Κόσμος
Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 15:00

Αφγανιστάν: Δύο Αμερικανοί νεκροί σε συντριβή νατοϊκού ελικοπτέρου

Δύο αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν, όταν ελικόπτερο της δύναμης του ΝΑΤΟ συνετρίβη σε ανατολική επαρχία.

Δύο αμερικανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Αφγανιστάν, όταν ελικόπτερο της δύναμης του ΝΑΤΟ συνετρίβη σε ανατολική επαρχία.

Σύμφωνα με επιτελείς της υπό αμερικανική διοίκηση διεθνούς δύναμης ISAF στη χώρα της κεντρικής Ασίας, τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου διερευνώνται, ωστόσο με βάση τα πρώτα στοιχεία δεν υπήρχε στρατιωτική δραστηριότητα ανταρτών στην ευρύτερη περιοχή.

Αρχικά δεν είχε γίνει γνωστή η εθνικότητα των θυμάτων κατά τη συντριβή, ωστόσο υψηλόβαθμός στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, τον οποίο επικαλείται το Associated Press, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για Αμερικανούς.

Από αμερικανικής πλευράς, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση.

Η απώλεια των δύο στρατιωτικών ανεβάζει στους εννέα τον αριθμό των Αμερικανών, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν τον τελευταίο μήνα συμπεριλαμβανομένων τριών πολιτών.

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο ότι το ελικόπτερο συνετρίβη σε αγροτική έκταση στην επαρχία Πασίρ Ουαγκάμ της περιφέρειας της Νανγκαρχάρ.