Πολιτική
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2003 13:44

Δίκη«17Ν» : «Μεθοδευμένη η κλήτευση μαρτύρων», λέει ο Γιωτόπουλος

Επισημάνσεις προς το δικαστήριο, ζήτησε να κάνει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, λίγο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης για τις καταθέσεις, τόσο του μάρτυρα κ. Αθ. Κηρύκου (Α1) όσο και του κ. Στ. Μόσχου.

Ο Γιωτόπουλος υποστήριξε, ότι, η κλήτευση των μαρτύρων στη δίκη έγινε μεθοδευμένα, καθώς όπως είπε κλήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου οι λιγότερο αξιόπιστοι «εκείνοι που όψιμα αναγνωρίζουν κατηγορουμένους».

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο οποίος διάβαζε σημειώσεις του, η μεθόδευση αυτή φάνηκε καθαρά στην υπόθεση της δολοφονίας Μομφεράτου, όπου ανατράπηκε η κατάθεση «του ψευδομάρτυρα Μπακατσέλου από μάρτυρες που κλήθηκαν εκ των υστέρων».

Οπως είπε ο φερόμενος ως «Λάμπρος» της «17 Νοέμβρη», υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια της έδρας να προσδώσει κύρος σε μάρτυρες που φαίνονται «φαιδροί, αναξιόπιστοι ακόμη και ιλαροί».

Τέλος, ο κ. Γιωτόπουλος κατηγόρησε την έδρα για έλλειψη αμεροληψίας σε σημείο, όπως ανέφερε, που ταυτίζεται με την πολιτική αγωγή. «Τα παραπάνω, κατέληξε ο Γιωτόπουλος, επιβεβαιώνουν την αρχική μου τοποθέτηση, ότι, όχι μόνο δεν έχουμε μια δίκαιη δίκη, αλλά ούτε κάν δίκη. Πλήττουν αυτές οι μεθοδεύσεις το κύρος της Δικαιοσύνης».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων