Πολιτική
Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 17:49

Καταδίκη των επιθέσεων στη Βοστόνη από την ελληνική πολιτική ηγεσία

Τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα και τους τραυματίες της βομβιστικής ενέργειας στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με επιστολές που απέστειλε στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και πρόεδρο της Γερουσίας Τζο Μπάιντεν και στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ. Αντιδράσεις από Δ. Αβραμόπουλο και Ευ. Βενιζέλο. Την καταδίκη τους εξέφρασαν με ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ.

Τη βαθιά του θλίψη για τα θύματα και τους τραυματίες της βομβιστικής ενέργειας στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με επιστολές που απέστειλε στον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και πρόεδρο της Γερουσίας Τζο Μπάιντεν και στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζον Μπένερ.

Ο κ. Μεϊμαράκης, μεταξύ άλλων, αναφέρει στις επιστολές του:

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων θα ήθελα να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την οδύνη μου για τη βομβιστική ενέργεια στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, που ως γεγονός, από αρχαιοτάτων χρόνων συμβολίζει την ειρήνη και την συμφιλίωση. 

Αυτονόητο είναι ότι η Βουλή των Ελλήνων καταδικάζει τη βία και τις βομβιστικές ενέργειες. 

Θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη μου για τα θύματα και να ευχηθώ πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες».

Νωρίτερα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται, ότι η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την απόλυτη καταδίκη και τον αποτροπιασμό της για τη βάρβαρη επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «είναι μια επίθεση ενάντια σε όλους μας, ενάντια στο συμβολισμό του Μαραθωνίου και τις αξίες που πρεσβεύει».

«Αυτές τις δύσκολες ώρες, οι σκέψεις μας είναι με τους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό σας», κατέληξε ο υπουργός.

Tον αποτροπιασμό του για τα χθεσινά «δραματικά και προκλητικά» γεγονότα στη Βοστόνη εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την τοποθέτησή του στο πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν του η αποστολή του Council for Foreign Relations (CFR), η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος διατύπωσε τα αισθήματα φιλίας και συμπαράστασης του ελληνικού λαού προς τον αμερικανικό λαό.

Σημειώνεται ότι τον αποτροπιασμό του Κινήματος «για τα χθεσινά αιματηρά και προκλητικά γεγονότα» στη Βοστόνη εξέφρασε με σχετική ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ. «Εγκληματικές πράξεις τυφλής βίας, όπως αυτές που εκδηλώθηκαν, χθες, στη Βοστόνη και μάλιστα σε μία παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού και της ειρήνης, στρέφονται εναντίον όλων των ελεύθερων δημοκρατικών κοινωνιών», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της η Ιπποκράτους.

Τα συλλυπητήριά τους στο αμερικανικό έθνος, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζοντας «κάθε μορφή βίας όπως τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη, η οποία μάλιστα εκδηλώθηκε σε μία γιορτή του αθλητισμού».

Τις αιματηρές επιθέσεις στη Βοστόνη καταδίκασε το Κομμουνιστικό Κόμμα εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

Τέλος τον αποτροπιασμό του καθώς και την αμέριστη αλληλεγγύη του στις οικογένειες των αθώων θυμάτων εξέφρασε με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ.