Πολιτική
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2003 07:17

Χ. Πρωτόπαπας : «Δεν υπήρξαν παράνομες πράξεις από στελέχη μας»

Τη δυσφορία του φέρεται να εκφράζει ο πρωθυπουργός, για την υπόθεση δημοσιευμάτων, που εμφανίζουν κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, αναμεμειγμένα σε παιχνίδια στο Χρηματιστήριο.

Ο υπουργός Επικρατείας, Στέφανος Μανίκας, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Το Εθνος της Κυριακής», εκτίμησε ότι ο εκδότης της «Αυριανής», Γιώργος Κουρής, επιδιώκει με τη στάση του να εμπλέξει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης σε προσωπικές του υποθέσεις.

Ο κ. Μανίκας πρόσθεσε, ότι, με τη δημοσιοποίηση του «Πόθεν Εσχες» του 2000, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή, ο εκδότης παραβιάζει ανοιχτές θύρες και τόνισε ότι τη λύση θα δώσει η δικαιοσύνη.

«Δεν υπήρξαν παράνομες πράξεις από στελέχη μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, σημείωσε, ότι, εάν αποκαλυφθεί η ορθότητα των καταγγελιών, τότε θα υπάρξουν και συνέπειες.

Η Βάσω Παπανδρέου, χαρακτήρισε πολιτικό λάθος, τη στάση του αποπεμφθέντος υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Ευάγγελου Μαλέσιου.

Η κοινοτική επίτροπος, Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, εξέφρασε την εκτίμηση, ότι, τα βαλλόμενα στελέχη θα διακαιωθούν.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στο θέμα του Χρηματιστηρίου, έκανε λόγο για το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε ποτέ σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας.