Πολιτική
Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013 11:33

Αντ. Σαμαράς: Ημέρα ιστορικής μνήμης

«Ελευθερία σημαίνει να πολεμάμε ενωμένοι τα δεινά που μας βρίσκουν, τους εχθρούς που μας επιβουλεύονται και τον κακό τον εαυτό μας. Μακριά από διχαστικά συνθήματα, από την μοιρολατρία της υποταγής κι από πλέγματα εθνικής μειονεξίας», αναφέρει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου.

«Ελευθερία σημαίνει να πολεμάμε ενωμένοι τα δεινά που μας βρίσκουν, τους εχθρούς που μας επιβουλεύονται και τον κακό τον εαυτό μας. Μακριά από διχαστικά συνθήματα, από την μοιρολατρία της υποταγής κι από πλέγματα εθνικής μειονεξίας», αναφέρει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει τη σημερινή ημέρα «μέρα ιστορικής μνήμης, μέσα σε μέρες εθνικής δοκιμασίας. Για όλο τον Ελληνισμό. Και ιδιαίτερα, σήμερα, για την Κύπρο...» και αναφέρει:

«Αλλά αρκεί να κοιτάξουμε πίσω, σε ολόκληρη την πρόσφατη Ιστορία μας, για να καταλάβουμε πόσες δοκιμασίες περάσαμε, πάντα με οδυνηρό τρόπο, αλλά πάντα με επιτυχία. Και βγήκαμε πάντα ισχυρότεροι ως Έθνος, καλύτεροι ως κοινωνία, πιο υπερήφανοι γι’ αυτό που είμαστε, πιο σίγουροι γι’ αυτά που μπορούμε να επιτύχουμε. Φτάνει να παραμείνουμε ενωμένοι και όρθιοι...

Οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, αν μείνουν ενωμένοι και όρθιοι!»

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης, ημέρα περισυλλογής, σκέψης για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

 
«Δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι, κι αν χρειαστεί μπορούμε να ανταποκριθούμε με τον ίδιο πατριωτισμό, με το ίδιο σθένος», πρόσθεσε.
 
«Η σκέψη μας είναι στην Κύπρο, στους Έλληνες ομογενείς παντού στον κόσμο. Τους στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει, θα τα καταφέρει, θα ξανασταθεί όρθια, θα ξαναζήσει στιγμές δόξας», κατέληξε.
 

Εξαιρετικά επίκαιρο χαρακτήρισε το μήνυμα της σημερινής ημέρας ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «τα διδάγματα της ιστορίας αλλά και η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Ελληνισμός τώρα δείχνουν ότι και πάλι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα βγάλουμε πέρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα μείνουμε ενωμένοι, θα κρατήσουμε την εθνική και την κοινωνική μας συνοχή και θα συνδυάσουμε την τόλμη με τη σύνεση, το υψηλό και δυνατό φρόνημα με τη φρόνηση».