Πολιτική
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2003 10:35

Δίκη «17Ν» : Εξέταση μαρτύρων που δεν κατέθεσαν

Με την εξεταση της μάρτυρος, Ευγενούλας Γεννηματά, συνεχίζεται η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Η κ. Γεννηματά έχει καταθέσει ότι δύο εβδομάδες πριν από την απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου διπλωμάτη, Ντενίς Μπουλούκμπασι, στις 16 Ιουλίου 1991, είχε δει τους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Σάββα Ξηρό και Βασίλη Τζωρτζάτο να παρακολουθούν το σπίτι του, παριστάνοντας τους τοπογράφους. Η μάρτυρας υποστηρίζει ότι είδε τα ίδια άτομα να φεύγουν από την περιοχή αμέσως μετά την έκρηξη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αμφισβητούν την κατάθεση της μάρτυρος, υποστηρίζοντας πως, προανακριτικά, η κ. Γεννηματά είχε αναφερθεί σε δύο δράστες, ενώ τώρα ισχυρίζεται ότι τα άτομα, που είδε να παρακολουθούν το σπίτι του διπλωμάτη, ήταν συνολικά πέντε, από τα οποία αναγνωρίζει τους τρεις προαναφερόμενους κατηγορούμενους.

Η επόμενη προγραμματισμένη υπόθεση, που θα εξετασθεί από το δικαστήριο, είναι η απόπειρα δολοφονίας του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδημητρίου, στις 21 Δεκεμβρίου 1992.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να προηγηθεί η εξέταση μαρτύρων από προηγούμενες υποθέσεις, που δεν είχαν εμφανιστεί στο δικαστήριο, όταν

εκδικάστηκαν οι σχετικές δικογραφίες.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων