Κόσμος
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 17:42

ΗΠΑ: Οπλοστάσιο διατηρούσε στην οικία του ο μακελάρης του Νιούταουν

Μεγάλο απόθεμα όπλων και πυρομαχικών διατηρούσε ο νεαρός άνδρας ο οποίος δολοφόνησε 27 ανθρώπους, μεταξύ αυτών πολλά μικρά παιδιά, στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Μεγάλο απόθεμα όπλων και πυρομαχικών διατηρούσε ο νεαρός άνδρας ο οποίος δολοφόνησε 27 ανθρώπους, μεταξύ αυτών πολλά μικρά παιδιά, στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα περιεχόμενα στη δικογραφία της υπόθεσης.

Εκατοντάδες δεσμίδες πυρομαχικών και πιστοποιητικών από την Εθνική Ένωση Οπλοκατοχής βρίσκονται ανάμεσα στα ευρήματα στην οικία του Άνταμ Λάντσα.

Οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες έγιναν γνωστές μετά την μερική άρση του διαστικού απορρήτου την Τετάρτη, αποτέλεσμα σχετικής αίτησης του κυβερνήτη του Κονέκτικατ.

Ο 20χρονος άνδρας εκτέλεσε πρώτα την μητέρα του, πριν να καταλήξει στο δημοτικό σχολείο του Σάντι Χουκ.

Το δολοφονικό κρεσέντο του Λάντσα, το οποίο έληξε με την αυτοκτονία του, είχε σοκάρει τις ΗΠΑ και άνοιξε εκ νέου τη συζήτηση για το ζήτημα της έκτασης και των κανόνων της οπλοκατοχής σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Κονέκτικατ, ο Λάντσα εκτέλεσε τα θύματά του και αυτοκτόνησε μέσα σε ένα πεντάλεπτο από την εισβολή του στο σχολείο.

Στον τραγικό απολογισμό περιλαμβάνονταν 20 μαθητές και έξι μέλη του προσωπικού του σχολείου.

Το όπλο με το οποίο αυτοκτόνησε ο δράστης ήταν ένα πιστόλι τύπου Glock των 10 χιλιοστών.

Μαζί του έφερε δεύτερο γεμάτο όπλο και 30 δεσμίδες σφαιρών σε γεμιστήρες.

Ο Λάντσα βρέθηκε νεκρός με περιβολή στρατιωτικών ενδυμάτων και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Στην οικία του Λάντσα ανακαλύφθηκαν επίσης μία ξιφολόγχη, ένα ασφαλισμένο σιδερένιο κιβώτιο ασφαλείας για όπλα, καθώς και πολλά σπαθιά.

Η μητέρα και θύμα του δράστη, Νάνσυ Λάντσα, φαίνεται ότι είχε υπογράψει επιταγή στον υιό της για την αγορά όπλου, την οποία μάλιστα είχε τοποθετήσει εντός ευχετήριας κάρτας.