Πολιτική
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Μ. Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα βρέξει στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Το πρωΐ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι, ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 8 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Μ. Τρίτη στη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα νότια θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα βροχής από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να βρέξει προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.