Πολιτική
Πέμπτη, 24 Απριλίου 2003 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νότια πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 9 έως 19 βαθμούς και στα νότια από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Μεγάλη Παρασκευή, στη Δυτική Ελλάδα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που παροδικά στα ηπειρωτικά θα είναι αυξημένες και είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Γρήγορα πάντως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν στην Ανατολική και Νότια νησιώτικη Ελλάδα και τη νύχτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτιροι μέχρι ισχυροί, στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί και από το βράδυ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, κυρίως στα βόρεια του νόμου τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα στα ανατολικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός με πιθανή βροχή ή καταιγίδα κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.