Πολιτική
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2003 10:50

Δίκη «17Ν» : Συμμετοχή του Κουφοντίνα σε ληστεία, αναγνωρίστηκε από μάρτυρα

Το Δημήτρη Κουφοντίνα, αναγνώρισε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο μάρτυρας, Γιώργος Ασπραδάκης, ως έναν από τους τέσσερις άνδρες, που είχε δει να παρακολουθούν από απόσταση 50 μέτρων την τράπεζα Εργασίας, στην οδό Πατησίων, δυο μέρες πριν τη ληστεία της «17 Νοέμβρη».

Ο κ. Ασπραδάκης κατέθεσε ότι ανάμεσά τους, με πιθανότητες 50%, πρέπει να ήταν και ο Βασίλης Τζωρτζάτος.

Σύγχυση, όμως, δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι στην προανακριτική του κατάθεση ο μάρτυρας έχει μιλήσει και για τον Κώστα Καρατσώλη, κάτι που σήμερα δε μπόρεσε να επιβεβαιώσει, υποστηρίζοντας πως δεν είναι σίγουρος παρά τη φωτογραφία, την οποία του επέδειξε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο Βασίλης Τζωρτζάτος και ο Κώστας Καρατσώλης αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη ληστεία και μόνο ο Κώστας Τέλιος παραδέχθηκε τη συμμετοχή του.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μιχάλης Μαργαρίτης, παρατήρησε, πάντως, πως η δήλωση, που έκανε προχθές ο Σάββας Ξηρός και με την οποία παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στη ληστεία της χρηματαποστολής του ΟΤΕ Πειραιά, δείχνει ότι η οργάνωση δεν ήταν άσχετη με τις αποκαλούμενες από τους κατηγορουμένους "απαλλοτροιώσεις".

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας, Χρήστος Λάμπρου, ρώτησε το Θωμά Σερίφη αν συμμετείχε στη ληστεία στην Τράπεζα Εργασίας στο Περιστέρι, στις 18 Ιουλίου του 1990. Ο κατηγορούμενος επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην απολογία του.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων