Πολιτική
Τρίτη, 15 Απριλίου 2003 11:31

Δίκη «17Ν» : «Λάθος επιλογή η επίθεση κατά Παλαιοκρασσά», είπε ο Κουφοντίνας

Για λάθος επιλογή και σχεδιασμό της επίθεσης, σε βάρος του πρωην υπουργού Οικονομικών, Ιωάννη Παλαιοκρασσά, μίλησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον κατηγορούμενο να διευκρινίσει τη θέση του, για τη συγκεκριμένη ενέργεια και να εξηγήσει την έννοια της συγνώμης, την οποία ζήτησε απο την μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστήριξε, πως, ήταν μεγάλη η ευθύνη της οργάνωσης στη συγκεκριμένη ενέργεια, για την οποία από την πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει, όπως ανέφερε, τη βαθειά τους λύπη. «Ζήτησα συγνώμη από τη μάνα του Αξαρλιάν, γιατί τι μπορείς να πεις σε μια μάνα που έχασε το γιό της; Οσον αφορά τη συγκεκριμένη ενέργεια, δεν υπάρχει προσπάθεια να αποσείσουμε τις ευθύνες μας. Ηταν λάθος σχεδιασμός και επιλογή της ενέργεια», ανέφερε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Στο δικαστήριο άρχισε την κατάθεσή της η μάρτυρας, Ευγενούλα Γεννηματά, η οποία υποστήριξε, ότι, 15 ημέρες πριν την απόπειρα δολοφονίας του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, είχε δει τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, το Σάββα Ξηρό και το Βασίλη Τζωρτζάτο, να παρακολουθούν το σπίτι του Τούρκου διπλωμάτη.

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε, ότι, και οι τρεις άνδρες παρίσταναν τους τοπογράφους και πήγαιναν τις πρωϊνές ώρες στην περιοχή, όπου έγινε το χτύπημα. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ήταν μέλη της «17 Νοέμβρη». Νόμιζα ότι ήταν υπάλληλοι, που ήθελαν να φτιάξουν την παιδική χαρά».

Η κ. Γεννηματά ανέφερε, επίσης, ότι, όταν έγινε η επίθεση, οι δράστες, τους οποίους χαρακτήρισε αδίστακτους, είχαν κλείσει τους γύρω δρόμους για να μπορούν να διαφύγουν. Εκανε λόγο και για μια γυναίκα, την οποία είχε δει μαζί τους δύο φορές και ήταν -όπως είπε- ψηλή και με πολύ κοντό μαλλί. Η κ. Γεννηματά υποστήριξε, πως, συνάντησε τυχαία και πάλι το Σάββα Ξηρό εφτά χρόνια αργότερα σε ένα ταξί.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο Σάββας Ξηρός έβγαλε ένα πιστόλι και απείλησε την μάρτυρα και τον οδηγό, όταν διαπληκτίστηκαν για τη διαδρομή που θα ακολουθούσαν.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων