Πολιτική
Τρίτη, 29 Απριλίου 2003 09:57

Δίκη «17Ν» : Επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη

Με καταθέσεις μαρτύρων, για την επίθεση με ρουκέτα, σε βάρος της οικίας του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι, στις 16 Μαΐου του 1999, συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Ο Γερμανός διπλωμάτης, Κάρλ Χάϊνς Κούνα, ο οποίος είχε γίνει στόχος της «17 Νοέμβρη», δεν παρευρίσκετο το πρωΐ στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Ο μάρτυρας Αθανάσιος Τσιμπερδώνης κατέθεσε, μεταξύ άλλων, πως οι δράστες πιθανότατα είχαν σκοπό να σκοτώσουν τον πρέσβη.

Ο οδηγός του πρέσβη, Ηρακλής Κατσιφαράκης, ανέφερε στην κατάθεσή του ότι, αν η ρουκέτα δεν είχε πέσει στη στέγη του σπιτιού, αλλά πιο χαμηλά, θα υπήρχε κίνδυνος για τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός της οικίας.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα Χρήστου Λάμπρου, ο Σάββας Ξηρός απέφυγε να απαντήσει αν τραυματίστηκε στη διάρκεια της συγκεκριμένης επίθεσης, λέγοντας : «Η ρουκέτα πήγε ακριβώς εκεί που σημαδεύαμε».

Ο κ. Λάμπρου ρώτησε και τον Παύλο Σερίφη ποιός είχε επιμεληθεί για

τα τραύματα του Σάββα Ξηρού. Ο κατηγορούμενος περιορίστηκε να πει ότι δεν έχει καμμία σχέση με την υπόθεση.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο Σάββας Ξηρός σχολίασε την κατάθεση, που είχε δώσει τη Μεγάλη Τετάρτη ο Βασίλης Δημόπουλος, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής :

«Είδαμε έναν επαγγελματία αναγνωριστή που συμμετείχε σε δύο σκευωρίες της αστυνομίας. Δεν άντεξε να συμμετέχει και στην τρίτη. Η πρώτη αναγνώριση αφορούσε τον Επαμεινώνδα Σκυφτούλη. Αν πλήττονται οι θεσμοί δεν ευθύνονται αυτοί, που επισημαίνουν τον ευτελισμό τους αλλά αυτός που το πράττει».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων