Πολιτική
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας, προβλέπει για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στην Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρειαβορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 9 έως 19 βαθμούς και στα νότια από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Μεγάλη Πέμπτη, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές κατιαγίδες κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νότια πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπονται αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.