Κόσμος
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 20:35

Ισπανία: Σύλληψη εννέα χωροφυλάκων για διακίνηση ναρκωτικών

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στ οποίο εμπλέκονταν και ένστολοι εξάρθρωσε η ισπανική αστυνομία, συλλαμβάνοντας εννέα μέλη της ισπανικής χωροφυλακής, καθώς και 11 πολίτες.

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξάρθρωσε η ισπανική αστυνομία, συλλαμβάνοντας εννέα μέλη της παραστρατιωτικής χωροφυλακής (Guardia Civil), όπως δήλωσαν σήμερα ισπανοί αξιωματούχοι.

Οι χωροφύλακες έδρευαν στο Φουερτεβεντούρα, μία εκ των Καναρίων Νήσων. Στην επιχείρηση συνελήφθησαν 11 ακόμη άτομα.

Το κύκλωμα πιστεύεται ότι διακινούσε λαθραία χασίς από το Μαρόκο στο Φουερτεβεντούρα και το διένειμε σε εμπόρους. Ορισμένοι από τους χωροφύλακες συνελήφθησαν ενώ οδηγούσαν πλεούμενο το οποίο μετέφερε χασίς σε μια παραλία, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνονται στην δικογραφία η οποία σχηματίζεται σε βάρος των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, απαγωγές, βασανισμοί, απειλές κατά ζωής και παραχάραξη επίσημων εγγράφων της αστυνομίας.

Η Μαρία δελ Κάρμεν Ερνάντεθ, εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης στα Κανάρια Νησιά, υπογράμμισε ότι οι συλλήψεις των αστυνομικών αποτελούν μια ένδειξη του επαγγελματισμού της αστυνομίας.

«Δεν δίστασαν να συλλάβουν συναδέλφους τους οι οποίοι εμπλέκονταν στην υπόθεση», τόνισε η κ. Ερνάντεθ.