Πολιτική
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 12:44

Αντ. Ρουπακιώτης: Όχι στον τρόμο των επιόρκων

Συνεργασία με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη έχει ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο υπό το βάρος των αξιώσεων της τρόικας για μείωση του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων και το φλέγον θέμα των επίορκων υπαλλήλων. «Όχι» στον «τρόμο των επιόρκων», είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Συνεργασία με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο υπό το βάρος των αξιώσεων της τρόικας για μείωση του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων και το φλέγον θέμα των επίορκων υπαλλήλων.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζητούν άμεση απόλυση για τους 2.000 επίορκους υπαλλήλους και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα αποχώρησης για τους υπολοίπους.

«Όχι» στον «τρόμο των επιόρκων» που «δημιουργεί κακό και στη δημόσια διοίκηση αλλά και στην ηρεμία εκτέλεσης των καθηκόντων των υπαλλήλων», είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση για τις ανάγκες σε δικαστικούς υπαλλήλους, ο υπουργός παρατήρησε ότι  πολλοί βρίσκονται υπό τον τρόμο των επιόρκων υπαλλήλων.

«Όσο είστε αντίθετοι είμαι και εγώ αντίθετος να συνεχίζουν να ασκούν καθήκοντα όποιοι έχουν παραβιάσει το νόμο. Είτε έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα είτε πειθαρχικά παραπτώματα. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να χαρακτηρίζουμε τους πάντες επιόρκους, μου δίνεται η δυνατότητα να σκεφτώ ότι δημιουργούμε ένα ψυχολογικό κλίμα επιόρκων που εγώ στα όσα χρόνια ασκώ τη δικηγορία για πρώτη φορά ακούω με τέτοια ένταση. Να δημιουργείται, δηλαδή, ένα ψυχολογικό κλίμα που αποβαίνει σε βάρος της ευρυθμίας της διοίκησης και της ηρεμίας των ίδιων των υπαλλήλων», τόνισε ο κ. Ρουπακιώτης.

Όπως είπε, η συζήτηση αφορά εκείνους που παρανόμησαν και διέπραξαν ποινικά αδικήματα ή βαριά πειθαρχικά παραπτώματα, οι οποίοι «δεν έχουν θέση στο Δημόσιο».

«Να αποφύγουμε όμως αυτόν τον τρόμο των επιόρκων διότι δημιουργεί κακό και στη δημόσια διοίκηση αλλά και στην ηρεμία εκτέλεσης των καθηκόντων των υπαλλήλων», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Ρουπακιώτης.