Πολιτική
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 14:54

Δ. Παπαδημούλης: Προκλητική η σπουδή Σόιμπλε να κλείσει το θέμα των αποζημιώσεων

Η σπουδή του κ. Σόιμπλε να κλείσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι προκλητική, απαράδεκτη και νομικά αθεμελίωτη, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής επίκαιρης ερώτησης.

Η σπουδή του κ. Σόιμπλε να κλείσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα, είναι προκλητική, απαράδεκτη και νομικά αθεμελίωτη, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε σε δηλώσεις του στον Real FM, αναμένει την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης στη δήλωση αυτή, «αν θέλει να πιστέψουμε ότι τον σχετικό φάκελο που έχει ετοιμάσει και οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει για το ζήτημα τις εννοεί πραγματικά και θα τις κάνει πράξη».

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε επίσης αδιανόητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση κρατά τον συγκεκριμένο φάκελο ως απόρρητο, επτασφράγιστο μυστικό, το οποίο, όπως επεσήμανε, τον δημοσιεύει το Spiegel, αλλά δεν το γνωρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Προανήγγειλε τέλος την κατάθεση επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή με πρώτες τις υπογραφές του Αλέξη Τσίπρα και του Μανώλη Γλέζου «για να έρθει το θέμα γρήγορα στη Βουλή και με την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση να κάνουμε πράξη κάτι που δεκαετίες τώρα δεν έχει γίνει στα σοβαρά από το ελληνικό κράτος. Να διεκδικήσουμε δηλαδή αυτό που δικαιούμαστε».