Πολιτιστικά
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 20:35

Τα βραβεία του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Στον κινηματογράφο «Δαναός» έκλεισε απόψε θριαμβευτικά την 14η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, με την απονομή των βραβείων κοινού και της κριτικής επιτροπής.

Στον κινηματογράφο «Δαναός» έκλεισε απόψε θριαμβευτικά την 14η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, με την απονομή των βραβείων κοινού και της κριτικής επιτροπής.

Στη τελετή λήξης,  στην οποία παρευρέθηκαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής,  η Ανδριάνα Μαγγανιά, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, παρουσίασε και συντόνισε την απονομή των βραβείων,  που είναι δημιουργίες του οίκου Zolotas.

Βραβείο κριτικής επιτροπής

H κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο της στην ταινία «Πέρα από τη λογική» (À perdre la raison) του Χοακίμ Λαφός.
Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κα.  Νέλλη Παπαχελά, και ο  ηθοποιός Πολύδωρος Βογιατζής, για το TV5, έδωσαν το βραβείο στους Λευτέρη Αδαμίδη και Σοφία Αγγελίδου της εταιρίας διανομής της ταινίας για την Ελλάδα «One From the Heart»,  το οποίο πρόκειται να υποστηρίξουν ως χορηγοί επικοινωνίας της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες

Τιμητική διάκριση

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποφάσισε να απονείμει τιμητική διάκριση στην ταινία «Renoir»  του Ζιλ Μπουρντό.

Βραβείο κοινού «Fischer»

H ταινία που το κοινό ψήφισε ως καλύτερη είναι το «Χτυποκάρδια στο γραφείο» (Populaire) του Ρεζί Ρουανάρ.

Μετά την απονομή των βραβείων,  ο σκηνοθέτης Πατρίς Λεκόντ παρουσίασε την  ταινία του «Μπουτίκ για Αυτόχειρες»  (Le Magasin des Suicides),  που προβλήθηκε στη συνέχεια για τους καλεσμένους στην τελετή λήξης.

Το Φεστιβάλ - στο οποίο παρουσιάστηκαν συνολικά 45 ταινίες, σε συνεργασία με τις Γαλλόφωνες πρεσβείες, από αύριο έως και την  Τετάρτη 17 Απριλίου θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.