Ελλάδα που περιγράφουν τα ΜΜΕ στην Ευρώπη, υπάρχει μια παράλληλη Ελλάδα, η οποία είναι ικανή να καταφέρει πολλά. Υπάρχουν άνθρωποι δημιουργικοί που θέλουν οξυγόνο για να δουλέψουν και να φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα», επεσήμανε.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος συμφώνησε πως χρειάζεται συλλογική συνείδηση και δήλωσε σκωπτικά «αν κάνεις κάτι μόνος σου, θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι».
Παράλληλα έδωσε έμφαση στην ανάδειξη της ποιότητας, στην αισθητική αναβάθμιση της προβολής της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι «στα προγράμματα προβολής, χρειάζεται μεγαλύτερη απουσία του κράτους».
Μετά από τις κεντρικές εισηγήσεις έκανε παρέμβαση ο aντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, παρουσιάζοντας την κοινή πρωτοβουλία του συνδέσμου του μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων και την Ένωση των Ξενοδόχων και Εστιατόρων Γερμανίας για την ανάδειξη της «ελληνικής μεσογειακής κουζίνας» και την πιστοποίηση των εστιατορίων που προσφέρουν αυτήν στην Γερμανία.