Πολιτική
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 15:38

Απάντηση Σ. Κεδίκογλου στον Αλ. Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας θέλει τώρα και τα κλειδιά από τον ελληνικό λαό για να υλοποιήσει τα καταστροφικά του σχέδια, οι Έλληνες όμως, δεν θα του κάνουν τη χάρη, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε όσα ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινό του άρθρο και την ομιλία του στους εργαζόμενους του ΟΣΕ. Επικίνδυνος ο κ. Τσίπρας, συνεχίζει το καθημερινό του ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας, παρατήρησε η ΔΗΜΑΡ.

Παρά το γεγονός ότι με τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις του δεν έχει πείσει κανέναν, παρά μόνο τον κ. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας θέλει τώρα και τα κλειδιά από τον ελληνικό λαό για να υλοποιήσει τα καταστροφικά του σχέδια. Οι Έλληνες όμως, δεν θα του κάνουν τη χάρη. Άλλωστε ούτε οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δεν του δίνουν τα κλειδιά τους, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε όσα ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινό του άρθρο και την ομιλία του στους εργαζόμενους του ΟΣΕ .

Ο κ. Κεδίκογλου υπενθυμίζει επίσης, στον κ. Τσίπρα ότι «η χυδαία γλώσσα που χρησιμοποιεί, δεν συνάδει με τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», καλώντας τον να αντιληφθεί επιτέλους ότι έχει έναν υπεύθυνο θεσμικό ρόλο.

Mιλώντας σε εργαζομένους του ΟΣΕ ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε στους κυβερνητικούς εταίρους -με αφορμή και την αναστολή συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank- ότι έχουν καταντήσει «καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης» αφού «ό,τι τους πουν το αποδέχονται».

Σε άρθρο του εξάλλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνει λόγο για αστείους λεονταρισμούς της κυβέρνησης προς την τρόικα, προκαλώντας τον Πρωθυπουργό να προκηρύξει άμεσα εκλογές και να δώσει «από τώρα» τα κλειδιά στο ΣΥΡΙΖΑ, για μια νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή και κορμό την Αριστερά.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση, που συνέδεσε με το Μνημόνιο την πολιτική της επιβίωση, βρίσκεται τώρα μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, ενώ «οι παλικαρισμοί του κατεξοχήν εκτελωνιστή των τροϊκανικών απαιτήσεων στη χώρα» -όπως χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα- «είναι για γέλια και για κλάματα».

Ο Πρωθυπουργός, αντί να αναλώνεται, δια μέσω του υπουργού Οικονομικών, σε αστείους λεονταρισμούς προς την τρόικα, του τύπου : «βοηθείστε με γιατί αλλιώς θα πάρει τα κλειδιά ο Τσίπρας», θα ήταν προτιμότερο να προσπαθήσει έστω και στην ύστατη στιγμή να αποδείξει ότι δεν έχει παραδώσει όλα τα κλειδιά στη τρόικα, ή έστω να διεκδικήσει να πάρει κάποια πίσω, σημειώνει μεταξύ άλλων.

Όσο για τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τούς καταλογίζει ότι προσπαθούν «να βγάλουν λίγο την ουρά τους απέξω», ώστε να διασώσουν τον εαυτό τους από ένα ορατό ενδεχόμενο κυβερνητικής κατάρρευσης, όμως όπως υπογραμμίζει, «το να βγάζουν το πόδι τους έξω από το κυβερνητικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν, δεν τους καθιστά τίποτα περισσότερο από γραφικούς και αναξιόπιστους».

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά τέλος, πως αν συνεχίσει ο Πρωθυπουργός στην ίδια αξιέξοδη στρατηγική για τη χώρα, θα αναγκαστεί τελικά να παραδώσει τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ «για να βγάλει το φίδι από τη τρύπα», έχοντας όμως κάνει «ανεπίστρεπτες υποχωρήσεις προς την τρόικα». «Θα την αναλάβουμε την ευθύνη όπως και να χει», τονίζει, «αλλά είναι κρίμα για το λαό και τη χώρα να σπαταλιούνται διαρκώς δυνατότητες».

ΠΑΣΟΚ: Λαϊκισμός και δημαγωγία

Ο κ.Τσίπρας δεν διδάχτηκε από τη βιασύνη που επέδειξε κατά τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Bιάζεται και είναι βέβαιο ότι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία στο κόμμα του «τρέχουν» με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά .

ΔΗΜΑΡ: Επικίνδυνος...

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το καθημερινό του ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας. Σταθερή πια και μοναδική του επωδός, η επένδυση στην καταστροφή της χώρας. Δυστυχώς η ανυπαρξία από μέρους του οποιουδήποτε σχεδίου για το μέλλον του τόπου δεν τον καθιστά απλώς επιπόλαιο, αλλά και επικίνδυνο, σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά για τις σημερινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.