Αθλητικά
Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 00:27

Πίστη για νίκη και στην Κωνσταντινούπολη

Στην παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού, αλλά και στο γεγονός ότι η Εφές είναι δύσκολο να «επιστρέψει» στη διεκδίκηση της πρόκρισης, εστίασε ιδιαίτερα στις δηλώσεις του ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στην παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού, αλλά και στο γεγονός ότι η Εφές είναι δύσκολο να «επιστρέψει» στη διεκδίκηση της πρόκρισης, εστίασε ιδιαίτερα στις δηλώσεις του ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Ήμασταν πιο αποφασιστικοί και πιο έτοιμοι. Και στα δύο ματς παίξαμε εξαιρετική στην άμυνα κι αυτό αποτελεί εφαλτήριο. Η διαφορά δεν παίζει κανέναν μεγάλο ρόλο», είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Η πίεση, πλέον, είναι στην πλευρά της Εφές. Πρέπει να κάνει τρεις νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό σε μία εβδομάδα, κάτι που δεν είναι εύκολο. Η Εφές είναι μία πολύ ταλαντούχα ομάδα και η εικόνα της την αδικεί. Τίποτα δεν έχει τεελειώσει και συγκεντρωνόμαστε στο προσεχές παιχνίδι, την Τετάρτη, σαν έναν τελικό. Η Εφές θα συσπειρωθεί και θα κάνει μεγάλη προσπάθεια να πάρει ένα ματς μπροστά στο κοινό της. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν ήταν το καλύτερο εφετινό ματς του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, απάντησε: «Ήταν το καλύτερο σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις του κόσμου. Η ομάδα έκανε καλά παιχνίδια και θα κάνει ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Εγώ και οι παίκτες είμαστε ενθουσιασμένοι από τη στήριξη του κόσμου. Αυτή η ομάδα τους έχει κάνει περήφανους».

Από τους μεγάλους πρωταγωνιστές και στο δεύτερο ματς ήταν ο Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός τόνισε μετά τον αγώνα ότι στόχος του Ολυμπιακού είναι να κάνει το 3-0 την προσεχή Τετάρτη: «Θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη για να κερδίσουμε ένα ματς και να πάρουμε εκεί την πρόκριση. Δείξαμε συνέπεια και ήμασταν αρκετά καλοί για μεγάλο διάστημα και αυτό μας ικανοποιεί».

             Απογοητευμένος ο Μαχμούτι

Εμφανώς προβληματισμένος, αλλά και απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του ήταν ο Οκτάι Μαχμούτι. Ο τεχνικός των Τούρκων δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια: «Ο τραυματισμός του Σαβάνοβιτς στη μέση μας επηρέασε αρκετά. Ο Βούγιατσιτς έχει επιστρέψει μετά από τραυματισμό και δυστυχώς δεν είναι στον καλύτερο ρυθμό. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο ματς μετά το κακό του ξεκίνημα, πήρε διαφορά κι εμείς δεν καταφέραμε να μπούμε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Στο δεύτερο μέρος δεν παίξαμε οργανωμένη άμυνα».