Κόσμος
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2003 10:14

Συρία : Ανοιχτή για συνεργασία, δηλώνει στον Ισπανό πρωθυπουργό

Ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ-Ασαντ, εξέφρασε το «πνεύμα συνεργασίας του», στον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επαφή για περίπου 30 λεπτά, χθες αργά το βράδυ, ανακοίνωσε σήμερα ισπανική διπλωματική πηγή.

Ο Αθνάρ, τηλεφώνησε στον Σύρο πρόεδρο από την Αθήνα, όπου βρίσκεται για την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Σύμφωνα με τη Μαδρίτη, ο Σύρος πρόεδρος, ενημέρωσε τον Ισπανό πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να συνεργαστεί, για να διατηρηθεί η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, όπως και τη δέσμευσή του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης την επικείμενη επίσκεψη στη Δαμασκό, της Ισπανίδας υπουργού Εξωτερικών, Ανα Παλάθιο, η οποία θα έχει επαφές με το Σύρο ομόλογό της, Φαρούκ αλ-Σάραα.

Η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία, γίνεται την ώρα, που οι Ηνωμένες Πολιτείες διατυπώνουν επανειλημμένα κατηγορίες, ότι, η Συρία διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής και ότι χορηγεί άσυλο σε Ιρακινούς πρώην αξιωματούχους.

Ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ ήταν ένας από τους πιο θερμούς συμμάχους των Αμερικανών, που τάχθηκε υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ.