Πολιτική
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές νεφώσεις, με ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες, θα εκδηλωθούν στη Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλαδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρητη και τα Δωδεκάνησα, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 18 και στα υπόλοιπα από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο, στη Δυτική Ελλάδα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, οι οποίες αργότερα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.