Πολιτική
Δευτέρα, 05 Μαΐου 2003 13:15

Δίκη «17Ν» : Εξοργίστηκε η Αγγελική Σωτηροπούλου

Την οργή της Αγγελικής Σωτηροπούλου, προκάλεσε η κατάθεση της μάρτυρος, Θεοδοσίας Μανιά, η οποία αναγνώρισε την κατηγορουμένη και τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ως το ζευγάρι που είχε δει μια μέρα πριν από τη δολοφονία του Βρετανού ταξιάρχου, Στήβεν Σώντερς, σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας.

Η κ. Μανιά κατέθεσε, ότι, ο άντρας που είδε, έδειχνε στη γυναίκα προς την κατεύθυνση της Κηφισίας. Οπως είπε η μάρτυρας, το ζευγάρι πρέπει να είχε σχέση με τη δολοφονία του ταξίαρχου και θεωρεί ότι ήταν ο Κουφοντίνας και η Σωτηροπούλου με μεγάλες πιθανότητες.

Οταν ο πρόεδρος ζήτησε από τη Σωτηροπούλου να σηκωθεί και να πλησιάσει την κ. Μανιά η κατηγορουμένη φανερά εκνευρισμένη είπε : «Μην έρθω κοντά γιατί θα την δείρω. Ποτέ στη ζωή σας δεν με έχετε δει. Ντροπή σου. Είσαι για φτύσιμο. Οκτώ μήνες είμαι φυλακή και μου απήγγειλαν νέες κατηγορίες με βάση αυτά που είπε αυτή».

Ο πρόεδρος ζήτησε από την κατηγορουμένη να κατεβάσει τους τόνους και να μην απευθύνεται με αυτόν τον τρόπο στην μάρτυρα, η οποία απάντησε ότι ήρθε στο δικαστήριο να καταθέσει μόνο την αλήθεια.

Η δίκη έχει διακοπεί για το μεσημεριανό διάλειμμα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων