Πολιτική
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 12:41

Δ. Σταμενίτης: Η τροπολογία δεν αφορά τα κόμματα

Tην απορία του για το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με την τροπολογία για την απαλλαγή τραπεζικών στελεχών για δάνεια σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημοσίου τομέα, εξέφρασε ο εκ των εισηγητών της, βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκαρατίας Διονύσης Σταμενίτης. Η επίμαχη ρύθμιση δεν αφορά τα κόμματα, υποστήριξε και με αυτή δεν χαρίζεται κανένα δάνειο.

Tην απορία του για το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με την τροπολογία για την απαλλαγή τραπεζικών στελεχών για δάνεια σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημοσίου τομέα, εξέφρασε ο εκ των εισηγητών της, βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκαρατίας Διονύσης Σταμενίτης.

Σε δηλώσεις του στον Alpha 989, o κ. Σταμενίτης υποστήριξε πως η επίμαχη ρύθμιση δεν αφορά τα κόμματα, αλλά όλα τα νομικά προσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ξεκαθάρισε πως δεν χαρίζεται κανένα δάνειο. 

Η τροπολογία δεν κατατέθηκε βράδυ αλλά στις δύο μετά το μεσημέρι, διευκρίνισε με αφορμή δημοσιεύματα περί «τροπολογίας της νύχτας», και αφού παραδέχθηκε ότι ήταν εκπρόθεσμη, σημείωσε πως η ουσία δεν είναι ο τρόπος ο χρόνος αλλά το περιεχόμενο της τροπολογίας, με την οποία  όπως επανέλαβε δεν διαγράφεται κανένα δάνειο ή χρέος.