Κόσμος
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2003 11:01

Δύο Ιρακινοί νεκροί από πυρά Αμερικανών, σύμφωνα με το Al Jazeera

Δύο Ιρακινοί σκοτώθηκαν σήμερα, όταν Αμερικανοί στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον πολιτών στην πόλη Φαλούζα, ενώ δεν έχουν παρέλθει 24 ώρες από τον θάνατο 13 Ιρακινών πολιτών και πάλι από αμερικανικά πυρά, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Al Jazeera.

«Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, ορισμένοι νεαροί άρχισαν να ενοχλούν τις αμερικανικές δυνάμεις... Οι Αμερικανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο πολίτες και να τραυματισθόύν άλλοι τέσσερις», μετέδωσε ο ανταποκριτής του αραβικού δικτύου, Ντιγιάρ Αλ Ομάρι.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών απο το σχολείο της πόλης, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως βάση μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και σημείωθηκε το πρώτο επεισόδιο με το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, όπως δήλωσαν γιατροί που έσπευσαν στην περιοχή.

Οι κάτοικοι της πόλης είπαν, ότι, η διαδήλωση της Δευτέρας στόχευε στο να πεισθούν οι στρατιώτες να αποχωρήσουν απο το σχολείο.

Η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Κατάρ, δεν αναφέρθηκε στο επεισόδιο.