Πολιτική
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2003 09:53

Δίκη «17Ν» : Μάρτυρας αναγνώρισε τον Χριστόδουλο Ξηρό

Με καταθέσεις μαρτύρων, για τη ληστεία της Τράπεζας Εργασίας στο Περιστέρι, συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο διευθυντής του υποκαταστήματος, Νίκος Μαντάς, ο οποίος αναγνώρισε με βεβαιότητα το Χριστόδουλο Ξηρό, ως τον άνθρωπο που πηγαινοερχόταν μέσα στην Τράπεζα με ένα γουόκμαν και συντόνιζε όλη την επιχείρηση.

Ο κ. Μαντάς υποστήριξε ότι κατά ένα ποσοστό 40 έως 45% έχει την αίσθηση πως ο δράστης, που κρατούσε το αυτόματο και διέταξε τον υποδιευθυντή της τράπεζας να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο Χριστόδουλος Ξηρός ζήτησε και πήρε τον λόγο αμφισβητώντας την αξιοπιστία των μαρτύρων, που κατέθεσαν προχθές και τον αναγνώρισαν ως δράστη ενεργειών της «17 Νοέμβρη».

«Κάθε μέρα επιβεβαιώνεται ότι η δίκη αυτή δεν είναι δίκη πειστηρίων και αποδείξεων, αλλά μία δίκη εντυπώσεων και κατευθυνόμενων με διάφορους τρόπους μαρτύρων. Οσο για τη δήλωση του κ. εισαγγελέα για τους εφέτες ανακριτές, ότι, πρόκειται περί αρίστων, έχω να πω ότι στο κράτος των αρίστων ήταν πάντα ο αντίπαλος της δημοκρατίας», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Χριστόδουλος Ξηρός.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων