Πολιτική
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων, τις απογευματινές ώρες, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, στη Βόρεια Ελλάδα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τοπικά στην Κρήτη

και τις Κυκλάδες θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί και πιθανώς από το βράδυ στα νότια θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 19 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη, στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελώδεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια και ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές, κυρίως στα γύρω ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.