Αθλητικά
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013 18:50

Ο Πανιώνιος υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην 4η εφετινή του ήττα

Με μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος νίκησε τον Παναθηναϊκό με 63-56 και, πλέον, τα πάντα είναι ανοιχτά για τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου.

Με μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος νίκησε τον Παναθηναϊκό με 63-56 και, πλέον, τα πάντα είναι ανοιχτά για τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου.

Οι υποχρεώσεις των «πρασίνων» στην Ευρωλίγκα έφεραν και κούραση γεγονός, που εκμεταλλεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο Πανιώνιος κι έφτασε στη μεγάλη νίκη. Μετά το αποτέλεσμα αυτό όλα, πλέον, είναι ανοιχτά στο παιχνίδι της 2ης θέσης της κανονικής περιόδου, καθώς τόσο οι «κυανέρυθροι», αλλά και ο ΠΑΟΚ, πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής τον Παναθηναϊκό (40 έναντι 39) κι έτσι τα πάντα μπορούν να συμβούν στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ακόμη και με 15 πόντους στο δεύτερο 10λεπτο, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν είχε ανάλογη συνέχεια και γνώρισε την 4η εφετινή του ήττα (έχει χάσει ακόμη από τον Ολυμπιακό δύο φορές και από τον Ίκαρο Καλλιθέας)

Τα 18 λάθη που υπέπεσαν οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη στο δεύτερο ημίχρονο (9 έκανε ο Διαμαντίδης) και τα άσχημα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων (8 στα 24) έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Ο Πανιώνιος, που είχε ένα τραγικό πρώτο 10λεπτο (πέτυχε το πρώτο του καλάθι μόλις 1.5 λεπτό πριν το τέλος της περιόδου και συνολικά πέτυχε 7), προσπάθησε στο δεύτερο να «μαζέψει» τη διαφορά και τα κατάφερε (19-28).

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η ομάδα του Σφαιρόπουλου εκμεταλλεύτηκε την κούραση των αντιπάλων και με τον Γιάνκοβιτς να πετυχαίνει 17 πόντους πήρε τη μεγάλη νίκη.