Αθλητικά
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 22:58

Bόλεϊ - Υποβιβάστηκε στην Α2 ο Παναθηναϊκός

Τα μαύρα σύννεφα που από πέρυσι είχαν  μαζευτεί πάνω από τον Παναθηναϊκό έγιναν μπουρίνι και έπνιξαν το «τριφύλλι».

Τα μαύρα σύννεφα που από πέρυσι είχαν μαζευτεί πάνω από τον Παναθηναϊκό έγιναν μπουρίνι και έπνιξαν το «τριφύλλι».

Η αθηναϊκή ομάδα έγραψε απόψε μαύρη σελίδα στην ιστορία της, καθώς η εντός έδρας ήττα από την αδιάφορη Νίκη Αιγινίου στο κλειστό της Κυψέλης με 3-2 (25-16, 19-25, 23-25, 27-25, 15-8), για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ, έστειλε τους «πράσινους» και μαθηματικά στην Α2, για πρώτη φορά από τότε που υφίσταται το ανδρικό τμήμα βόλεϊ.

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν νίκη με 3-0 ή 3-1 για να διατηρήσεις τις, ούτως ή άλλως, λιγοστές ελπίδες του για παραμονή. Αν και έχασαν το πρώτο σετ, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και προηγήθηκαν 2-1, για να αποδειχθούν ιδανικοί «αυτόχειρες» στο 4ο σετ.

Η Νίκη ήταν μπροστά 21-17 αλλά οι «πράσινοι» με ένα ξέσπασμα πέρασαν 24-22, όμως δεν αξιοποίησαν καμία από τις δύο ευκαιρίες που είχαν για να πάρουν το ματς κι έτσι η μακεδονική ομάδα ισοφάρισε και ο Παναθηναϊκός υποβιβάστηκε.

Η ομάδα που μετρά 18 πρωταθλήματα Ελλάδας, 6 Κύπελλα, ένα Σούπερ Καπ και συμμετοχές σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα προσπαθεί να κερδίσει την προαγωγή της στην Α1.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη σταματούν τα πλέι άουτ, αφού πλέον η συνέχειά τους δεν έχει νόημα.